مقالات یو پی اس

منبع تغذیه یا پاور ساپلای (Power Supply) چیست؟

3/5 - (1 امتیاز)

منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply گلدستار دستگاه الکترونیکی جهت تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز یک یا چند بار مختلف می باشد، عملکرد اولیه تمام منابع تغذیه تبدیل انرژی الکتریکی می باشد.

آنچه در این بخش مطالعه خواهید نمود:

منبع تغذیه dc چیست؟

منبع تغذیه dc باتری و یا یک مدار الکتریکی می تواند باشد که قادر است ولتاژ متناوب برق شهر را به ولتاژ مستقیم DC تبدیل نماید. از پرکاربرد ترین منبع تغذیه های موجود در جهان منبع تغذیه dc نوع دوم که برق شهر را به ولتاژ DC تبدیل می‌کنند منبع تغذیه DC نوع دوم که برق شهر را به ولتاژ DC تبدیل می‌کنند و بر روی بیشتر وسایل الکتریکی چه به صورت یک واحد یکپارچه و چه به صورت یک واحد مستقل می‌باشند به طور مثال می‌توان به POWER کامپیوتر های رومیزی اشاره نمود که یک منبع تغذیه یکپارچه با سیستم کامپیوتر است و شارژر لپ تاپ ها  که در اصل یک منبع تغذیه مستقل و جدا از سیستم است.

در کارهای آزمایشگاهی و مهندسی برق و الکترونیک برای اینکه مهندسین بتوانند تغذیه مدارات الکتریکی و الکترونیکی را تامین و با تغییر پارامتر های منبع تغذیه مدارات خود را تست نمایند. نیاز به منبع تغذیه احساس می‌شود. منبع تغذیه در چنین محیط هایی، همان منبع تغذیه dc با استفاده از برق شهر می باشد که توانایی تغییر پارامتر های منبع تغذیه مانند ولتاژ و جریان را دارا است. این منبع تغذیه، منبع تغذیه dc متغیر می‌باشد. همچنین از منبع تغذیه در محیط های آزمایشگاهی و تعمیراتی استفاده می‌گردد.

منبع تغذیه ممکن است یک دستگاه مجزا یا بخشی از بار باشد. ویژگی‌های اصلی منبع تغذیه عبارتند از:

  • ولتاژ و جریانی که برای بار تامین می‌کند.
  • پایداری ولتاژ یا جریان خروجی در بارهای مختلف.
  • مدتی که می‌تواند انرژی را بدون سوخت گیری یا شارژ تأمین کند ( در منبع تغذیه که منابع انرژی قابل حمل دارند ).

منبع تغذیه dc، منبع تغذیه دی سی چیست؟

منبع تغذیه ac به طور معمول ولتاژ را از یک پریز برق یا از یک منبع برق دیود ( منبع تغذیه ) می‌گیرد و آن را به ولتاژ مورد نظر کاهش می‌دهد. بعضی از فیلترینگ ها نیز در این شرایط ممکن است رخ دهند.

در استفاده مدرن، منبع تغذیه دی سی را می‌توان به سیستم های تک فاز و سه فاز تقسیم کرد. تفاوت اصلی بین قدرت تک فاز و سه فاز منبع تغذیه AC انتقال مداوم است. منبع تغذیه AC همچنین می‌تواند برای تغییر فرکانس و همچنین ولتاژ مورد استفاده قرار گیرد، منبع تغذیه اغلب توسط تولید کنندگان برای بررسی مناسب بودن محصولات خود برای استفاده در کشورهای دیگر استفاده می‌شوند.

منبع تغذیه سوئیچینگ چیست؟

منبع تغذیه سوییچینگ که با نام SMPS ( مخفف Switch-Mode Power Supply ) شناخته می شوند در حقیقت یک منبع تغذیه الکترونیکی است و شامل یک کنترلر سوییچینگ است تا توان الکتریکی را به خوبی به سطح ولتاژ دیگری تبدیل کند. مانند دیگر منابع تغذیه یک منبع تغذیه سوییچینگ در حقیقت مبدلی است که می تواند به یک منبع بزرگتر متصل شود و باری را با جریان و ولتاژ متفاوت تغذیه نماید این بار می تواند یک کامپیوتر، لپ تاپ یا شارژر موبایل شما باشد

یک منبع تغذیه سوییچینگ هم جریان و هم ولتاژ را می تواند کنترل کند بسته به این که در خروجی آن خازن یا سلف باشد و تنظیمات الکتریکی مشخص می کند که کدام کمیت الکتریکی را قرار است کنترل کند. قطعاتی مربوط به سوییچینگ ( از قبیل ترانزیستورها ) وقتی که در وضعیت هدایت کامل هستند تقریبا هیچ مقاومتی ندارند و وقتی که در وضعیت قطع هستند هیچ جریانی را از خود عبور نمی دهند. و از نظر تئوری با راندمان 100 درصد کار می کنند و هیچ توانی را تلف نمی کنند.

سوئیچینگ در فرکانس بسیار بالا ( معمولا 10 کیلو هرتز تا 1 مگاهرتز ) انجام می‌شود و بدین وسیله امکان استفاده از ترانسفورماتور و فیلتر خازن‌های بسیار کوچک‌تر، سبک‌تر و ارزان‌تر از آن‌هایی که در منبع تغذیه خطی که با فرکانس برق کار می‌کنند، فراهم می‌شود. پس از سلف و یا سیم پیچ ثانویه ترانسفورماتور، برق AC فرکانس بالا یکسو و فیلتر می‌شود تا ولتاژ خروجی DC تولید شود. اگر SMPS از ترانسفورماتور فرکانس بالا با عایق کافی استفاده کند، خروجی آن از نظر الکتریکی از برق اصلی جدا می‌شود و این ویژگی اغلب برای ایمنی ضروری است.

حتما بخوانید:  سلکتور سوئیچ چیست؟ Selector Switch

منبع تغذیه سوئیچینگ معمولا تنظیمی هستند و برای ثابت نگه داشتن ولتاژ خروجی، منبع تغذیه از یک کنترلر فیدبکی (feedback controller)  استفاده می‌کند که جریان کشیده شده توسط بار را پایش می‌کند.

SMPSها برای کمک به حفاظت دستگاه و کاربر در برابر آسیب، اغلب شامل ویژگی های ایمنی مانند محدودکننده جریان ( crowbar circuit ) هستند.در صورتی که خروجی توان بالای غیرطبیعی شناسایی شود، منبع تغذیه سوئیچینگ آن را به عنوان یک اتصال کوتاه فرض می کند و قبل از آسیب دیدن خود را خاموش می کند. منبع تغذیه کامپیوترها اغلب یک سیگنال برق خوب ( Power good ) به مادربرد ارسال می کنند.

SMPSها دارای یک حد مطلق در حداقل خروجی جریان خود هستند. SMPS ها تنها می‌توانند با خروجی بالاتر از یک سطح توان مشخص کار کنند. در شرایط بدون بار، فرکانس مدار بسیار بالا می‌شود و باعث می‌شود که ترانسفورماتور به عنوان یک سیم پیچ تسلا ( Tesla coil ) عمل کند و باعث آسیب های ناشی از پرش ولتاژ بسیار بالا شود. منبع تغذیه سوئیچینگ با مدارهای حفاظتی ممکن است در زمان کوتاهی روشن شوند اما بعد از آن زمانی که هیچ باری تشخیص داده نشود خاموش گردند. می توان یک بار ساختگی خیلی کوچک مانند یک مقاومت سرامیکی یا لامپ 10 وات را به منبع تغذیه متصل کرد تا بتواند بدون اتصال بار اولیه کار کند.

ضریب توان ( Power factor ) به یک موضوع نگرانی برای سازندگان کامپیوتر تبدیل شده است. منبع تغذیه سوئیچینگ به طور سنتی یک منبع هارمونیک توان خط بوده اند و ضریب توان بسیار ضعیفی دارند. مرحله ورودی یکسوساز، شکل موج جریان کشیده شده از برق را مختل می کند که این می تواند اثرات بدی بر بارهای دیگر داشته باشد. جریان تغییر شکل یافته باعث گرمایش اضافی در سیم و تجهیزات توزیع می‌شود. منبع تغذیه سوئیچینگ در یک ساختمان می توانند باعث کیفیت پایین توان برای دیگر مصرف کنندگان برق شود. ممکن است مصرف کنندگان با قبض های برق بالاتری برای یک بار ضریب توان کمتر مواجه شوند.

برخی از منبع تغذیه سوئیچینگ برای بهبود شکل موج جریان گرفته شده از خط AC، در مدارهای یکسوساز ورودی از فیلتر ها یا مراحل سوئیچینگ اضافی استفاده می کنند. این باعث افزایش پیچیدگی مدار می‌شود. بسیاری از منبع تغذیه کامپیوتر ساخته شده در چند سال اخیر، دارای اصلاح ضریب توان هستند که در منبع تغذیه سوئیچینگ قرار دارد و در تبلیغات آن ها گفته شده که دارای ضریب توان 1 هستند.

منبع تغذیه ولتاژ بالا

یک منبع تغذیه ولتاژ بالا ( high voltage power supply ) دستگاهی است که خروجی آن صدها یا هزاران ولت است. برای جلوگیری از ایجاد قوس، خرابی عایق و یا تماس تصادفی انسان از اتصالات ویژه‌ای استفاده می‌شود.

ویژگی‌های اضافی موجود در منابع ولتاژ بالا، توانایی معکوس کردن قطب خروجی همراه با استفاده از بریکرهای مدار ( circuitbreakers ) و اتصالات ویژه ( special connectors ) برای به حداقل رساندن قوس و تماس تصادفی با دست انسان می‌باشد. برخی از منبع تغذیه برای کنترل ولتاژ خروجی، یک ورودی آنالوگ فراهم می‌کنند که باعث تبدیل آن‌ها به آمپلی فایرهای ولتاژ بالا و البته با پهنای باند بسیار محدود می‌شود.

منبع تغذیه قابل برنامه ریزی

منبع تغذیه قابل برنامه ریزی ( Programmable Power Supplies ) امکان کنترل از راه دور ولتاژ خروجی را به وسیله یک سیگنال ورودی آنالوگ یا یک واسط کامپیوتری مانند RS232 یا GPIB فراهم می‌کنند. خواص متغیر شامل ولتاژ، جریان و فرکانس ( برای دستگاه های با خروجی AC ) هستند. این منبع تغذیه دارای مدارهای پردازنده، مدارهای برنامه ریزی ولتاژ/جریان، شنت جریان و خوانش مجدد ولتاژ/جریان هستند. ویژگی‌های اضافی می‌تواند شامل اضافه جریان، اضافه ولتاژ، حفاظت اتصال کوتاه و جبران دما باشد. منبع تغذیه قابل برنامه ریزی در شکل‌های از جمله ماژولار ( modular )، بوردی  ( board-mounted )، دیواری ( wall-mounted )، زمینی ( floor-mounted ) و یا چهارپایه‌ای ( bench top ) موجود هستند.

منبع تغذیه قابل برنامه ریزی می‌توانند DC، AC و یا AC با آفست DC را پوشش دهند. خروجی AC می‌تواند تک فاز یا سه فاز باشد. تک فاز معمولا برای ولتاژ کم استفاده می‌شود در حالی که سه فاز برای ولتاژهای بالاتر معمول است.

منبع تغذیه قابل برنامه ریزی در حال حاضر در کاربردهای بسیاری استفاده می‌شوند. برخی از نمونه‌ها عبارت‌اند از تست خودکار تجهیزات، پایش رشد بلور و آنالیز گرمایی تفاضلی.

 

قیمت منبع تغذیه dc، قیمت منبع تغذیه سوئیچینگ، خرید منبع تغذیه آزمایشگاهی، قیمت منبع تغذیه متغیر دست دوم، قیمت خرید منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی تک فاز و مبلغ فروش آداپتور متغیر آزمایشگاهی سه فاز براساس دسته های زیر تعیین می‌گردد ( در صورت دست دوم نبودن کالا ):

  • بازده جریانی ( آمپر A ) منبع تغذیه تعیین کننده قیمت خرید منبع تغذیه تک فاز و مبلغ فروش آداپتور سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها می‌باشد.
  • توان ( وات W ) خروجی منبع تغذیه تعیین کننده قیمت خرید منبع تغذیه تک فاز و مبلغ فروش آداپتور سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها می‌باشد.
  • تک فاز یا سه فاز بودن منبع تغذیه تعیین کننده قیمت خرید منبع تغذیه تک فاز و مبلغ فروش آداپتور سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها می‌باشد.

برای مشاهده قیمت منبع تغذیه Power Supply ( منبع تغذیه آزمایشگاهی، منبع تغذیه تابلویی ) کلیک نمایید.

منبع تغذیه یا پاور ساپلای ترانسی گلدستار چیست؟

منبع تغذیه یا پاور ساپلای Power Supply ترانسی گلدستار، مبدل ولتاژ و جریان AC به ولتاژ و جریان DC می‌باشد. ابتدا سیگنال AC از یک ترانسفورماتور دامنه آن کاهش یافته سپس بعد از عبور یکسوساز ( بطور مثال پل دیودی ) سیگنال تمام موج بدست می آید. سپس با عبور از یک فیلتر شکل موج ریپل دار بدست می آید. با عبور از بلوک رگولاتور ولتاژ DC تثبیت شده حاصل می گردد.

منبع تغذیه یا پاور ساپلای Power Supply سوئیچینگ گلدستار چیست؟

منبع تغذیه یا پاور ساپلای Power Supply سوئیچینگ گلدستار جهت تبدیل ولت و آمپر AC به DC سپس کاهش ولت و آمپر جهت رسیدن به دامنه مطلوب سیگنال. بطور مثال منبع تغذیه یا پاورساپلای سوئیچینگ یا SMPS ها برق AC را یکسو کرده و با استفاده از متد سوئیچ جریان بار (ON/OFF)  به ولتاژ دلخواه دست می یابد.

منبع تغذیه یا پاور ساپلای Power Supply ولتاژ بالا High Voltage گلدستار چیست؟

منبع تغذیه یا پاور ساپلای ولتاژ بالا High Voltage گلدستار جهت تامین ولتاژ بالا مانند 1Kv می باشد.

منبع تغذیه یا پاور ساپلای جریان بالا گلدستار چیست؟

منبع تغذیه یا پاور ساپلای جریان بالا گلدستار، جریان های 20A به بالا برای کاربردهای جوشکاری می باشد.

منبع تغذیه یا پاور ساپلای ثابت گلدستار چیست؟

منبع تغذیه یا پاور ساپلای Power Supply ثابت گلدستار یک منبع تغذیه DC دارای خروجی ولت و آمپر ثابت می باشد. بدین معنی که در خروجی منبع تغذیه یا پاورساپلای ثابت سیگنال DC با دامنه ولتاژ و جریان ثابت می باشد، مثلآ منبع تغذیه یا پاورساپلای ثابت: 5V & 3A

منبع تغذیه یا پاور ساپلای متغیر گلدستار چیست؟

منبع تغذیه یا پاور ساپلای Power Supply متغیر گلدستار، یک منبع تغذیه یا پاور ساپلای متغیر DC دارای خروجی ولت و آمپر متغیر می باشد. بدین معنی که در خروجی منبع تغذیه یا پاورساپلای متغیر میزان جریان یا ولتاژ در بازه ای متغیر بوده و توسط پیچی مقدار مطلوب حاصل میگردد. مانند منبع تغذیه یا پاورساپلای متغیر: 0-30V & 0-3A دوبل تراکینگ شامل دو کانال متغیر 0-30V  و دو کانال متغیر 0-3A به رنگ زرد و آبی و یک کانال خروجی ثابت 5V & 3A  به رنگ خاکستری می باشد.

حتما بخوانید:  پتانسیومتر (Potentiometer) یا رئوستا چیست؟

منبع تغذیه یا پاور ساپلای Power Supply آزمایشگاهی گلدستار چیست؟

منبع تغذیه یا پاور ساپلای DC آزمایشگاهی بسته به تعداد کانال های خروجی، تک کانال و دوبل تراکینگ( دو کانال متغیر) تقسیم بندی می شود. در منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply آزمایشگاهی جهت تنظیم ولتاژ با استفاده از پیچ یا کیبورد مقدار مورد نظر را ست نموده و برای محدود کردن جریان دو سر پراب قرمز مشکی که به سر مثبت منفی پاور وصل شده، را اتصال کوتاه کنید و با پیچ جریان مقدار مطلوب را مشخص کنید.

جریان بعد از قطع اتصال پراپ یا در مدار قراردادن منبع تغذیه یا پاورساپلای، نشان داده نمی شود. فقط زمانی که منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply جریانی بیش از حد تعریف شده بکشد، مقدار را نشان می دهد که به معنی اینست که جریانی که تعیین کرده بودید کم بوده است که یا باید جریان را بیشتر کنید یا درطراحی مدار اشتباهی رخ داده. البته از زیاد کردن جریان بدون در نظر گرفتن شرایط مدار خودداری کنید که باعث صدمه زدن به بخشی از مدار نشود.

منبع تغذیه یا پاور ساپلای AC چیست؟

واریاک / واریابل گیرین دات به عنوان منبع تغذیه AC استفاده می شود ولی در اصل این دستگاه یک اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر است.

منبع تغذیه AC دستگاهی است که علاوه بر تغییرات ولتاژ می بایست فرکانس را نیز تغییر دهد که واریاک / واریابل گیرین دات قادر به تغییر فرکانس نمی‌باشد.

مزایای منبع منبع تغذیه یا پاور ساپلای AC به DC گلدستار چیست؟

  1. منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply دارای نمایشگر مجزا.
  2. منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply با قابلیت تنظیم ولتاژ و جریان خروجی.
  3. منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply با تنظیم مقدار ولتاژ/جریان از طریق کیبورد یا پیچ تنظیم.
  4. منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply با قابلیت استفاده از هر کانال بصورت کاملا مجزا، سری نمودن منابع ( جهت افزایش دامنه ولتاژ )، موازی کردن ( افزایش محدوده جریان ) و منفی-مثبت ( تولید سیگنال منفی بطور مثال 0 – 30V )
  5. منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply قابل برنامه ریزی بودن: امکان افزایش/کاهش ولتاژ (طبق هر تابع دلخواه) در فواصل زمانی مختلف بصورت اتوماتیک. البته این مزیت شامل پاور سوپلای هایی می شود که قابل برنامه ریزی یا پروگرمر هستند.

مزایا و معایب منبع تغذیه یا پاور سوپلای Power Supply سوئیچینگ گلدستار چیست؟

منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply سوئیچینگ بازده بالای آن مهمترین مزیت است. از آنجایی که ترانزیستور سوئیچینگ فقط در ناحیه قطع و اشباع کار می کند ( در حالت قطع جریان عبوری از آن ناچیز بوده و در حالت اشباع هم افت ولتاژ روی آن کم است ) بنابراین توان مصرفی آن ناچیز است که این سبب بالا رفتن بازده منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply می گردد. سایر مزایای آن عبارتند از حجم و وزن کمتر ( به دلیل حذف ترانسفورماتور فرکانس پایین که وزن بالایی دارد ) و گرمای ایجاد شده کمتر ( به دلیل بازده بالاتر ).

معایب آن عبارتند از پیچیدگی زیاد و امکان تداخل الکترومغناطیسی و همچنین ایجاد موجک ( ریپل ) در فرکانس سوئیچینگ و هارمونیک های آن نوع ارزان قیمت این گونه منابع می تواند نویز الکتریکی حاصل از سوئیچینگ وارد شبکه برق شهری نماید که این سبب بروز تداخل با سایر دستگهاهای صوتی و تصویری که به همان فاز وصل شده اند، می گردد. منابع تغذیه یا پاورسوپلای سوئیچینگ فاقد تصحیح ضریب توان نیز ممکن است اعوجاج هارمونیک ایجاد نمایند.

کاربردهای منبع تغذیه یا پاور ساپلای AC TO DC گلدستار چیست؟

  1. منبع تغذیه یا پاورساپلای در آزمایشگاه های آموزشی و تحقیقاتی تمامی رشته های مهندسی.
  2. منبع تغذیه یا پاورساپلای در تغذیه مدارات الکترونیکی.
  3. منبع تغذیه یا پاورساپلای در کامپیوتر ها ( پاور سیستم ).
  4. منبع تغذیه یا پاورساپلای در دینام جوشکاری.
  5. منبع تغذیه یا پاورساپلای استفاده بجای آداپتور های AC
  6. منبع تغذیه یا پاورساپلای در صنعت نور و لیزر.
  7. منبع تغذیه یا پاورساپلای در سیستم های فتو ولتائیک.
  8. منبع تغذیه یا پاورساپلای در باتری سازی (شبیه سازی باتری).

نحوه کار منبع تغذیه یا پاور ساپلای سوئیچینگ گلدستار چگونه است؟

منبع تغذیه یا پاورساپلای سوئیچینگ ( به انگلیسی: Switched-mode power supply ( به اختصار SMPS ) ) یا به بیانی ساده، یک Switcher، یک منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply الکترونیکی است که شامل یک تنظیم‌کننده جریان برای داشتن کارآیی خیلی بالا در هنگام تغییر توان الکتریکی است. مانند سایر منبع تغذیه یا پاورساپلای سوئیچینگ SMPS، توان را از یک منبع به یک مقصد ( مصرف‌کننده ) همزمان با تغییر مشخصه‌های ولتاژ و جریان تبدیل می‌کند.

یک منبع تغذیه یا پاورساپلای سوئیچینگ SMPS معمولاً برای تأمین ولتاژی منظم به کار گرفته می‌شود. برخلاف منبع تغذیه خطی, در این منابع ترانزیستوری که نقش کلید را به عهده دارد با فرکانسی حدود ۵۰ کیلو هرتز یا بیشتر بین وضعیت قطع و اشباع در نوسان است که این خود سبب کاهش تلفات ترانزیستور می گردد. نسبت ولتاژ خروجی به ورودی را می توان با تغییر نسبت زمان روشن بودن به زمان خاموش بودن ترانزیستور تعیین کرد.

نحوه کار منبع تغذیه یا پاور ساپلای Power Supply خطی گلدستار چگونه است؟

منبع تغذیه یا پاورساپلای Power Supply خطی برای دستیابی به ولتاژ دلخواه باید قسمتی از ولتاز ورودی روی ترانزیستور افت کرده و تلف شود. بازده بالا مزیت اصلی یک منبع تغذیه یا پاورساپلای سوئیچینگ است. هنگامی که بازده بالاتر, ابعاد کوچک تر و وزن کم تر مد نظر باشد منابع تغذیه یا پاورسوپلای Power Supply سوئیچینگ جایگزین منابع تغذیه خطی می شوند. منابع تغذیه یا پاورسوپلای Power Supply سوئیچینگ پیچیده تر هستند و اگر جریان ورودی به آنها به خوبی فیلتر نشود می تواند نویز ایجاد کند.

منبع تغذیه دوبل

منبع تغذیه دوبل منبع تغذیه ای است که دارای دو خروجی صفر تا ۳۰ ولت با حداکثر جریان خروجی ۳ آمپر، با محدودیت ولتاژ و جریان و با ولتاژ ریپل کمتر از ۵ میلی ولت در حالت جریان ماکزیمم باشد. همچنین علاوه بر دو خروجی مذکور، دارای خروجی های ثابت ۵ ولت و ۵- ولت و ۱۲ ولت و ۱۲- ولت نیز باشد.

با توجه به موارد فوق، یک دستگاه از این منبع تغذیه، به تنهائی می تواند کلیه نیازهای یک آزمایشگاه الکترونیک را برآورده نماید.

منبع تغذیه خطی چیست / منبع تغذیه تنظیمی خطی چیست؟

ولتاژ تولید شده توسط یک منبع تغذیه غیر تنظیمی، بسته به بار و تغییرات در ولتاژ تغذیه AC تغییر می‌کند. برای کاربردهای حساس الکترونیکی، برای تنظیم دقیق ولتاژ می‌توان از یک رگولاتور خطی ( linear regulator ) استفاده کرد و در مقابل نوسانات ولتاژ ورودی و بار آن را ثابت نگه داشت. همچنین رگولاتور تا حد زیادی نوسان و نویز جریان مستقیم خروجی را کاهش می‌دهد. رگولاتور خطی اغلب یک محدودیت جریان ( current limiting ) ایجاد می‌کند که از منبع تغذیه و مدار متصل به آن در برابر اضافه جریان حفاظت می‌کند.

حتما بخوانید:  ترمومتر چیست؟

منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی چیست؟ آداپتور متغیر آزمایشگاهی چیست؟ منبع تغذیه آزمایشگاهی چیست؟

ابتدا ترانسفورماتور منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی / منبع تغذیه آزمایشگاهی ایرانی گلداستار Goldstar کره دامنه سیگنال AC را کاهش داده سپس با عبور از یکسوساز ( پل دیود )، سیگنال تمام موج بدست می‌آید. سپس با عبور از یک فیلتر ( خازن ) شکل موج ریپل دار بدست می‌آید که بلوک رگولاتور DC، ولتاژ و جریان تثبیت شده را به خروجی می‌دهد.

منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی / منبع تغذیه آزمایشگاهی ایرانی گلداستار Goldstar کره، دستگاهی است که از آن به عنوان منبع انرژی الکتریکی استفاده می شود که خروجی آن برای تغذیه و راه اندازی مدارات الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی / منبع تغذیه آزمایشگاهی ایرانی گلداستار Goldstar کره دارای ویژگی هایی هستند که نیاز بار اعمالی ( یعنی همان وسیله ای که توسط منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی / آداپتور متغیر آزمایشگاهی گلد استار Gold star کره، تغذیه می‌شود ) را تامین می‌کند. از این ویژگی ها می‌توان به ولتاژ خروجی، حداکثر جریان خروجی، شکل موج خروجی، دقت و در عین حال پایداری مشخصات خروجی اشاره کرد.

به طور کلی به واحدی که می تواند انرژی الکتریکی لازم یک سیستم الکتریکی را تامین نماید منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی / آداپتور متغیر آزمایشگاهی گلداستار Goldstar کره گفته می‌شود. منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی / منبع تغذیه آزمایشگاهی ایرانی گلداستار Goldstar کره می‌تواند به صورت یک واحد متصل به یک سیستم الکتریک باشد و یا می‌تواند به صورت یک سیستم جداگانه انرژی الکتریکی سیستم دیگر را تامین نماید. منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی / آداپتور متغیر آزمایشگاهی گلداستار Goldstar کره به دو دسته منابع تغذیه جریان مستقیم DC و جریان متناوب AC تقسیم می‌شوند. منبع تغذیه DC می‌تواند باتری و یا یک مدار الکتریکی باشد که ولتاژ متناوب برق شهر را به ولتاژ مستقیم DC تبدیل می‌نماید.

منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی تک فاز و آداپتور متغیر آزمایشگاهی سه فاز در مرکز خرید شرکت ها و مرکز فروش نمایندگی های سراسر ایران با ساخت هر برند و تولید هر کارخانه ای با مارک خود به عناوین مختلف از لحاظ توان نام گذاری و شناخته می‌شود. به عنوان مثال:

منبع تغذیه 30 ولت 5 آمپر توان 0.19kVA کیلو ولت آمپر، منبع تغذیه 30 ولت 5 آمپر توان 0.19kVA کاوا، منبع تغذیه 30 ولت 5 آمپر توان 0.19kVA کا و آ، منبع تغذیه 30 ولت 5 آمپر توان 190VA ولت آمپر، منبع تغذیه 30 ولت 5 آمپر توان 0.19kW کیلو وات، منبع تغذیه 30 ولت 5 آمپر توان 190W وات. (که تمامی این‌ها را به اسامی توان حقیقی، توان نامی و توان موثر معرفی می‌کنند.)

آداپتور 30 ولت 10 آمپر توان 0.38kVA کیلو ولت آمپر، آداپتور 30 ولت 10 آمپر توان 0.38kVA کاوا، آداپتور 30 ولت 10 آمپر توان 0.38kVA کا و آ، آداپتور 30 ولت 10 آمپر توان 380VA ولت آمپر، آداپتور 30 ولت 10 آمپر توان 0.38kW کیلو وات، آداپتور 30 ولت 10 آمپر توان 380W وات. (که تمامی این‌ها را به اسامی توان حقیقی، توان نامی و توان موثر معرفی می‌کنند.)

متاسفانه اکثر افراد به اشتباه توان بر اساس VA ولت آمپر را توان بر اساس W وات تصور می‌کنند در صورتی که ۲ مقوله مجزا از یکدیگر با اختلاف بی نهایت زیاد در توان خروجی محصولات ترانسی می‌باشد و  فقط در مواردی خاص این امکان وجود دارد که هر دو آن ها ( توان بر اساس VA ولت آمپر و توان بر اساس W وات ) را بتوان در یک سطح از لحاظ توان خروجی محصولات ترانسی قرار داد. که حتی کمپانی های بزرگ و اسم و رسم دار ایرانی هم این موضوع ( توان بر اساس VA ولت آمپر و توان بر اساس W وات ) را به اشتباه رواج می‌دهند و به مشتری های خود اینگونه انتقال می‌دهند که هر دو اصطلاح ( توان بر اساس VA ولت آمپر و توان بر اساس W وات ) یکی است در صورتی که در نوشتار انگلیسی نوشته شده است توان بر اساس VA ولت آمپر اما در نوشتار فارسی نوشته شده است توان بر اساس W وات، و به عینه در اکثر سایت ها، بروشورها و بر روی اجناس این کمپانی ها قابل مشاهده است. اگر کمی تامل کنید با مشاهده یک همچنین نوشتاری ( ضریب بار Load Factor ) به صورت انگلیسی در مشخصات فنی دستگاه مواجه می‌شوید که با ضرب عدد ضریب بار در عدد توان توان براساس VA ولت آمپر به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید به توان بر اساس W وات نامی و حقیقی دستگاه خود در حالت ایده آل دسترسی پیدا کنید.

یکی دیگر از ایرادهای اصلی و اساسی شرکت های تولید کننده و یا وارد کننده این است که یا به صورت ناخواسته یا نداشتن شناخت کامل جهت منافع خود، جریان ( آمپر A ) خروجی محصولات ترانسی را ثابت اعلام می‌کنند در صورتی که جریان ( آمپر A ) خروجی هیچ یک از محصولات ترانسی بصورت ثابت نمی‌باشد چرا که جریان ( آمپر A ) خروجی به خیلی از عوامل بستگی دارد از جمله نوع مصرف کننده الکتریکی از لحاظ بار موتوری ( بار کمپرسوری ) و بار روشنایی ( بار المنتی )، میزان ولتاژ ( ولت V ) ورودی و ولتاژ ( ولت V ) خروجی، ‌توان ( ولت آمپر VA ) خروجی قید شده برروی دستگاه و … که به هیچ عنوان نمی‌توان آن را به صورت ثابت نگه داشت و هر شرکت تولید کننده و وارد کننده ای فقط حداکثر جریان ( آمپر A ) خروجی دستگاه خود را در شرایط ایده آل اعلام می‌کند که به هیچ عنوان به طور کلی کاربردی نمی‌باشد و نمی‌توان روی آن حساب کرد.

کاربرد متفاوت منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی تک فاز / آداپتور متغیر آزمایشگاهی سه فاز عبارت اند از:

  • منبع تغذیه کامپیوتر, آداپتور سوئیچینگ شبکه, آداپتور مودم, آداپتور دوربین, آداپتور مانیتور
  • منبع تغذیه موبایل, منبع تغذیه تعمیرات موبایل, منبع تغذیه پاور گوشی
  • منبع تغذیه آزمایشگاهی, پاور ساپلای الکتروفورز, پاور ساپلای آزمایشگاه برق
  • منبع تغذیه دوربین مدار بسته, آداپتور آیفون, پاور ساپلای سوئیچینگ اینورتر, منبع تغذیه سوئیچینگ آمپلی اتومبیل

برند و تولید هر کارخانه ای با مارک خود بسته به ساختار کلی و اساس کار منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی تک فاز / آداپتور متغیر آزمایشگاهی سه فاز به عناوین مختلف به صورت انگلیسی شناخته می‌شوند. به عنوان مثال:

Computer Power Supply, Corsair Power Supply, Modular Power Supply, Voltage Power Supply, ATX Power Supply, PSU Power Supply, Transformer Power Supply, Bench Power Supply, Desktop Power Supply, LED Power Supply, Variable Power Supply, Diy Adaptor, Variable Adaptor, Compact Adaptor, Schematic Adaptor, PSU Adaptor, ATX Adaptor, Dual Adaptor, Triple Adaptor, Digital Adaptor, Linear Adaptor, Circuit Adaptor, Computer Adaptor,

قیمت منبع تغذیه dc، قیمت منبع تغذیه سوئیچینگ، خرید منبع تغذیه آزمایشگاهی، قیمت منبع تغذیه متغیر دست دوم، قیمت خرید منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی تک فاز و مبلغ فروش آداپتور متغیر آزمایشگاهی سه فاز ساخت هر برند و تولید هر کارخانه ای با مارک خود براساس چند مورد اصلی متغیر می‌باشد ( در صورت دست دوم نبودن کالا ):

  • هزینه مونتاژ و تولید منبع تغذیه در قیمت خرید منبع تغذیه تک فاز و مبلغ فروش آداپتور سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها تاثیر گذار است.
  • کیفیت مواد خام اولیه منبع تغذیه در قیمت خرید آداپتور تک فاز و مبلغ فروش منبع تغذیه سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها تاثیر گذار است.
  • نرخ خرید مواد اولیه تولید منبع تغذیه در قیمت خرید منبع تغذیه تک فاز و مبلغ فروش آداپتور سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها تاثیر گذار است.
  • جنس سیم پیچ هسته ترانس ثابت منبع تغذیه در قیمت خرید آداپتور تک فاز و مبلغ فروش منبع تغذیه سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها تاثیر گذار است.
  • بسته به نوع کارایی هر منبع تغذیه طراحی شده، قیمت خرید منبع تغذیه تک فاز و مبلغ فروش آداپتور سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها متغیر است.
  • امکاناتی که بر روی هر منبع تغذیه نصب می‌شود در قیمت خرید آداپتور تک فاز و مبلغ فروش منبع تغذیه سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها تاثیر گذار است.

در صورتی که منبع تغذیه وارداتی باشد براساس نرخ ارز و درصد گمرکی و هزینه های حمل و نقل خرید منبع تغذیه آزمایشگاهی، قیمت خرید منبع تغذیه تک فاز و مبلغ فروش آداپتور سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها متغیر است. قیمت خرید برخی از قطعات اولیه تولید منبع تغذیه در صورت وارداتی بودن از کشورهای دیگر براساس نرخ ارز و درصد گمرکی و هزینه های حمل و نقل قیمت خرید آداپتور تک فاز و مبلغ فروش منبع تغذیه سه فاز شرکت ها و نمایندگی ها متغیر است.

با بررسی های انجام شده دیگر صنایع و مراکزی که در سطوح مختلف کشور جهت پیشرفت و ترقی این مرز و بام از این نوع دستگاه ها ( منبع تغذیه سوئیچینگ الکترونیکی / دستگاه آداپتور متغیر آزمایشگاهی ) بر حسب نیاز از مارک مطرحی همچون گلداستار Goldstar استفاده کرده اند، عبارتند از:

  • صنایع شیمیایی ( صنایع نفت، صنایع پتروشیمی )
  • صنایع فلزی و معدنی ( صنایع فولاد، صنایع مس، صنایع ریخته‌گری )
  • صنایع پلاستیک ( صنایع لاستیک، صنایع بسته‌بندی )
  • صنایع هوایی ( صنایع هواپیمایی، صنایع هوا فضا )
  • صنایع دفاع ( صنایع نظامی، صنایع موشکی، صنایع حدید )
  • صنایع: صنایع الکترونیک، صنایع کابل، صنایع جوش و برش، صنایع حرارتی
  • صنایع چوب و کاغذ، صنایع نساجی و …
  • صنایع غذایی، صنایع لبنی و …
  • مراکز آموزشی ( کار و دانش، فنی و حرفه‌ای، هنرستان، دانشگا‌ه‌ها و … )
  • مراکز عمومی ( ادارات، منازل مسکونی و … )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *