مقالات واریاک

ساخت واریاک

5/5 - (1 امتیاز)

مقدمه

هدف از ساخت واریاک و اتوترانس، این است که بتوان از آن به عنوان یکی از ابزارهای بسیار مهم و کاربردی در کنترل ولتاژ و تنظیم پارامترهای الکتریکی، در صنایع مختلف استفاده نمود. واریاک را با نام های دیگری مانند واریابل، دیمر صنعتی ، اتوترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر در بازار می شناسند که با اعمال ولتاژ AC به ورودی آن، می تواند ولتاژ خروجی را کنترل و تنظیم نماید. واریاک یا واریابل دارای کاربردهای متنوعی در صنایع گوناگون است که از جمله این کاربردها را می توان به سیستم‌ های روشنایی، موتور های الکتریکی و دستگاه ‌های حرارتی و … اشاره نمود.

اگر قصد ساخت اتوترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر را دارید، اما از دانش فنی و تخصص بالا برای این کار برخوردار نیستید، به شما پیشنهاد می کنیم که متناسب با نیاز خود، واریاک تک فاز گلداستار Goldstar کره یا واریابل تک فاز گرین دات green Dot هند را که از کیفیت و عملکرد بالایی برخوردار است، خریداری نمایید. مناسب ترین روش برای تهیه این دستگاه کنترل و تغییر ولتاژ، خرید اینترنتی واریاک می باشد. برای خرید واریابل می توانید مستقیماً از طریق وب سایت راد الکتریک و به صورت آنلاین ثبت سفارش نمایید.

شرکت فنی و مهندسی راد الکتریک از بزرگترین توزیع کننده ها و تنها نماینده انحصاری واریاک سه فاز گرین دات green Dot هند و واریابل سه فاز گلداستار Goldstar کره در ایران می باشد. علاوه بر این راد الکتریک با 50 سال سابقه فروش تجهیزات برق صنعتی و تجربه سال ها فروش آنلاین این محصولات، می تواند واریاک مورد نیاز شما را در کوتاه ترین زمان ممکن به دست تان برساند. اگر تصمیم به ساخت واریاک دارید باید توجه کنید ساختن این دستگاه نیازمند دانش فنی و مهارت ‌های مهندسی است. برای این کار طراحی بهینه، انتخاب تجهیزات مناسب و رعایت استانداردهای ایمنی از جمله عوامل کلیدی به شمار می‌ آیند. در این مقاله، به بررسی مراحل ساخت واریاک، اجزای اصلی آن و نکات مهم در طراحی و تولید این دستگاه خواهیم پرداخت.

مراحل ساخت واریاک و اتوترانس

  1. انتخاب ترانس یا هسته حلقوی: هسته ترانس حلقوی را با توجه به ولتاژ ورودی و توان مورد نیاز خود انتخاب کنید.
  2. پیچیدن سیم ‌پیچ‌ ها: سیم‌ پیچ اولیه و ثانویه را به ترتیب روی هسته ترانس بپیچید. تعداد دورهای سیم‌ پیچ ثانویه، عملیات تغییر ولتاژ خروجی را تعیین می ‌کند.
  3. نصب جاروبک متحرک (لغزنده): جاروبک متحرک را روی سیم ‌پیچ مسی قرار دهید تا بتواند روی آن حرکت کند.
  4. اتصال قطعات: تمامی قطعات را با استفاده از عایق به یکدیگر متصل کنید.
  5. تست عملکرد: واریاک ساخته شده را در یک مدار ساده تست کنید تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل نمایید.

خواهشمند است برای خرید واریاک، واریابل با بهترین کیفیت و قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.

  تلفن تماس : 02136614690        موبایل :  09123118834 

واریاک چیست و چگونه ساخته می‌ شود؟

اتوترانس (واریابل/ واریاک)، دستگاهی است که از آن برای کنترل و تنظیم ولتاژ متغیر خروجی به صور پیوسته و دقیق استفاده می شود. ساخت واریاک به گونه ای طراحی شده که این دستگاه برای تنظیم ولتاژ متناوب و پارامترهای الکتریکی مختلف مانند حرارت، شدت نور و سرعت موتور کاربرد دارد. واریاک یا واریابل به دلیل طراحی خاص خود، کارایی بالایی داشته و تلفات انرژی کمتری نسبت به ترانسفورماتور های معمولی دارد. طراحی ساده آن باعث استفاده آسان و تنظیم ولتاژ برای کاربران می‌ شود که این ویژگی به ویژه برای کاربردهای حساس اهمیت دارد. واریاک در سیستم‌ های روشنایی، موتورهای الکتریکی، دستگاه‌ های حرارتی و منابع تغذیه برای تنظیم ولتاژ خروجی کاربرد دارد. برای ساخت اتوترانس نیاز به دانش و مهارت بالا، ابزار مناسب و تجهیزات کافی داریم. ابزار ها و تجهیزات لازم برای ساخت واریاک تک فاز و سه فاز با یکدیگر تفاوت دارند و ساخت واریاک سه فاز به دلیل نیاز به سیم‌ پیچی و تنظیمات پیچیده‌، دشوارتر از ساخت واریاک تک فاز می باشد.

حتما بخوانید:  دیمر ( Dimmer ) چیست؟

کاربرد اتو ترانس (واریاک، واریابل)

  • کنترل ولتاژ مستقیم قبل از یکسو کننده ها و …
  • تغییر درجه حرارت در کوره های الکتریکی و …
  • دستگاه های حفاظت کاتدیک
  • دستگاه های تنظیم ولتاژ (استابلایزر)
  • نصب در ورودی ترانس های High Voltage جهت تست عایقی و …
  • جهت تغییر تعداد دور موتورهای ذغالی، فن های AC و …
  • جهت تنظیم روشنایی مورد نیاز در سالن های بزرگ و سینماها و …
  • تست و کالیبره کردن ولت مترها، آمپر متر ها، وات مترها، کسینوس فی مترها و …

نحوه ساخت واریاک تکفاز چگونه است؟

همانطور که اشاره شد، ساخت واریاک تک فاز و سه فاز (اتوترانس یا واریابل) علاوه بر دانش و تخصص بالای فنی و مهندسی به ابزارهای مناسبی نیازمند است.

  1. در فرآیند ساخت واریاک تکفاز، نیاز به دستگاه سیم پیچی تروئید (تروئید پیچ و یا حلقوی پیچ) می باشد و برای پیچیدن سیم پیچ حلقوی به اطلاعاتی همچون قطر سیم و سایز هسته ترانس حلقوی متناسب با ولتاژ ورودی (110 ولت و یا 220 ولت)، ولتاژ خروجی (0 تا 250 ولت و یا 0 تا 300 ولت ) و توان نامی مورد نیاز براساس کیلو ولت امپر (kVA) نیاز دارید.
  2. سپس به یک عدد جازغالی (جاروبک، پایه زغال) لغزنده بر روی سطح سیم پیچ برای انتقال ولتاژ متغیر و جریان در خروجی نیازمندید.
  3. با به حرکت درآمدن بازوی زغال بر روی سیم پیچ توسط دست و یا استپ موتور براساس تغییر تعداد دور سیم‌ پیچ ها، ولتاژ مورد نیاز در خروجی تنظیم شده و تامین آن به صورت پیوسته و دقیق می باشد.
  4. اگر در خروجی، ولتاژ به صورت ناخواسته تغییر کند، حتما یاید به این موضوع توجه داشته باشید که در ورودی دستگاه واریاک شما نوسانات ولتاژ وجود دارد. و با نصب یک عدد استابلایزر سروو موتوری متناسب با توان واریاک می توانید این مشکل را برطرف نمایید.
  5. در ضمن یک عدد شفت برای نصب جازغالی به همراه عایق و سوار کردن سر ولوم جهت گردش زغال بر روی سیم پیچ لازم دارید.
  6. در صورت نیاز به ولتاژ خروجی بالاتر از 300 ولت، استفاده از ترانس حلقوی با ابعاد بزرگ ‌تر و طراحی مناسب برای حرکت لغزنده (ذغال) بر روی سطح وسیع‌ تر آن ضروری می باشد.
  7. در ضمن اگر نیاز به نمایش ولتاژ خروجی و جریان مصرفی دارید، حتما باید برای آن ولت متر AC و آمپر متر AC در نظر گرفته شود.

لازم به ذکر است برای ساخت واریاک سه فاز و واریابل دو فاز همه مراحل بالا طی می شود. ولی با این تفاوت که در ساخت واریاک دو فاز از دو هسته تک فاز و واریابل سه فاز، معمولا در توان های پایین از سه هسته تک فاز تشکیل شده و برخی از واریاک‌ های سه فاز با توان بالا از دو هسته تکفاز تشکیل شده‌ اند.

خواهشمند است برای خرید اتوترانس تک فاز و سه فاز با بهترین کیفیت و قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.

  تلفن تماس : 02136614690        موبایل :  09123118834 

ساخت واریاک مخصوص استابلایزرهای سروو موتوری

استابلایزر یا دستگاه تثبیت کننده ولتاژ برق، نقش بسیار مهمی در محافظت از تجهیزات برقی و افزایش عمر مفید آن‌ ها دارد. این دستگاه های استابلایزر در دو مدل استابلایزر رله ای (استابلایزر سوئیچینگ) و استابلایزر سروو موتوری به بازار عرضه شده اند. در استابلایزر سروو موتوری تنظیم و تثبیت ولتاژ از طریق واریاک و یک سروو موتور انجام می شود. شرکت راد الکتریک از بزرگترین توزیع کننده های انواع واریاک گلداستار Goldstar کره و واریابل گرین دات green Dot هند در ایران است که توانسته نیاز بسیاری از مشتریان را جهت استفاده از واریاک در استابلایزر سروو موتوری برطرف نماید. این مجموعه انواع مختلفی از اتوترانس واریاک را با برندهای معتبر جهانی گلداستار Goldstar کره و گرین دات green Dot هند به بازار توزیع و عرضه نموده است. فروشندگان محترم می توانند از طریق تماس با کارشناسان واحد فروش واریاک، واریابل یا اتوترانس متغیر به صورت تکی یا عمده همراه با تخفیف ویژه خریداری نمایند.

حتما بخوانید:  اتوترانسفورماتور Autotransformer چیست؟

مزایای استفاده از واریاک، واریابل و اتوترانس متغیر

  • سادگی ساختار: ساختار واریاک یا اتوترانس ساده ‌تر از ترانسفورماتور های معمولی بوده و در نتیجه هزینه تولید آن کمتر می باشد.
  • حجم و وزن کمتر: به دلیل سادگی ساختار، دستگاه واریاک‌ معمولاً حجم و وزن کمتری نسبت به ترانسفورماتور های معمولی دارد.
  • راندمان بالا: اتو ترانس یا واریابل معمولاً راندمان بالایی دارد و تلفات انرژی در آن‌ ها بسیار کم می باشد.
  • تنظیم پیوسته ولتاژ: واریاک یا واریابل امکان تنظیم ولتاژ خروجی به صورت پیوسته را فراهم می‌ کند که این ویژگی در بسیاری از کاربردها بسیار مفید است.
  • قابلیت تحمل اضافه بار: اتوترانس واریاک‌ امکان تحمل اضافه بارهای کوتاه مدت را دارد.
  • تنظیم ولتاژ بدون نیاز به قطع جریان: ولتاژ خروجی را می توان بدون قطع جریان ورودی تنظیم نمود.

تفاوت واریاک تک فاز و سه فاز از نظر ساختار و عملکرد

واریاک‌ یا اتوترانس دستگاهی است که از آن برای تنظیم ولتاژ متناوب به کار می رود و در دو مدل واریابل تک فاز و واریابل سه فاز تقسیم شده اند که از نظر ساختار و نحوه عملکرد باهم متفاوت هستند. در ساختار واریاک تک فاز از یک هسته با سیم پیچ مسی تشکیل شده که معمولا برای تغییرات ولتاژ در مدارهای تک فاز استفاده می شود. در حالی که در ساختار واریاک یا اتوترانس سه فاز با توان پایین از سه هسته حلقوی با سیم پیچ مجزا برای هر فاز تشکیل شده که استفاده از آن برای تغییرات ولتاژ در مدارهای سه فاز طراحی شده اند. از دیگر تفاوت واریاک تک فاز و سه فاز در عملکرد آن است. عملکرد واریابل یا واریاک تکفاز به این صورت است که با تغییر تعداد دور سیم ‌پیچ های مسی که در مدار قرار گرفته، ولتاژ خروجی را تنظیم می‌ کند. اما در واریابل سه فاز، به صورت جداگانه ولتاژ هر سه فاز را کنترل کرده و امکان تنظیم تعادل ولتاژ بین فازها را فراهم می ‌آورد. واریاک یا اتوترانس تک فاز عمدتا در مدارهای تک فاز مانند سیستم ‌های روشنایی، تجهیزات آزمایشگاهی و مدارهای کنترل کاربرد دارد. در حالی که از واریابل یا واریاک سه فاز، در سیستم‌ های سه فاز صنعتی، آزمایشگاه‌ های قدرت و فرآیند های صنعتی که نیاز به دقت و کنترل دقیق ولتاژ دارند، به کار می ‌رود.

حتما بخوانید:  دیمر صنعتی چیست؟ کاربرد دیمر صنعتی

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم شما را با مفهوم واریابل، واریاک یا اتوترانس چیست؟ همراه با ساختار و عملکرد آن آشنا کنیم. واریاک یا اتوترانسفورماتور متغیر دستگاهی است که از آن برای کنترل دقیق و تنظیم ولتاژ متناوب خروجی به صورت پیوسته به کار می رود. این دستگاه واریاک یا واریابل در صنایع مختلف، از جمله سیستم‌ های روشنایی، موتورهای الکتریکی، دستگاه‌ های حرارتی و … بسیار پرکاربرد می باشد. برای ساخت واریاک یا اتوترانس به دانش فنی و مهارت‌ های مهندسی نیازمند است و در صورت داشتن این شرایط، می توان برای ساخت واریاک تک فاز یا سه فاز اقدام نمود، اما در غیر این صورت خرید واریاک از برندهای معتبر مانند واریاک گلداستار Goldstar کره و واریابل گرین دات Green dot هند از شرکت راد الکتریک، گزینه مناسب تری به شمار می رود. شرکت راد الکترونیک از بزرگترین توزیع کننده ها و نماینده انحصاری واریاک گرین دات Green dot هند و واریابل گلداستار Goldstar کره در ایران است که با بیش از 50 سال سابقه در فروش تجهیزات برق صنعتی توانسته رضایت مشتریان را به خود جلب نماید.

 

 

برای ساخت واریاک یا اتوترانس، به دستگاه سیم پیچی تروئید (تروئید پیچ و یا حلقوی پیچ)، نوع هسته ترانس حلقوی، جازغالی (جاروبک، پایه زغال)، شفت برای نصب جازغالی، ولت متر و آمپرمتر و ... مورد نیاز است.

واریاک یک نوع اتوترانسفورماتور متغیر است که برای کنترل دقیق و تنظیم ولتاژ خروجی استفاده می ‌شود و در کاربردهای مختلفی از آزمایشگاه‌ ها تا صنایع به کار می‌ رود.

بله، ساخت اتو ترانس (واریابل ) نیاز به دانش فنی و اصول سیم‌ پیچی دارد و بهتر است توسط افراد با تجربه و حرفه ای انجام شود.

داشتن دانش و تخصص بالای فنی و مهندسی جهت سیم پیچی و مونتاژ واریاک، انتخاب قطعات با کیفیت بالا و قیمت مناسب (هسته، شفت، سیم پیچ مسی، ولت متر، آمپر متر و ...) و رعایت اصول ایمنی در ساخت و نصب از نکات مهم هستند.

بله، با استفاده از هسته ترانس سیم پیچی شده مسی ‌با توان بالا، می ‌توان این دستگاه‌ واریاک را برای تنظیم ولتاژهای صنعتی استفاده نمود.

با استفاده از سر ولوم نصب شده بر روی واریاک، می ‌توانید ولتاژ متغیر خروجی را به صورت پیوسته تنظیم نمایید.

بله، در صورت خرابی، معمولاً این دستگاه‌ ها قابل تعمیر هستند و می ‌توان سیم‌ پیچ‌ ها یا قطعات آسیب دیده را تعویض نمود.

در ساختار واریاک تک فاز از یک ترانس هسته حلقوی سیم پیچی شده مسی تشکیل شده و از آن برای تغییر ولتاژ در مدارهای تکفاز استفاده می شود. در حالی که در اتوترانس یا واریاک سه فاز با توان پایین از سه هسته حلقوی با سیم پیچ مجزا برای هر فاز تشکیل شده که استفاده از آن برای تغییرات ولتاژ در مدارهای سه فاز طراحی شده اند.

اگر دستگاه های الکتریکی شما نیاز به توان کم دارد، واریاک تک فاز مناسب ‌تر است. اما برای تجهیزات با توان بالا و کاربرد های صنعتی، واریاک سه فاز بهتر عمل می ‌کند.

بله، برای ساخت واریاک یا اتوترانس باید با اصول الکتریکی و الکترونیکی آشنا باشید تا بتوانید یک واریاک کارآمد و ایمن بسازید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =