مقدمه
همانطور که میدانید در عصر مدرن دیجیتال امروز، به ویژه در بسیاری از اقتصادهای در حال توسعه و نو ظهور، تقاضا برای قدرت برق غالبا فراتر از عرضه است که موجب نوسانات ولتاژ می شود. عدم رعایت این ناهنجاری های برق می تواند باعث شود که دستگاه های برقی سوء عملکرد داشته باشند. در این مقاله در مورد استابلایزر چیست و چه کاربردی دارد و تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی چگونه کار می کند می پردازیم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
استابلایزر چیست و چه کاربردی دارد؟
دستگاه استابلایزر stabilizer یا تثبیت کننده ولتاژ یک دستگاه الکتریکی است که برای ارائه ولتاژ ثابت به یک مصرف کننده در پایانه های خروجی آن صرف نظر از تغییرات ورودی یا ولتاژ منبع ورودی طراحی شده است. تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی یک دستگاه را در برابر ولتاژ بالا، ولتاژ پایین و سایر ولتاژهای دیگر محافظت می کند. تثبیت کننده ولتاژ (stabilizer) نیز به عنوان رگولاتور ولتاژ اتوماتیک (AVR) نامیده می شود. تثبیت کننده ولتاژ برای تجهیزات الکتریکی با ارزش و گران قیمت ترجیح داده می شود تا از نوسانات مضر ناشی از ولتاژ کم محافظت کند. برخی از این تجهیزات عبارتند از تهویه مطبوع، دستگاه چاپ، تجهیزات آزمایشگاهی، ماشین آلات صنعتی و دستگاه های پزشکی ولتاژ خروجی از یک تثبیت کننده در محدوده 220 و 230 ولت در صورت عرضه ی تک فاز و 380 ولت یا 400 ولت در صورت عرضه ی سه فاز، در محدوده ی ولتاژ خروجی قرار می گیرد.
خواهشمند است برای خرید استابلایزر برق با بهترین کیفیت اما با قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
امروزه دستگاه های تنظیم کننده ولتاژ اتوماتیک دارای انواع مختلفی هستند که در بازار وجود دارد. تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی می تواند به صورت تک فاز یا سه فاز باشد. استابلایزر خانگی یا تثبیت کننده ولتاژ (stabilizer) به صورت اختصاصی برای تنظیم و تثبیت ولتاژ لوازم برقی خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، تثبیت کننده ولتاژ می تواند از نوع آنالوگ یا نوع دیجیتال استفاده شود. رایج ترین انواع استابلایزر (stabilizer) می توان به صورت استابلایزر سروو موتوری (استابلایزر واریاکی یا استابلایزر واریابلی)، استابلایزر رله ای (استابلایزر سوئیچینگ یا استابلایزر پله ای)، استابلایزر استاتیک (استابلایزر IGBT) اشاره نمود.
استابلایزر چیست قسمت اول
استابلایزر چیست قسمت دوم
استابلایزر چیست قسمت سوم
استابلایزر چیست قسمت چهارم
استابلایزر ولتاژ چیست؟
در واقع یک دستگاه تثبیت کننده ولتاژ برق (stabilizer) است که در صورت بروز نوسان و یا افت ولتاژ به سرعت آن را تشخیص داده و به صورت خودکار آن را رفع نموده و برقی سالم و پایدار را در اختیار لوازم برقی حساس قرار می دهد. عملکرد این تثبیت کننده ولتاژ برقی خانگی بدون سر و صدا بوده و متناسب با برق شهری تک فاز و سه فاز برای محافظت از تمامی لوازم برقی خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در ضمن باید بدانید که افت ولتاژ و نوسانات برق به صورت مکرر باعث کاهش عمر دستگاه شده و آسیب های جدی و دائمی به عملکرد آن دستگاه وارد می کند و حتی باعث خرابی و سوختگی آن می شود. به همین دلیل برای جلوگیری از این امر بهتر است که از یک دستگاه تثبیت کننده ولتاژ (stabilizer) استفاده شود. امروزه دستگاه استابلایزر جایگزین محافظ برق می باشد و می تواند افت ولتاژ برق را جبران کند و ولتاژ بیش از حد در خطوط برق شهری را کاهش دهد. پس خرید استابلایزر خانگی گلداستار، بهترین تثبیت کننده ولتاژ در شهرستان های زیر می باشد.
تثبیت کننده ولتاژ در تبریز / آذربایجان شرقی، تثبیت کننده ولتاژ در ارومیه / آذربایجان غربی، تثبیت کننده ولتاژ در اردبیل، تثبیت کننده ولتاژ در اصفهان، تثبیت کننده ولتاژ در کرج البرز، تثبیت کننده ولتاژ درایلام، تثبیت کننده ولتاژ در بوشهر، استابلایز خانگی در تهران، تثبیت کننده ولتاژ در شهرکرد / چهارمحال و بختیاری، تثبیت کننده ولتاژ در بیرجند / خراسان جنوبی، تثبیت کننده ولتاژ در مشهد / خراسان رضوی، تثبیت کننده ولتاژ در بجنورد / خراسان شمالی، تثبیت کننده ولتاژ در اهواز / خوزستان، تثبیت کننده ولتاژ در زنجان، تثبیت کننده ولتاژ در سمنان، زاهدان / تثبیت کننده ولتاژ در سیستان و بلوچستان، تثبیت کننده ولتاژ در شیراز / فارس، تثبیت کننده ولتاژ در قزوین، تثبیت کننده ولتاژ در قم، تثبیت کننده ولتاژ در سنندج / کردستان، تثبیت کننده ولتاژ در کرمان، تثبیت کننده ولتاژ در کرمانشاه، استابلایز خانگی در گرگان / گلستان، تثبیت کننده ولتاژ در رشت / گیلان، تثبیت کننده ولتاژ در خرم آباد / لرستان، تثبیت کننده ولتاژ در ساری / مازندران، تثبیت کننده ولتاژ در اراک / مرکزی، تثبیت کننده ولتاژ در بندرعباس / هرمزگان، تثبیت کننده ولتاژ در همدان، تثبیت کننده ولتاژ در یزد
استابلایزر تک فاز
این استابلایزر تک فاز می تواند نوسان برق و اختلالات به وجود آمده در شبکه برق را اصلاح نموده و از صدمه دیدن لوازم خانگی شما جلوگیری می کند. کارایی ترانس برق خانگی تک فاز معمولا برای مصارف خانگی و اداری کاربرد دارد و از راندمان بالایی برخوردار می باشد. از این استابلایزر تک فاز می توان جهت تثبیت ولتاژ برق، کاهش هزینه های تعمیری، کاهش مصرف برق و استهلاک تجهیزات برقی اشاره نمود و همچنین می تواند از تجهیزات برقی شما در برابر رعد و برق و اتصال کوتاه محافظت نماید. با قرار دادن دستگاه تثبیت کننده ولتاژ تک فاز در مسیر ورودی جریان برق ساختمان می توانید از کلیه تجهیزات برقی خانگی خود در برابر نوسانات و پرش های ناگهانی برق محافظت نمائید.
استابلایزر سه فاز
استابلایزر سه فاز را در بازار عموما با عنوان استابلایزر صنعتی می شناسند و استفاده از آن در مراکز صنعتی و کارخانجات و تجهیزاتی که از برق سه فاز استفاده می کنند مانند تجهیزات پزشکی و دستگاه های بیمارستان مثل سی تی اسکن و ام آر آی، دستگاه چاپ و برش، دستگاه لیزر، دستگاه CNC و غیره کاربرد دارد. دستگاه استابلایزر سه فاز در دو نوع سروو موتوری و استاتیکی قابل استفاده می باشد.
تفاوت استابلایزر سه فاز و تک فاز چیست؟
ولتاژ برق ورودی تک فاز در واقع یک ولتاژ متناوب برق شهری با دو سیم (یک فاز و یک نول) است که از نوع ولتاژ 220 ولت با فرکانس 50 هرتز می باشد که در اکثر لوازم برقی خانگی و کسب و کارهای کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. ولتاژ برق سه فاز یک ولتاژ متناوب AC با چهار سیم برق (سه سیم فاز و یک سیم نول ) است که از نوع ولتاژ برق 380 ولت با حداکثر جریان 32 آمپر برای هر فاز می باشد. از جمله تفاوت استابلایزر تکفاز با سه فاز را می توان به تعداد فاز و ولتاژهای آن اشاره نمود. از طرف دیگر استابلایزر تک فاز نسبت به تثبیت کننده ولتاژ سه فاز از قدرت کمتری برخوردار است و استفاده از ترانس استابلایزر سه فاز برای مصارف صنعتی و ترانس برق خانگی تک فاز برای مصارف خانگی و اداری کاربرد دارد.
نحوه عملکرد استابلایزر چیست؟
ترانس برق خانگی یا استابلایزر ولتاژ (stabilizer)، دستگاهی است که با تشخیص نوسان و پرش های لحظه ای آن را تثبیت نموده و ولتاژی اصلاح شده را برای تجهیزات برقی حساس فراهم می کند. تکنولوژی به کار رفته در دستگاه تثبیت کننده ولتاژ برق براساس عملکردشان متفاوت است اما همه آنها وظیفه تثبیت ولتاژ را بر عهده دارند. زمانی که اختلالات و نوسان ولتاژ اتفاق بیافتد، دستگاه استابلایزر برق با استفاده از یک ترانس اتوماتیک و القای جریان در سیم پیچ، عملیات Buck به معنای کاهش ولتاژ در صورت بالا بودن و Boost به معنای افزایش ولتاژ در صورت پایین بودن را انجام می دهد و ولتاژی بدون نویز را به خروجی می فرستد. میزان بازه ولتاژ خروجی در دستگاه تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی بین 220 یا 230 ولت در استابلایزر تک فاز و 380 یا 400 ولت در استابایزر سه فاز می باشد.
کدام یک از استابلایزر های تک فاز و سه فاز کارآمدتر هستند؟
از تعاریفی که در قسمت بالا اشاره شد، می توان دریافت که استابلایزر سه فاز ولتاک Voltac ژاپن از نظر ولتاژ بالا و قدرتمندی که دارند، کارآمدتر از استابلایزر تک فاز است. همچنین می توان نتیجه گرفت که استابلایزر سه فاز برای دستگاه های صنعتی و پر مصرف و استابلایزر تک فاز برای مصارف خانگی مناسب و کاربردی هستند.
قیمت استابلایزر تک فاز و سه فاز
درباره خرید و قیمت استابلایزر (stabilizer) چه از نوع تک فاز و چه از نوع سه فاز با توجه به توان و کاربردی که دارند، متفاوت می باشد. بنابراین در زمان خرید هر یک از این دو استابلایزر تک فاز و سه فاز حتما باید مشخصات فنی دستگاه مورد نظر خود را براساس نوع ولتاژ ورودی و متناسب بودن توان مصرفی دستگاه با دستگاه مورد نیاز خود انتخاب نمائید. برای انتخاب درست دستگاه استابیلایزر (stabilizer) مورد نیاز خود بهتر است که از متخصصان و کارشناس مجرب شرکت راد الکتریک که همواره پاسخگوی سوالات شما هستند، مشاوره و راهنمایی بگیرید. کارشناسان و مشاوران این مجموعه به شما کمک خواهند کرد تا متناسب با نیاز خود مناسب ترین استابلایزر ( تک فاز یا سه فاز) را خریداری نمائید.
فروشگاه راد الکتریک پخش کننده انواع استابلایزر در لاله زار جنوبی است که اکثر خریداران این نوع ترانس استابلایزر در کوچه بوشهری مستقر می باشد. راد الکتریک به عنوان تنها نمایندگی استابلایزر گلداستار کره Goldstar و استابلایزر ولتاک ژاپن Voltac در بازار است که در خیابان فردوسی واقع شده و شما به صورت مستقیم می توانید دستگاه استابلایزر مورد نظر خود را با قیمت مناسب خریداری نمایید. و یا اینکه از طریق نمایندگان فروش استابلایزر گلداستار واقع در مجتمع تجاری تهران الکتریک تهیه نمایید. برای خرید استابلایزر خود به راحتی می توانید از مراکز خرید استابلایزر که در استان های زیر واقع شده، محصولات گلداستار را خریداری نمایید.
- ترانس استابلایزر در استان زنجان (شهرستان زنجان)
- استابلایزر اینورتر در استان تهران (شهرستان تهران)
- استابلایزر تثبیت کننده ولتاژ در استان سیستان و بلوچستان (شهرستان زاهدان)
- ترانس برق خانگی در استان سمنان (شهرستان سمنان)
- استابلایزر 10 کیلو ولت آمپر در استان خراسان جنوبی (شهرستان بیرجند)
- استابلایزر اتوماتیک در استان چهارمحال و بختیاری (شهرستان شهرکرد)
- استابلایزر 5 کیلو ولت آمپر در استان قم (شهرستان قم)
- ترانس تقویت برق خانگی در استان خراسان شمالی (شهرستان بجنورد)
- دستگاه استابلایزر برق در استان کرمان (شهرستان کرمان)
- استابلایزر خانگی در استان کردستان (شهرستان سنندج)
- ترانس تثبیت کننده ولتاژ در استان کهکیلویه و بویراحمد (شهرستان یاسوج)
- انواع استابلایزر در استان گیلان (شهرستان رشت)
- استابلایزر سروو در استان کرمانشاه (شهرستان کرمانشاه)
- استابلایزر توان بالا در استان گلستان (شهرستان گرگان)
- استابلایزر در استان آذربایجان غربی (شهرستان ارومیه)
- استابلایزر تک فاز در استان آذربایجان شرقی (شهرستان تبریز)
- نمایندگی استابلایزر برق در استان اصفهان (شهرستان اصفهان)
- نمایندگی استابلایزر ولتاژ در استان البرز (شهرستان کرج)
- استابلایزر سه فاز در استان اردبیل (شهرستان اردبیل)
- دستگاه استابیلایزر در استان خراسان رضوی (شهرستان مشهد)
- استابلایزر خانگی در استان خوزستان (شهرستان اهواز)
- استابلایزر تکفاز در استان ایلام (شهرستان ایلام)
- دستگاه تثبیت کننده ولتاژ برق در استان بوشهر (شهرستان بوشهر)
- ترانس اتوماتیک برق در استان قزوین (شهرستان قزوین)
- ترانس محافظ برق خانگی در استان فارس (شهرستان شیراز)
- ترانس اتوماتیک برق خانگی در استان مازندران (شهرستان ساری)
- تثبیت کننده ولتاژ کولر گازی در استان لرستان (شهرستان خرم آباد)
- ترانس اتوماتیک سه فاز در استان هرمزگان (شهرستان بندرعباس)
- ترانس محافظ برق یخچال ساید در استان مرکزی (شهرستان اراک)
- ترانس اتوماتیک استابلایزر در استان یزد (شهرستان یزد)
- تثبیت کننده ولتاژ خانگی در استان همدان (شهرستان همدان)
خواهشمند است برای خرید استابلایزر ولتاژ با بهترین کیفیت اما با قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
چرا تثبیت کننده ولتاژ مورد نیاز است؟
به طور کلی، هر یک از تجهیزات الکتریکی و یا دستگاه ها برای طیف گسترده ای از ولتاژ ورودی طراحی شده است. بسته به حساسیت، محدوده کاری تجهیزات محدود به مقادیر مشخصی است، مثلا بعضی از تجهیزات می توانند 10 ± درصد از ولتاژ نامی را تحمل کنند در حالی که دیگر 5 ± درصد یا کمتر. نوسانات ولتاژ (افزایش یا افت ولتاژ نامی) در بسیاری از مناطق، وجود دارد.
نمونه هایی از آسیب های بوجود آمده توسط نوسان ولتاژ برق
- آسیب دائمی به تجهیزات
- آسیب به عایق سیم پیچ ها
- وقفه ناخواسته در عملکرد مصرف کننده
- افزایش اتصالی در کابل ها و تجهیزات مرتبط
- کاهش عمر دستگاه
- ناکارایی تجهیزات
- دوره های کار طولانی تر (همانطور که در مورد بخاری های مقاومتی)
- کاهش عملکرد تجهیزات
- کاهش سرعت موتور
بنابراین پایداری و دقت ولتاژ، عملکرد صحیح تجهیزات را تعیین می کند. بنابراین تثبیت کننده های ولتاژ این اطمینان را حاصل می کنند که نوسانات ولتاژ در ورودی بر مصرف کننده یا لوازم الکتریکی تاثیر نمی گذارد.
انواع استابلایزر از نظر تعداد فاز و توان
دستگاه استابلایزر برق یا تثبیت کننده ولتاژ (stabilizer )از نظر تعداد ولتاژ برق ورودی به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم بندی می شوند. دستگاه استابلایزر تک فاز معمولا در مصارف خانگی و اداری کاربرد دارد ولی استابلایزر سه فاز برای مصارف صنعتی، کارخانه ها، گلخانه ها، آسانسور، باغ ویلا و مراکز صنعتی که از برق سه فاز استفاده می کنند، مناسب می باشد. برای انتخاب و خرید استابلایزر (stabilizer ) مناسب، یکی از مهمترین فاکتورهایی که خیلی حائز اهمیت است و باید به آن توجه کرد توان مصرفی دستگاه و تعداد ولتاژ برق ورودی آن می باشد. از این رو هنگام خرید استابلایزر حتما به تک فاز و سه فاز بودن سیستم برق تجهیزات خود توجه نمائید تا بهترین استابلایزر را برای تجهیزات خود خریداری کنید.
انواع استابلایزر برق از نظر تکنولوژی ساخت
امروزه تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی بخشی جدایی ناپذیر از بسیاری از لوازم الکتریکی خانگی، صنایع و سیستم های تجاری شده اند. پیش از این، دستگاه استابلایزر دستی یا سوئیچینگ جهت افزایش یا کاهش ولتاژ ورودی مورد استفاده قرار می گرفت تا یک ولتاژ خروجی در یک محدوده مورد نظر ارائه شود. مدارهای اضافی الکترونیکی، روند تثبیت را خودکار کرده و تنظیم کننده های ولتاژ اتوماتیک را تغییر دادند. یکی دیگر از انواع محبوب تثبیت کننده ولتاژ، تثبیت کننده سروو است که در آن اصلاح ولتاژ به طور مداوم بدون هیچ سوئیچ انجام می شود. اجازه دهید دو نوع اصلی از تثبیت کننده های ولتاژ صحبت کنیم. دستگاه استابلایزر (stabilizer) بر اساس تکنولوژی ساخت به سه دسته استابلایزر رله ای، استابلایزر سروو موتوری و استابلایزر استاتیکی دسته بندی می شوند.
-
استابلایزر رله ای یا استابلایزر پله ای
در این نوع از تثبیت کننده های ولتاژ، تنظیمات ولتاژ با تعویض رله ها انجام می شود تا یکی یا تعدادی از ترانس را به مصرف کننده وصل کند. این مدار الکترونیکی و مجموعه ای از رله ها علاوه بر ترانس. مدار الکترونیکی شامل مدار یکسو کننده، تقویت کننده عملیاتی، واحد میکروکنترلر و دیگر موارد کوچک است.
مدار الکترونیکی ولتاژ خروجی را با یک مقدار ارائه شده توسط منبع ولتاژ مرجع ساخته شده مقایسه می کند. هرگاه ولتاژ افزایش یا فراتر از حد مرجع می رسد، مدار کنترل، رله مربوطه را برای اتصال یک ضربه ی دلخواه به خروجی وصل می کند.
این نوع از تثبیت کننده ها محبوب ترین (تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی) برای لوازم رایانه ای در برنامه های کاربردی مسکونی، تجاری و صنعتی هستند و به عنوان دستگاه استابلایزر یا ترانس برق کم هزینه استفاده می شوند. با این حال، اینها با محدودیت های متعددی مانند سرعت اصلاح ولتاژ آهسته، دوام کمتر، قابلیت اطمینان کمتر، وقفه در مسیر برق در هنگام تنظیم، و توانایی مقاومت در برابر ولتاژ بالا رنج می برند.
یکی از پرکاربرد ترین انواع استابلایزر، استابلایزر رله ای هستند که استفاده از آن ها در مصارف خانگی و تجاری بسیار کاربرد دارد. از مزایا و ویژگی های آن را می توان به وارد زیر اشاره نمود.
- قابلیت اطمینان بالا: دستگاه های استابلایزر رله ای براساس قابلیت اطمینان بالایی که دارند در برابر اختلالات و نوسانات برقی به خوبی عمل می کنند.
- هزینه کمتر: استابلایر رله ای (استابلایزر پله ای یا استابلایزر سوئیچینگ) نسبت به استابلایزر سروو موتور و استابلایزر استاتیک (استابلایزر IGBT) از هزینه کمتر و مقرون به صرفه تری برخوردارند و استفاده از آن برای محیط های خانگی و محیط های تجاری کوچک یک گزینه ایده آل محسوب می شود.
- عملکرد بدون نویز و ساکت تر : استابلایزر رله ای دارای عملکرد بدون نویز است و در محیط هایی که به صدای کمتری نیاز دارند، استفاده می شود.
-
استابلایزر سروو موتوری یا استابلایزر واریابلی
دستگاه استابلایزر (stabilizer) به سادگی به عنوان تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی سروو موتور نامیده می شود و این نام نشان می دهد که از یک سروو موتور جهت تأیید اصلاح ولتاژ استفاده می کند. اینها به طور عمده برای دقت ولتاژ خروجی بالا استفاده می شود، معمولا ± 1٪ با تغییر ولتاژ ورودی تا ± 50٪. مدار داخلی یک تثبیت کننده سروو شامل ترانس اتوماتیک، ترانس تقویت برق خانگی (در برخی توان ها)، درایور سروو موتور و مدار کنترل به عنوان اجزای ضروری سروو موتور مدار کنترل الکترونیکی دینامیک، ولتاژ ورودی را نسبت به ولتاژ خروجی مقایسه می کند. هنگامی که مدار خطا را پیدا می کند، سروو موتور عمل می کند که به نوبه خود بر روی ترانس حلقوی حرکت می کند به طوری که ولتاژ در طول ترانس ثانویه باید خروجی ولتاژ مورد نظر باشد. اکثر تثبیت کننده های سروو موتور از میکروکنترلر یا پردازنده جاسازی شده برای مدار کنترل برای دستیابی به کنترل هوشمند استفاده می کنند.
این دستگاه استابلایزر یا ترانس برق خانگی می توانند واحد های تک فاز، سه فاز متعادل یا واحد های سه فاز ناپایدار باشند. در نوع تک فاز یک موتور سروو همراه با ترانس متغیر اصلاح ولتاژ را انجام می دهد. در مورد یک نوع سه فاز تعبیه شده، یک سروو موتور با سه ترانس اتوماتیک همراه است که خروجی ثبات آن در جریان نوسانات با تنظیم خروجی ترانس فراهم می شود. مزایای استفاده از تثبیت کننده های سروو موتور در مقایسه با تثبیت کننده های نوع رله این است که در برخی از این ها سرعت اصلاح بالاتر، دقت بالا خروجی تثبیت شده، و قابلیت اطمینان بالا است. پیشتر در مبحث انواع استابلایزر گفته شد که در دستگاه استابلایزر سروو موتور، چیدمان سیم پیچی یک اتو ترانسفورماتور (ترانس با سیم پیچی قابل تنظیم) توسط یک سروو موتور تغییر می کند. استابلایزر سروو موتور دقتی در حد یک ولت دارد و برای کاربرد های حفاظت اداری و صنعتی در ظرفیت های گوناگون به کار می رود.
نوعی دیگر از دستگاه استابلایزر (stabilizer) موجود در بازار، استابلایزر سروو موتوری است که به دلیل دقت و قابلیت کنترل بالا برای کاربردهایی که نیاز به حرکت وتنظیمات دقیق دارند، مناسب می باشد. استفاده از این نوع استابلایزر جهت تنظیم و تثبیت ولتاژ خروجی کاربرد دارد. استابلایزر سروموتوری در برخی از دستگاه ها و سیستم ها به عنوان یک ابزار جهت کنترل و تنظیم ولتاژ و زاویه به کار می رود که استفاده از آن می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- در سیستم های اتوماسیون صنعتی : مانند دستگاه های CNC، صنایع خودروسازی، خطوط تولید و راه اندازی انواع ماشین آلات، اتوماسیون کارخانه ها و سایر موارد دیگر کاربرد دارد.
- هوابرد: از استابلایزر سروو موتور در هوابردها و پهپادها برای کنترل حرکت ها و استحکام بخشی به بدنه هوابرد استفاده می شود. این نوع دستگاه ها با کمک استابلایزر سروو موتور می توانند حرکت های پایدارتر و مقاوم تری را در کاربردهای مختلف نظیر عکاسی هوایی و فیلمبرداری بهبود بهتری داشته باشند.
- دستگاه های هوش مصنوعی : از استابلایزر سروو موتور در رباتیک و برخی از دستگاه های هوش مصنوعی که به عملکرد دقیق و تنظیم حرکت ها نیاز دارند، استفاده می شود.
- کاربردهای مدل سازی : از دستگاه استابلایزر سروو موتور در ساخت ماکت ها و بعضی از کاربرد های مدلسازی برای کنترل حرکت و تنظیم زاویای مختلف کاربرد دارد.
اجزای تشکیل دهنده ی استابلایزر سروو موتور
- اتو ترانسفورمر
- ترانسفورمر کمکی (در برخی توان ها)
- سروو موتور
- درایور سروو موتور
- مدار فرمان
زمانی که دستگاه استابلایزر ولتاژ سرووموتور، با کاهش ولتاژ برق AC مواجه می گردد، مدار فرمان دستورات کنترلی لازم را به سروو موتور ارسال می کند و آرایش دو ترانس به نحوی تغییر میکند که عملیات تقویت ولتاژ انجام گیرد.
خواهشمند است برای خرید استابلایزر با بهترین کیفیت اما با قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
-
استابلایزر استاتیک یا Static Voltage Stabilizer
نوعی دیگر از ترانس محافظ برق ساختمان، استابلایزر استاتیک است که می تواند از تجهیزات برقی شما در برابر اتصالات کوتاه و یا نوسانات برق محافظت نماید. در این دستگاه تثبیت کننده ولتاژ از برد IGBT استفاده می شود و فاقد قطعه ی متحرک می باشد و در مقایسه با استابلایزر رله ای از دقت و حفاظت بیشتری برخوردار است.
-
استابلایزر سوئیچینگ
یکی از دقیق ترین و بروز ترین انواع ترانس تقویت برق خانگی ، استابلایزر سوئیچینگ یا استابلایزر رله ای است که از طریق ترانس و سیستم میکروکنترلری هوشمند می تواند با حذف نوسان و پرش های ناگهانی برق، ولتاژ خروجی را بر روی ولتاژ 220 ولت برق شهری تثبیت نماید. میزان دقت و درصد خطای خروجی در استابلایزر سوئیچینگ بین 8 تا 10 درصد می باشد که می تواند تثبیت ولتاژ را با دقت پایین تری انجام دهد. نحوه عملکرد استابلایزر رله ای یا استابلایزر سوئیچینگ با استابلایزر سروو موتوری و استابلایزر استاتیک کاملا متفاوت است. تثبیت ولتاژ برق در استابلایزر سوئیچینگ با سرعت بالایی انجام می شود و میزان زمان تصحیح ولتاژ در این دستگاه تثبیت کننده ولتاژ برق در بازه زمانی 30 ولت در 20 میلی ثانیه صورت می گیرد.
انواع استابلایزر ها از نظر کاربرد
دستگاه استابلایزر برق از نظر کاربرد به دو گروه استابلایزر خانگی و استابلایزر صنعتی دسته بندی می شوند. از استابلایزر خانگی برای مصارف خانگی و اداری که از برق تک فاز بهره می برند مانند یخچال، فریزر، کولر گازی، کامپیوتر، تلویزیون، لوازم صوتی و تصویری استفاده می شود و از استابلایزر های صنعتی برای ولتاژ برق ورودی سه فاز و تجهیزات حساسی که به ولتاژ ثابت و پایدار نیاز دارند مانند تجهیزات پزشکی و ازمایشگاهی، سیستم های مخابرانی ، آسانسورها، دستگاه های CNC، دستگاه های چاپ و برش و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
ترانس اتوماتیک با ساختار رله ای
ترانس اتوماتیک رله ای گلداستار، یکی از پر فروش ترین محصولات شرکت راد الکتریک است که با مدل ها و توان های متفاوت به بازارعرضه شده که پاسخگوی نیازهای مصرف کنندگان می باشد. نحوه عملکرد این نوع ترانس اتوماتیک رله ای را می توان به حذف نویز و نوسانات ولتاژ، تقویت برق شهری و ارائه یک برق سالم و پایدار برای تجهیزات برقی حساس مصرف کننده جهت جلوگیری از اختلالات و نوسانات ولتاژ برق اشاره نمود. وظیفه اصلی ترانس محافظ برق اتوماتیک رله ای این است که به صورت اتوماتیک با حذف نوسان و تصحیح ولتاژ برق، برقی سالم و پایدار را برای تجهیزات الکتریکی حساس فراهم می کند. رتبه برتر استابلایزر در بازار به استابلایزر گلداستار کره Goldstar و استابلایزر ولتاک Voltac ژاپن اختصاص داده شده که از لحاظ کیفیت و اصالت کالا یکی از بهترین استابلایزر یونیورسال به شمار می رود.
کار استابلایزر چیست؟
معنی استابلایزر در واقع یک دستگاه تثبیت کننده ولتاژ است که از آن می توان جهت تنظیم و تثبیت ولتاژ برق ورودی به یک مقدار ثابت استفاده نمود. در واقع این دستگاه استابلایزر وظیفه تثبیت ولتاژ خروجی در محدوده مشخصی را برعهده دارد و از نوسانات وتغییرات جریان ورودی نیز جلوگیری می کند.
مراحل کار استابلایزر به شکل زیر می باشد:
- اندازه گیری ورودی: دستگاه های استابلایزر در ابتدای کار میزان ولتاژ برق ورودی را اندازه گیری می کند که این اطلاعات به عنوان اطلاعات ورودی به دستگاه داده می شود.
- بررسی ورودی: دراین مرحله، این دستگاه تثبیت کننده ولتاژ، در واقع بررسی می کند که آیا میزان ولتاژ برق ورودی به محدوده ایمن و قابل قبول رسیده یا خیر؟
- تنظیم ولتاژ خروجی: اگر ولتاژ برق ورودی خارج از محدوده معین باشد، دستگاه استابلایزر بسته به نوع خود و با کمک مکانیزم های کنترلی، قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی را داشته که این تنظیم ولتاژ خروجی به منظور حفظ ولتاژ در محدوده معینی می باشد.
- خروجی: پس از تنظیم ولتاژ خروجی، استابلایزر ولتاژ برق خروجی مورد نیاز تجهیزات متصل به خود را منتقل می کند.
این فرآیند به صورت خودکار اتفاق می افتد و دستگاه های استابلایزر قادرند که با دقت و سرعت بالا ولتاژ را تنظیم نمایند. استفاده از دستگاه استابلایزر در واقع به عنوان یکی از پرکاربرد ترین دستگاه ها برای محافظت از تجهیزات خانگی، صنعتی و اداری محسوب می شود.
چرا باید استفاده از استابلایزر ولتاژ را جدی بگیریم؟
باید استفاده از دستگاه تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی را جدی بگیریم، زیرا به مراتب هزینه خسارات احتمالی و عملکرد نامطلوب دستگاه در اکثر مواقع بیشتر از هزینه ی پیشگیری آن یا همان استفاده از استابلایزر ها می باشد. تحقیقات نشان داده است که یکی از عمده ترین علل خرابی لوازم برقی، نوسانات و قطع و وصل ناگهانی و مشکلات دیگری که در برق شهری وجود دارد می باشد، آسیب های به وجود آمده را می توان توسط استابلایزر ولتاژ و دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ کنترل کرد. کاربرد اصلی این دستگاه بیشتر در قسمت های حساس و گران قیمت دستگاه های صنعتی می باشد برای مثال در موتور اکثر دستگاه های صنعتی از تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی استفاده می شود ، به غیر از قسمت موتور می توان از آن ها در کمپرسور ها، دستگاه های CNC، دستگاه های چاپ و برش، تجهیزات پزشکی، دستگاه های PLC، دستگاه های بافندگی و… استفاده کرد.
تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی با مجهز بودن به سیستم میکروپروسسوری میزان ولتاژ ورودی را اندازه گیری می کنند، و با توجه به آن مقدار میزان کاهش و یا افزایش ولتاژ ورودی را تشخیص می دهند و خروجی ولتاژ ۲۲۰V یا ۳۸۰V ثابت را با دقت ۱% ، به صورت خطی و پیوسته در خروجی ارائه میدهند، استابلایزر ها با داشتن هسته ی حلقوی که جنس آن مس می باشد، و جاروبک ذغال با حرکت چرخشی روی سطح هسته ی حلقوی می توانند خروجی ثابتی ارائه دهند.
کاربرد استابلایزر | استابلایزر چه کاربردی دارد؟
-
تثبیت برق شهر
برق شهر دارای نوسانات ولتاژ است، به همین دلیل استفاده از تثبیت کننده ولتاژ گلداستار میتواند با تثبیت ولتاژ به میزان قابلتوجهی عمر و راندمان دستگاههای مصرفکننده را بالا ببرد.
-
محافظت در مقابل اتصال کوتاه و نوسانات لحظهای
اگر به هر دلیلی نوسانات لحظهای شدید و اتصالی در ورودی و یا مدارات داخلی ترانس تنظیم کننده GoldStar اتفاق بیافتد بلافاصله دستگاه بهصورت اتوماتیک توسط میکروکنترلر تعبیهشده، خروجی را قطع نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای دستگاه مصرفکننده الکتریکی جلوگیری مینماید.
-
کاهش هزینه مصرف برق
افت ولتاژ برق شهر باعث اختلال در عملکرد دستگاه های مصرفکننده الکتریکی شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابلتوجهی کاهش میدهد که باعث پایین آمدن دور الکتروموتور و گرم شدن آن خواهد شد و بهتبع آن تلفات انرژی افزایش مییابد و درنهایت برق زیادی را مصرف میکند که پیرو نظریه کارشناسان این امر در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا ۲۵% را در پی دارد. همانطور که در صفحه محصول تثبیت کننده ولتاژ ذکر شده است، تنظیم کننده ولتاژ استاتیک شامل قطعات متحرک نیست به جز تنظیم کننده ولتاژ سروو. این تنظیمات ولتاژ را تنها با کمک مدارهای الکتریکی ثابت انجام می دهد. در این بحث، ما با نحوه کار تثبیت کننده ولتاژ استاتیک آشنا خواهیم شد. مدار کنترل دیجیتال DSP به طور مداوم ولتاژ ورودی، ولتاژ خروجی، جریان بار و جریان IGBT را با کمک CTs و VTs کنترل می کند. بر اساس این مقادیر، کنترل کننده DSP پل IGBT را برای تولید ولتاژ در خروجی خود با استفاده از روش PWM کنترل می کند.
-
حالت افزایش حالت کارکرد تنظیم کننده ولتاژ استاتیک استابیلایزر stabilizer
به عنوان مثال در نظر بگیرید که بار 220 ولت در خروجی تنظیم کننده ولتاژ استاتیک متصل است. و فرض کنید که ولتاژ پایین 180V در خط ورودی موجود است که باید به 220V اصلاح شود. هنگامی که کنترل کننده DSP مقدار ولتاژ ورودی، ولتاژ خروجی، جریان بار و جریان IGBT را اندازه گیری می کند، ولتاژ را اصلاح می کند پل IGBT را برای تولید 40V (220-180 = 40V) در خروجی خود که در فاز با ولتاژ خط ورودی است تولید می کند. آن را در ترانس ثانویه افزایش می دهد 40V. از هر دو ولتاژ؛ خط ورودی و ولتاژ در ثانویه ترانس تقویت کننده باقیمانده در فاز یکدیگر قرار می گیرند، اضافه می شوند و ولتاژ خروجی به 220 ولت اصلاح می شود.
-
حالت Buck کار تثبیت کننده ولتاژ استاتیک
به عنوان مثال در نظر بگیرید که بار 220 ولت در خروجی تنظیم کننده ولتاژ استاتیک متصل است. و فرض کنید ولتاژ بالای 250V در خط ورودی موجود است که باید به 220V اصلاح شود. هنگامی که کنترل کننده DSP مقدار ولتاژ ورودی، ولتاژ خروجی، جریان بار و جریان IGBT را اندازه گیری می کند، برای اصلاح ولتاژ، پل IGBT را برای تولید 30V (250-220 = 30V) در خروجی خود که 180 درجه خارج از فاز با خط ورودی ولتاژ این ترانزیستور 30V را در ثانویه ترانس تقویت بادی ایجاد می کند. از هر دو ولتاژ؛ خط ورودی و ولتاژ در ترانس تقویت کننده باقیمانده 180 درجه خارج از فاز با یکدیگر هستند، کاهش می یابد و ولتاژ خروجی به 220V اصلاح می شود.
نوع مصرف خانگی (برای آپارتمان های مسکونی و اداری به صورت جداگانه و یا برای کل آپارتمان به منظور حفاظت از کامپیوتر، یخچال، فریزیر، تلویزیون، مکروفر، کولرگازی و…)
- استفاده برای بیمارستان ها (به منظور کنترل ولتاژ دستگاه بخش هایی مانند سی تی اسکن، سونوگرافی، اتاق عمل، MRI یونیت های دندان پزشکی و …)
- استفاده در اماکن صنعتی (برای حفاظت از دستگاه های CNC، چاپ، کوانتومتر، بسته بندی و …)
- استفاده عمومی (برای تجهزاتی مانند آسانسور ها، پمپ آب ، تالار ها و یا سالن های نمایش و …)
- ایستگاه های مخابراتی، تلویزیونی، ضبط ویدیوئی، رادیویی و…
استابلایزر چگونه کار میکند؟
استابلایزر برق چیست؟ ابزاری است که به کمک آن نوسانات ولتاژ شبکه برق جبران می شود. به عنوان مثال در فصل تابستان گرمای زیاد هوا برای استفاده از انواع کولر از یک سو و همچنان نیاز به روشنایی کافی در واحد های مسکونی ، اداری ، تجاری و صنعتی از سوی دیگر باعث آن میشود که در آن زمان مصرف برق به بیشترین حد خود برسد و ولتاژ شبکه بسیار کم میشود. همانطور که در فصل های خنک و در نیمه های شب که مصرف برق کم است ولتاژ شبکه به بیشینه خود می رسد. بنابراین کم و زیاد شدن ولتاژ برق گریز ناپذیر است. از قدیم تا کنون دو تکنولوژی فراگیر برای جبران نوسان ولتاژ برق شهر به کار گرفته شده است. در روش نخست، یک اتو ترانس (Auto-Transformer) با چندین سر بیرون آمده از سیم پیچ ثانویه، به کار رفته است.
از آنجا که با جابهجایی های اندک جاروبک ، میتوان نوسانات کوچک ولتاژ را نیز جبران نمود، بنابراین کارکرد این گونه جبران سازها بسیار به دستگاه استابلایزر ولتاژ شبیه است ، ناگفته نماند لغزش پیوسته جاروبک همراه با خوردگی آن در کوتاه مدت باعث از بین رفتن آن و بروز اتصال کوتاه در سیم پیچی ترانس می شود و در چنین مواردی دستگاه دچار آسیب دیدگی جدی و جبران ناپذیر میشود، همچنین از آنجا که شتاب سامانه مکانیکی برای جابهجایی جاروبک بسیار پایین است ، جبران جهشهای ناگهانی ولتاژ با کندی فراوان همراه است و استابلایزر ولتاژ نمیتواند از رسیدن نوسان به بار پیش گیری کند.
برای از میان برداشتن همه کاستی های دستگاه های موجود، دانشمندان تحقیقات گسترده ای را از سال ۱۳۹۲ برای ساخت استابلایزر برق نمونه جدیدی از تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی که تا پیش از آن نبوده آغاز نمود، برجسته ترین توانایی های کلیدی در نظر گرفته شده برای این دستگاه عبارتند از:
- تثبیت دقیق ولتاژ خروجی روی اندازه نامی با دقت ۱± ولت
- کارکرد ایستا و بدون استهلاک
- جبران سازی پرشتاب نوسانات ولتاژ در بازه گستردهای از ولتاژ
این آرایش نوآورانه، علاوه بر آنکه میتواند ولتاژ خروجی را در اندازه نامی نگاه دارد، دارای کارکردی بدون فرسایش است و با شتابی بسیار زیاد به جبران نوسانات ولتاژ میپردازد، برای نمونه این دستگاه میتواند جهش آنی ولتاژ به اندازه ۶۵ ولت را در کمتر از ۴ هزارم ثانیه جبران نماید که در گونه خود یک دست آورد بزرگ به شمار میآید.
خواهشمند است برای خرید استابلایزر با بهترین کیفیت اما با قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
تلفن تماس : 02136614690 موبایل : 09123118834
مزیت تثبیت کننده ولتاژ برق
افت ولتاژ برق شهری باعث به وجود آمدن اختلالاتی در نحوه ی عملکرد دستگاه ها و لوازم برقی می شود و توان الکترو موتور را به میزان چشمگیری کاهش می دهد این عمل باعث پایین آمدن دور الکترو موتور و در نتیجه افزایش دمای آن خواهد میشود. بنابراین تلفات انرژی افزایش پیدا کرده در نهایت منجر به افزایش میزان مصرف برق می شود بنا بر تخمین کارشناسان این کار در برخی از موارد میزان مصرف برق را به مقدار ۲۵% افزایش می دهد.
یکی دیگر از مزایای دستگاه استابلایزر محافظت در برابر (Hight voltage) اضافه ولتاژ و رعد و برق، نوسانات برقی و می باشد. استفاده از استابلایزر سرووموتور در مقایسه با استابلایزر ولتاژ رله ای مزایای بسیاری دارد که از جمله ی آنها می توان به سرعت تصحیح بالاتر، دقت فوق العاده بیشتر و مقاوت در برابر نوسانات در جریان کشی های زیاد اشاره کرد.
- قابلیت کنترل ریزپردازنده ی هر فاز به صورت مجزا به وسیله سه سروو موتور
- دامنه اصلاح ولتاژبسیار بالا از حداقل 277 و حداکثر 430 ولت
- ولتاژ خروجی کاملا خطی و پیوسته بدون هیچ گونه پرش و نوسان 380 ولت برای مدل های سه فاز و 220 ولت برای مدل های تک فاز
- استفاده از فیلتر جهت جلو گیری از نویز و پارازیت های لحظه ای در ولتاژ خروجی
- دارای سیستم هشدار به صورت آلارم در اثر اضافه بار مصرفی
- دارای سیستم قطع جریان دستگاه در صورت مصرف بیش از 2.8 توان نامی
- دارای سیستم قطع جریان دستگاه در صورت اتصال کوتاه
- دارای سیستم قطع جریان دستگاه در صورت Under و Over ولتاژ بیش از حد
- دارای سیستم قطع یک فاز phase failure)) 10- دارای سیستم قطع جریان دستگاه در صورت دمای بالا (over temperature)
- دارای کلید by pass جهت یکسره نمودن ورودی و خروجی در شرایط اضطراری
- بی سر و صدا کار کردن دستگاه جهت محیطهای آرام
- میزان بسیار ناچیز تلفات انرژی و راندمان 98%
- جریان بی باری بسیار کم زیر 0.5 آمپر 15- زمان اصلاح ولتاژ خروجی کمتر از 1 ثانیه به ازای 20± ولت در هر فاز
- شکل موج کاملا سینوسی در ولتاژ خروجی
- دارای تست عایقی بالای 5 کیلو ولت
- میزان رطوبت مناسب دستگاه بین 90-40 درصد
- قابل استفاده در تمام محیط ها(سرپوشیده و سرباز)
- دارای سیستم مدار الکتریکی با مدار کنترل فیدبک
- دارای صفحه نمایش دیجیتال جهت نمایش ولتاژ ورودی و خروجی و جریان مصرفی هر فاز به صورت جداگانه
- قابلیت تنظیم ولتاژخروجی به صورت دلخواه بین 400-360 ولت –
- عدم تاثیر پذیری از ضریب کسینوس فی
- دارای سیستم خنک کننده اتوماتیک
- دمای مناسب کار کردن از 60- 20- درجه سانتی گراد و ضریب حرارتی بسیار پایین 1%± خروجی تغییر حدودا 40 درجه سانتی گراد دمای محیط
- مطابق با استاندارد های برق ایران
- دارای فن هوشمند برای تمامی مدل ها حتی مدل های تکفاز
- دارای چرخ برای حرکت و جا به جایی راحت و آسان
چگونه می توان یک تثبیت ولتاژ اندازه گیری درست را انتخاب کرد؟
قبل از خرید یک تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی ( استابلایزر ولتاژ ) برای یک دستگاه، عوامل متعددی را در نظر بگیرید. این عوامل عبارتند از: ولتاژ مورد نیاز دستگاه، سطح نوسانات ولتاژ در منطقه نصب، نوع دستگاه، نوع تثبیت کننده، محدوده کاری تثبیت کننده ( که ولتاژ مناسب آن تثبیت کننده ولتاژ استابلایزر است)، ولتاژ بالا / تحت قطع ولتاژ، نوع مدار کنترل، نوع نصب و سایر عوامل. در اینجا ما قبل از خرید یک تثبیت کننده ولتاژ ( استابلایزر ) برای درخواست شما اقدامات اولیه را در نظر گرفته ایم.
از آنجا که تثبیت کننده ولتاژ برق خانگی طبق واحد kVA رتبه بندی شده اند، همچنین می توان توان را با صرفه جویی در ولتاژ دستگاه با حداکثر جریان نامی اش، محاسبه کرد. توصیه می شود حاشیه امنی را برای انتخاب توان تثبیت کننده اضافه کنید که معمولا 20 تا 25 درصد است. این کار میتواند برای اضافه کردن مصرف کننده های بیشتر به خروجی استابلایزر ولتاژ موثر باشد. بنابراین پایداری و دقت ولتاژ، عملکرد صحیح تجهیزات را تعیین می کند. بنابراین تثبیت کننده های ولتاژ اطمینان حاصل می کنند که نوسانات ولتاژ در منبع تغذیه ورودی بر بار یا لوازم الکتریکی تاثیر نمی گذارد.
چگونه استابلایزر مناسب خود را انتخاب کنیم؟
برای انتخاب یک استابلایزر ولتاژ مناسب بهتر است که بدانید، استابلایزر برق نوع رله ای برای محیط هایی که نوسانات ولتاژ زیاد است و به صورت پله ای می باشد، استفاده می شود. همچنین از استابلایزر سروو موتوری برای محیط هایی که ولتاژ برق شهری معمولا پایین و یا بالاتر از حد مجاز می باشد، کاربرد دارد. بنابرای انتخاب یک ترانس محافظ برق تثبیت کننده ولتاژ مناسب مانع از آسیب دیدن لوازم برقی حساس شما در برابر نوسان برق و باعث کاهش هزینه می شود.
مهمترین نکات در هنگام خرید استابلایزر
-
تک فاز یا سه فاز
اولین نکته ای که باید در هنگام خرید استابلایزر توجه کرد تک فاز یا سه فاز بودن آن است. اگر به شبکه برق تک فاز وصل می شوید باید استابلایزر تک فاز بخرید و اگر به شبکه سه فاز متصل شدید، به استابلایزر سروو موتوری سه فاز نیاز دارید که استفاده از این نوع تثبیت کننده های ولتاژ، در تجهیزات صنعتی کاربرد دارد.
-
توان نامی
دستگاه استابلایزری که می خواهید از آن جهت تجهیزات برقی خود محافظت نمائید، باید بدانید که از نظر توان نامی kVA (کیلو ولت آمپر) با دستگاه مور نظر شما سازگاری داشته باشد.
-
نصب استابلایزر
همانطور که می دانید، این دستگاه استابلایزر همانند دستگاه های الکترونیکی با برق کار می کند و هنگام نصب آن خیلی باید دقت کرد که هنگام نصب در مکان هایی که مرطوب است، قرار نگیرد. برای نصب استابلایزر بهتر است که بر روی دیوار نصب شود، با این کارهم از خراب شدن ترانسفورماتور تثبیت کننده ولتاژ برق جلوگیری می کنید و هم از آسیب دیدن سیستم ها و تجهیزات برقی.
-
سیستم تاخیر زمان
این ویژگی در دستگاه استابلایزر تثبیت کننده ولتاژ ، تضمین می کند که کمپرسور برای متعادل کردن جریان جاری زمان کافی را دارد تا از ترانس برق تثبیت کننده ولتاژ و لوازم برقی شما محافظت نماید.
-
حفاظت بیش از حد
این ویژگی در استابیلایزر زمانی که اتصال کوتاه یا نوسان برق رخ دهد، خروجی دستگاه تثبیت کننده ولتاژ را کاملاً خاموش کرد و از تجهیزات شما محافظت می کند.
-
گارانتی
از مهم ترین نکاتی که در هنگام خرید استابلایزر حتما باید به آن توجه کنید، گارانتی آن می باشد.
-
شاخص استابلایزر
این ویژگی یکی از مهمترین نکات در زمان خرید استابلایزر است که معمولا در اکثر دستگاه های استابلایزر مدل جدید از نشانگرهای LED برخوردارند.
محافظ برق بهتر است یا استابلایزر؟
محافظ برق و استابلایزر، هر دو دستگاه می توانند از تجهیزات برقی شما در برابراختلالات ونوسانات برق محافظت نمایند و انتخاب بین دستگاه تثبیت کننده ولتاژ (استابلایزر) و محافظ برق، به نیازها و شرایط خاص شما بستگی دارد. هر کدام یک از این دستگاه ها دارای مزایا و کاربرد های مختص به خود هستند که در موارد زیر به آن اشاره می کنیم.
-
محافظ برق (Surge Protector)
قادر است که از دستگاه های شما در برابر نوسانات برق و افزایش ناگهانی ولتاژ محافظت نماید و سعی می کند که ولتاژ خروجی را در محدوده ثابتی نگه دارد. اگر ولتاژ برق خارج از محدوده مشخصی پایین یا بالا رود، محافظ برق لوازم برقی شما را از احتمال سوختگی و یا نیم سوز شدن محافظت می کند.
-
استابلایزر برق (Stabilizer)
علاوه بر محافظت از دستگاه های الکتریکی شما در برابر نوسانات برق، قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی را داشته و با تغییر ولتاژ ورودی، استابلایزر ولتاژ برق خروجی را در محدوده معینی ثابت نگه داشته و تجهیزات برقی شما را از خطر احتمال سوختگی ناشی از نوسانات برق و تغییرات ولتاژ محافظت می کند. بنابراین، اگر به حفاظت از دستگاه ها در برابر افزایش ناگهانی ولتاژ و یا نوسانات برق دارید، محافظ برق می تواند انتخاب مناسبی باشد. اما اگر نیاز به تنظیم و تثبیت ولتاژ خروجی برق دارید، ترانس برق خانگی اتوماتیک یک گزینه ایده ال به شمار می رود.
تفاوت و تشابه محافظ برق و استابلایزر
محافظ برق و استابلایزر ولتاژ از نظر کارایی مشابه هم هستند که می توانند تجهیزات برقی شما را در برابر نوسانات و افزایش ناگهانی ولتاژ محافظت نمایند ولی با این تفاوت که محافظ برق سعی می کند که ولتاژ خروجی را در محدوده ثابت و مشخصی نگه دارد ولی استابلایزر قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی را داشته و ولتاژ خروجی را در محدوده مطلوبی نگه داشته و مانع از خرابی تجهیزات برقی می شود و استفاده از آن برای دستگاه هایی که نیاز به تنظیم دقیق ولتاژ و حفظ استحکام دارند، مناسب می باشد. محافظ برق دارای یک برد الکترونیکی است که هنگام افت و یا افزایش ولتاژ بیش از حد باعث قطعی برق شده و پس از تاخیری کوتاه در مدار مجددا اتصال را برقرار می کند. در حالی که دستگاه استابلایزر برق دارای یک میکروکنترلر هوشمند است که با تشخیص نوسان و یا تغییرات ولتاژ برق آن را اصلاح نموده و برقی سالم و پایدار را برای تجهیزات برقی حساس فراهم می کند.
از این رو استفاده از ترانس استابلایزر می تواند یک محافظ بسیار مطمئن برای دستگاه های برقی حساس شما محسوب شود. در واقع تفاوت اصلی تثبیت کننده ولتاژ برق با محافظ برق در این است که تثبیت کننده ولتاژ 220 ولت قابلیت اصلاح ولتاژ برق ورودی را داشته در حالی که محافظ برق تنها باعث قطعی برق شده و نمی تواند بر روی ولتاژ تاثیر بگذارد. حال این سوال به وجود می آید که کجا از استابلایزر استفاده کنیم و کجا از محافظ؟. باید در جواب گفت که استفاده از دستگاه تنظیم ولتاژ برق برای تجهیزات برقی حساس گران قیمت یک گزینه ایده ال است و استفاده از محافظ برق برای لوازم ارزان قیمت تر مناسب می باشد. لوازم برقی حساس گران قیمت مانند کولر گازی، یخچال، ماشین لباسشویی چون به نوسانات و اختلالات برقی حساسیت بیشتری دارند و در صورت خرابی هزینه های هنگفتی بابت تعمیر و تعویض قطعات آن ها به بار می آورد، پس بهتر است برای این نوع تجهیزات از استابیلایزر استفاده شود.
تفاوت استابلایزر با UPS (یو پی اس) چیست؟
UPS مخفف عبارت Uninterruptible Power Supply به معنی منبع تغذیه بدون وقفه می باشد. یو پی اس ها همانند ترانس استابلایزر عمل می کنند ولی با این تفاوت که درUPS یک باتری پشتیبان وجود دارد که در زمان قطعی برق می تواند برق مورد نیاز تجهیزات برقی حساس را تامین نماید. استفاده از استابلایزر و یو پی اس به نیاز مصرف کننده بستگی دارد، در مکان های که فقط به تنظیم و تثبیت ولتاژ خروجی نیاز دارند، مورد استفاده قرار می گیرد و در مکان هایی که علاوه بر کنترل نوسانات برق و ولتاژ، در زمان قطعی برق شهری نیاز به برق دارند، استفاده از یو پی اس توصیه می گردد. استفاده از استابلایزر در مصارف خانگی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر از یو پی اس می باشد، زیرا هزینه های باتری UPS براساس ظرفیت آن خیلی بالا می باشد.
تفاوت استابلایزر و رگولاتور ولتاژ چیست؟
استابلایزر و رگولاتور ولتاژ دو دستگاه متفاوت از هم هستند که از استابلایزر جهت تثبیت ولتاژ و از رگولاتور جهت تنظیم ولتاژ استفاده می شود. اما دقت عملکرد و تلرانس یا خطای عملکرد سیستمی از اصلی ترین تفاوت این دو دستگاه محسوب می شود. در واقع دقت عملکرد تثبیت کننده ولتاژ بیشتر از رگولاتور ولتاژ می باشد. همچنین از نظر اقتصادی قیمت استابلایزر بالاتر از قیمت رگولاتور ولتاژ است و نحوه انتخاب این دو دستگاه براساس توان و نوع حفاظت دستگاه مورد نیاز مشخص می گردد. تلرانس یا خطای عملکرد سیستمی در استابلایزر ولتاژ حداکثر 3 درصد و در رگولاتور ولتاژ حداکثر بین 3 تا 10 درصد می باشد. هدف اصلی استابلایزر، تثبیت ولتاژ برق هنگام بروز نوسانات و پرش های ناگهانی و محافظت از لوازم برقی حساس بوده و در حالی که رگولاتور ولتاژ، قابلیت کنترل و تنظیم ولتاژ خروجی برق از منبع مشخصی را دارد.
ساخت استابلایزر برق
یک تثبیت کننده ولتاژ ( استابلایزر ولتاژ ) یک دستگاه است که برای حس کردن سطح ولتاژ نامناسب و اصلاح آنها برای تولید خروجی منطقی پایدار در خروجی که بار متصل است استفاده می شود. که با استفاده از ترانزیستور و دیگر اجزای گسسته ساخته شده است. این می تواند مورد استفاده برای محافظت از بارهای مانند تلویزیون، یخچال و VCR از ولتاژ های بیش از حد و زیر خطی نامطلوب، و همچنین افزایش ناگهانی ناشی از ناگهانی برق / خاموش شدن منبع تغذیه برق. این مدار می تواند به طور مستقیم به عنوان مدار مستقل بین منبع اصلی و بار باشد، و یا ممکن است بین یک تثبیت کننده خودکار / دستی موجود و بار وارد شود. در صورتی که ولتاژ اصلی عبور از یک آستانه از پیش تعیین شده، IC غیر غیرفعال آن را تشخیص می دهد و خروجی آن بلافاصله بالا می رود، و ترانزیستور و رله برای اقدامات مورد نظر را تعویض می کند.
رله، که یک نوع رله DPDT است، تماس های خود را به یک ترانس متصل شده است که یک ترانس معمولی است که برای انجام عملکرد ترانس تثبیت کننده اصلاح شده است. بنابراین اگر ولتاژ ورودی AC تمایل به افزایش یک مقدار آستانه تنظیم، ترانسفورر برخی از ولتاژ را کاهش می دهد و تلاش می کند ولتاژ را از رسیدن به سطوح خطرناک متوقف کند و برعکس در شرایط ولتاژ پایین.
اجزای مورد نیاز
- مقاومت R1 و R2 = 10KΩ مقاومت R3 = 470KΩ مقاومت متغیر = 10KΩ
- خازن C1 = 1000 µF/25 V دیود D1 و D2 = 1N 4007
- زینر دیود Z1 و Z2 = 4.7 V/ 400mW
- ترانس TR1 = 0V – 12 V , 500mA ترانس TR2 = 9V-0V-9V, 5A.
- Op-Amp = LM 741
- ترانزیستور = BC 547
- رله = DPDT, 12V, 200Ω.
- LED = Red (1)
- ولت متر = 1 Pcs
عمل
220V AC ورودی از خط تامین و جریان ولتاژ مبدل یکسو کننده جریان. احتمال تقریبا یک ولتاژ AC به dc و احتمال خازن فیلتر dc. تقویت کننده عملیاتی یا مقایسه کننده ولتاژ منبع تغذیه را مقایسه می کند. رله یک دستگاه سوئیچینگ برق است. اتصال آن به طور معمول باز (NO) اتصال مدار هنگامی که رله فعال است مدار قطع هنگامی که رله غیر فعال است. هنگامی که رله فعال می شود، مدارهای معمولی بسته (NC) مدار را قطع می کنند. این مدار زمانی وصل می شود که رله غیر فعال باشد انتقال (CO)، یا دوبار پرتاب (DT)، کنترل تماس دو مدار: یک تماس معمولی باز و یک تماس به طور معمول بسته با یک ترمینال مشترک است. ولتاژ خروجی ولتاژ پایدار را نشان می دهد.
ترانسفورماتور
اصول اساسی ترانس یک دستگاه الکتریکی است که انرژی را بین دو یا چند مدار از طریق القای الکترومغناطیسی انتقال می دهد. جریان متفاوتی در سیم پیچ اولیه ترانس موج شار مغناطیسی مختلفی را در هسته ایجاد می کند و میدان مغناطیسی مختلفی که بر سیم پیچ ثانویه تاثیر می گذارد. این میدان مغناطیسی متفاوت در ثانویه باعث ایجاد نیروی الکتروموتور (EMF) یا ولتاژ در سیم پیچ ثانویه می شود. با استفاده از قانون فارادی در ارتباط با خواص هسته ای نفوذپذیر مغناطیسی بالا، ترانس ها می توانند به طور موثر برای تغییر ولتاژ های AC از یک سطح ولتاژ به یک در داخل شبکه های برق طراحی شوند. ترانس برای انتقال، توزیع و بهره برداری از انرژی الکتریکی ضروری است.
برای ساده سازی یا مقاصد تقریبی، برای استابلایزر stabilizer به عنوان یک مدل استابلایزر ولتاژ ایده آل که در دو تصویر نشان داده شده است، بسیار معمول است. یک استابلایزر ایده آل، یک استابلایزر تئوری، خطی است که از دست رفته و کاملا متصل است. به این معنی است که هیچ تلفیق انرژی وجود ندارد و شار تنها در هسته مغناطیسی محدود می شود. پیوند کامل، مستلزم نفوذ پذیری مغناطیسی مغناطیسی هسته و سیم پیچ و نیروی مغناطیسی صفر است.
جریان متفاوتی در سیم پیچ اولیه ترانس موج شار مغناطیسی مختلفی را در هسته ایجاد می کند و میدان مغناطیسی مختلفی که بر سیم پیچ ثانویه تاثیر می گذارد. این میدان مغناطیسی متفاوت در ثانویه باعث ایجاد نیروی الکتریکی متفاوت ( EMF ) یا ولتاژ در سیم پیچ ثانویه می شود. سیم پیچ های اولیه و ثانویه در اطراف یک هسته نفوذپذیری مغناطیسی بی نهایت قرار می گیرند [e] به طوری که تمام جریان مغناطیسی از طریق سیم های اولیه و ثانویه عبور می کند. با منبع ولتاژ متصل به سیم پیچ اولیه و امپدانس بار متصل به سیم پیچ ثانویه جریانهای ترانس در جهت مشخص شده جریان می یابند.
مرکز استابلایزر ولتاژ
در الکترونیک، شیر یک مرکز اتصال به یک نقطه به نیمه راه در امتداد سیم پیچ ترانس یا القا کننده یا در امتداد یک مقاومت یا یک پتانسیومتر ایجاد می شود. گاه های گریز گاهی اوقات بر روی سیمها برای اتصال سیگنال ها استفاده می شود و ممکن است لزوما در نقطه نیمه نباشد، بلکه به یک هدف نزدیک تر است. یک کاربرد رایج از این در نوسانگر هارتلی است. القایی با شیپور خاموشی همچنین به تغییر ولتاژ متناوب ( AC ) برای تبدیل قدرت کمک می کند؛ در این حالت، آن ها به عنوان ترانس های خودکار نامگذاری می شوند، زیرا تنها یک سیم پیچ وجود دارد. یک نمونه از یک ترانس خودکار یک سیلندر احتراق خودرو است. ضربه زدن به پتانسیومتر یک یا چند اتصال در امتداد عنصر دستگاه، همراه با اتصالات معمول در هر دو انتهای عنصر و اتصال لغزنده فراهم می کند.
فروش استابلایزر دست دوم
این روزها شرایط اقتصادی به گونه ای است که اکثر افراد جامعه قدرت و توانایی خرید استابلایزر نو و آکبند را برای محصولات خود ندارند به همین خاطر برای رفع نیازهای خود به خرید استابلایزر دست دوم روی می آورند که اغلب نمی دانند که خرید استابلایزر دست دوم کار درستی است یا خیر. حال این سوال در ذهن بسیاری از کاربران به وجود می آید که آیا استابلایزر دست دوم بخریم؟ یا نه؟! یا اصلا برای انتخاب استابلایزر دست دوم چه نکاتی را باید رعایت کنیم.
در پاسخ به این سوال باید گفت که تا جایی که امکان دارد از خرید و استفاده از تجهیزات برقی دست دوم خودداری نمائید ولی چنانچه از نظر مالی توانایی خرید استابلایزر نو و آکبند را ندارید، حتما در هنگام انتخاب استابلایزر دست دوم به نکات مهمی که در ادامه به آن اشاره می کنیم، مد نظر داشته باشید.
- دستگاه از قبل کجا نصب شده
- چند سال کارکرده است
- آیا قطعات یدکی آن آن در بازار موجود است یا نه
- در حال حاضر دارای گارانتی می باشد یا نه
- تا به حال تعمیر شده یا نه
در ضمن اگر هنوز این سوال در ذهن شما هست که آیا استابلایزر دست دوم بخریم؟ یا نه؟! پیشنهاد ما به شما این است که حتما با متخصصان و کارشناسان بخش فروش ما از طریق سایت https://radelect.ir/ در ارتباط باشید تا بتوانید استابلایزری مناسب و خوب را برای تجهیزات برقی حساس خود تهیه نمائید.
مشکلات استفاده از استابلایزر دست دوم چیست؟
خرید استابلایزر دست دوم در اکثر موارد مشکلاتی را به وجود می آورد که یکی از ویژگی های بارز استابلایزر معتبر، داشتن گارانتی و اصالت کالا و خدمات پس از فروش آن است که در صورت بروز مشکل به راحتی قابل برطرف می باشد، اما استابلایزر دست دوم فاقد گارانتی تعمیرات بوده و در صورت بروز مشکل هزینه های تعمیر دستگاه به عهده خود شما می باشد. در ضمن استابلایزر دست دوم متناسب با توان دستگاه مصرف کننده تهیه شده و ممکن است که با توان دستگاه شما متناسب نباشد و نتواند پاسخگوی تجهیزات برقی شما باشد. در واقع یک استابلایزر دست دوم باید توانایی کنترل ولتاژهای کم و ولتاژهای بالا را داشته باشد و در صورتی که نتواند این کار را به درستی انجام دهد، نشان دهنده این است که استابلایزر مناسبی برای تجهیزات برقی حساس نخواهد بود.
قابلیت استابلایزر ولتاژ سری VTS
استابلایزر ولتاژ سری VTS می تواند از ترکیب متنوعی از مزایای ویژه فنی از مزایای ویژه فنی با کارایی منحصر بفرد و قابلیت اطمینان بالا ارائه دهند، حفاظتهای کامل الکتریکی و دامنه وسیعی از امکانات علاوه بر ویژگیهای استاندارد این محصول قابل ارائه هستند.
- قابلیت تنظیم تغییرات ولتاژ بصورت سینوسی ( خطی )
- دقت خروجی استاندار 1%
- قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی بصورت دلخواه
- سرعت واکنش بالا
- سیستم مدار الکترونیکی با مدار کنترل فیدبک
- توانایی تصحیح مستقل و هماهنگی فاز ها ( درمدل سه فاز )
- عدم تاثیرپذیری از ضریب کسینوس فی
- شکل موج بدون اعوجاج
- سیستم کنترل میکروپرسسوری ( در صورت سفارش )
- هشدار دهنده خروج از محدوده مجاز
- نشان دهنده های ولتاژ و جریان
- قطع خروجی در صورت نامتعادل بودن بیش از حد فازها
- وزن کم و حجم کوچک
- قطع جریان در صورت قطع شدن هر یک از فازها
- راندمان بالا
- مدار بای پس
- سیستم خنک کننده اتوماتیک قابل تنظیم
- عدم تاثیرپذیری از ضریب کسینوس فی
- حفاظت فاز ( در مدلهای سه فاز )
- توانایی تصحیح مستقل و هماهنگی فاز ها ( درمدل سه فاز )
- تضعیف کننده نویز
- ضریب حرارتی بسیار پایین ( 1% خروجی برای تغییرات حدود ˚C40 هوای محیط )
- راه اندازی ایمن
- قطع خروجی در صورت افت ولتاژ بیش از حد فازها
- قطع خروجی در صورت عدم رعایت توالی فازها
خواهشمند است برای خرید استابلایزر با بهترین کیفیت اما با قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
مدار داخلی استابلایزر
کار مدار داخلی استابلایزر گلداستار stabilizer این شکل است که یک جاروبک ذغالی بر روی یک سطح هسته حلقوی مسی با سرعت زیادی چرخش می کند. این کار باعث می شود ولتاژهای لحظه ای بیش از اندازه حذف شوند یا کاهش شدید داشته باشند. این اصلاح بر مبنای تغییر تعداد دور سیم پیچ بر روی هسته های حلقوی و استوانه ای است. از خصوصیات مهم این دستگاه استابلایزر ولتاژ می توان به پیوستگی خطی و سینوسی کامل بودن ولتاژ خروجی، هماهنگی فازها، دیجیتالی بودن مکانسیم کنترل، بالا بودن توان، بازدهی و دقت و کیفیت آن اشاره کرد.
استابلایزر ولتاژ سری SVC دارای یک الکتروموتور Dc Servo Motor در هر فاز بوده که بر روی ترانس متغیر Variable Transformer Or Variac مونتاژ شده است. به منظور افزایش یا کاهش ولتاژ، میزان القای ترانس با افزایش یا کاهش تعداد دور سیم پیچ به وسیله بازوی متحرک سرو موتور تغییر داده می شود.
سیم پیچ های پیش بینی شده اولیه ترانس بوک بوست ( buck/boost ) توسط واریابل تغذیه می شود و سیم پیچ ثانویه آن به طور سری بین بازو و منبع انرژی متصل می باشد، به نحوی که ولتاژ مورد نیاز برای شبکه را افزایش یا کاهش می دهد. در نتیجه این مجموعه با استفاده از سیستم میکروپروسسوری هوشمند ولتاژ خروجی را تثبیت می کند. یک ترانسفورمر 230 به 12 ولت ساده مدار داخلی استابلایزر ولتاژ را در نظر بگیرید که با این عملیات اتصال دارد.
شکل بالا نشان دهنده آرایش افزاینده ولتاژ است که در آن قطب سیم پیچی دوم به شکلی است که ولتاژ آن مستقیما به ولتاژ اولیه افزوده شود. از این رو در مورد شرایط افت ولتاژ کمتر از حد مناسب، ترانس با رله یا سوییچ حالت جامد راه اندازی می شود که ولتاژی را باتوجه به طراحی و نسبت تبدیل ترانس به ولتاژ ورودی می افزایند.
در شکل بالا، ترانس در حالت آرایش کاهنده ولتاژ متصل است که در آن قطب سیم پیچ ثانویه طوری قرار گرفته که ولتاژ آن از ولتاژ اصلی کسر گردد. مدار سوییچ اتصال را در زمان افزایش ولتاژ به این آرایش متصل می نماید.
شکل بالا استابلایزری را نشان می دهد که از دو رله برای تامین برق AC ثابت برای بار در شرایط کاهش و افزایش ولتاژ بهره می گیرد. با روشن کردن رله، عملیات تقویت و تضعیف برای دو نوسان ولتاژ خاص انجام می گیرد. در مورد فعال سازی استابلایزر stabilizer از نوع ترانسفورماتوری، بسته به مقدار ولتاژ مورد نیاز حالت های مختلف فعال می شوند. اما در مورد استابلایزر خودکار، موتور در کنار کنتاکتورهای جانبی برای تقویت و تضعیف ولتاژ اتوترانس به کار می روند چرا که این نوع از استابلایزر ولتاژ تنها یک سیم پیچی دارد.
سخن پایانی
stabilizer چیست؟ یک تثبیت کننده ولتاژ یک دستگاه است که برای حس کردن سطح ولتاژ نامناسب و اصلاح آن ها برای تولید خروجی منطقی پایدار در خروجی که بار متصل است استفاده می شود. نوسانات خطوط برق و قطع برق باعث خسارت به دستگاه های برق متصل به خط می شود. در مورد لوازم خانگی مانند یخچال و تلویزیون جدی تر است. اگر یک یخچال در ولتاژ پایین کار می کند، جریان بیش از حد از طریق موتور جریان می یابد که گرما می شود و آسیب می بیند.
مدار حفاظت ولتاژ / ولتاژ بالا با تاخیر زمانی ارائه شده در اینجا یک مدار کم هزینه و قابل اعتماد برای محافظت از چنین تجهیزاتی از آسیب است. هرگاه خط برق روشن می شود، آن را تنها پس از یک تأخیر زمانی ثابت به دستگاه متصل می شود. اگر زمان خاموش شدن ( زمانی که ولتاژ فراتر از حد است ) کمتر از زمان تأخیر است، قدرت پس از تاخیر ادامه می یابد: اگر آن برابر یا بیشتر باشد، قدرت به طور مستقیم دوباره می رود.
این دستگاه در مقایسه با دستگاه های نیمه هادی قابل دسترس مثل NPN ترانزیستور قدرتمند دوقطبی ( BC547 )، یک نوع 8-pin 741 op amp IC و DPDT طراحی شده است. ویژگی برجسته آن این است که هیچ شکار رله استفاده نمی شود. این بازپرداخت معمولا در پروگرام های موجود در بازار یافت می شود. مدار کامل شامل مراحل مختلف است. آن ها عبارتند از: منبع تغذیه دوگانه، منبع ولتاژ مرجع، مقایسه ولتاژ برای سلام / کم، مرحله تاخیر زمان و مرحله راننده رله.
آیا استابلایزر ولتاژ مصرف می کند؟
درود برشما، عرض ادب
استابلایزر تثبیت کننده ولتاژ برق در صورتی که متصل به برق باشد و در حالت روشن قرار بگیرد خود نیز به عنوان یک مصرف کننده در مدار برق شما می باشد و انرژی مصرف می کند.
تفاوت بین اینورتر و استابلایزر چیست؟
درود برشما، عرض ادب
اگر منظور شما دستگاه اینورتر مبدل برق dc به برق ac است وظیفه این دستگاه تبدیل برق باتری به برق شهر می باشد در صورتی که دستگاه استابلایزر به عنوان یک ترانس اتوماتیک محافظ برق، عمل تثبیت ولتاژ را در مناطقی که نوسانات، ضعف و یا افزایش بیش از حد ولتاژ وجود دارد انجام می دهد.
سلام
برای مصرف خانگی دوبلکس 2 دستگاه ساید بای ساید ، 4 دستگاه کولر گازی، 2 دستگاه لباسشویی، مایکروفر ، توستر، 3دستگاه کامپیوتر، 2 دستگاه تلویزیون 75 ، 2 دستگاه ظرفشویی، جاروبرقی ، تجهیزات صوتی و تصویری ، روشنایی دو طبقه و حیاط و غیره کدام دستگاه استابلایز پیشنهاد می شود؟
درود برشما، عرض ادب
بفرمایید کنتور برق شما تک فاز یا سه فاز است؟
کنتور برق سه فاز است.
سلام مجدد، اگر به درستی بتوانید ما بین فازهای استابلایزر سه فاز خریداری شده تقسیم بار انجام دهید که از هر فاز استابلایزر تقریبا به صورت مساوی جریان ( آمپر ) مصرفی کشیده شود، استابلایزر سه فاز 30 کیلو ولت آمپر جوابگوی کار شما خواهد بود.
سلام راهنمایتون عالی بود خریدم کاملا راضی ام خدا به کارتون برکت بده♥️
سلام
چرا خروجی استابلایزر من کمتر از ورودی است؟
درود برشما، عرض ادب
به این خاطر که تمامی استابلایزرهای موجود در بازار، ولتاژ ورودی مشخصی را جهت تثبیت تحت پوشش قرار میدهند که هرچه قدر محدوده ولتاژ ورودی یک استابلایزر وسیع تر باشد آن استابلایزر گرانتر است. جهت خرید استابلایزر تک فاز با ولتاژ ورودی استاندارد از 140 ولت الی 260 ولت و سه فاز 277 الی 430 ولت می باشد . که اگر دقت کرده باشید حتی ولتاژ ورودی بالاتر را کاهش می دهد و همینطور ولتاژ ورودی پایین تر را افزایش می دهد تا حدی که خروجی استابلایزر تکفاز به 220 ولت و 3 فاز به 380 ولت برسد.
لطفا به این موضوع دقت نمایید استابلایزری که خریداری میکنید رله ای است و یا سروو موتوری، به این خاطر که ولتاژ خروجی استابلایزر رله ای با 8 الی 10 درصد خطا می باشد که حول حوش 16 الی 22 ولت است و ولتاژ خروجی استابلایزر سرووموتوری با 1 الی 5 درصد خطا می باشد که حول حوش 2 الی 10 ولت است شاید همین مورد هم باعث افت ولتاژ در خروجی استابلایزر شما باشد.
سلام میخواستم قیمت استابلایزرو یا همون ترانس اتوماتیک رو بدونم؟ محافظ برق تلویزیون منزل ما به دلیل نوسانات برق مدام برق وسایل صوتی و تصویری مارو قطع و وصل میکنه که برامون مشکل درست کرده ممنون میشم راهنمای کنید مارو؟
درود برشما، عرض ادب
بی زحمت بفرمایید چه نوع مصرف کننده های برقی قرار است به صورت دائمی به استابلایزر متصل باشد؟ که مشغول به کار هستن.
سلام مصرف کننده ما یخچال و فریزر،کولر آبی،ماشین لباسشویی،جاروبرقی و تلویزیون و … می باشد.که کنتور ما تکفاز است.
درود برشما، عرض ادب
در حال حاضر توان 8 کیلو ولت آمپر در مجموع پاسخگوی مصرف کننده های برقی منزل شما می باشد ولی در صورتی در آینده احتمال می دهید که محدود مصرف کننده های دیگری به مجموعه وسایل شما اضافه می شود توان 10 کیلو ولت آمپر را خریداری کنید.
خیلی ممنون از توضیحات مفیدتون ،من برای بار دوم خرید کردم هر دوبار هم راضی بودم.
سلام
آیااستابلایزر دارای معایبی از نظر کیفیت توان هم هست اگر جواب مثبت هست لطفا بفرمایید
ممنون
درود برشما، عرض ادب
بله بستگی به کیفیت تولید و قطعات به کار برده در تولید محصول دارد.
سلام بزرگوار منزل ما منطقه مهرشهر کرج است. اینجا ما زیاد افت ولتاژ داریم، من برای این افت ولتاژ چه چیزی باید نصب بکنم که خیالم راحت باشه؟
درود برشما، عرض ادب، ابتدا باید مشخص نمایید که کنتور برق شما تک فاز یا سه فاز است؟
سپس باید مشخص نمایید چه تعداد و با چه توانی دستگاه های برقی مصرف کننده قرار است به دستگاه استابلایزر متصل شود؟ ترجیحا فقط دستگاه های مصرف کننده برقی که دائما در مدار هستند و دارای موتور، پمپ و یا کندانسور می باشند مشخص نمایید و به شرطی که تعداد لامپهای روشنایی خیلی زیاد می باشد تعداد و وات مصرفی آنها را مشخص نمایید.
خواهشمند است اگر احتمال میدهید در آینده دستگاه های برقی مصرف کننده جدیدی قرار است به استابلایزر متصل و به مجموع تجهیزات برقی شما اضافه شود از الان قید نمایید، این امکان وجود دارد که پس از محاسبه ما به دلیل اینکه توان خروجی استابلایزر خریداری شده پایین تر از توان مصرفی شما است سیم پیچ داخل دستگاه استابلایزر شما بسوزد و مجبور شوید یک دستگاه توان بالاتر خریداری کنید و متضرر شوید به این دلیل که سوختن سیم پیچ داخل استابلایزر شامل گارانتی نمی شود.
سلام بزرگوار، خانه ویلایی دوبلکس می باشد که دارای یک عدد کنتور برق سه فاز و شامل:
یک عدد ساید بای ساید 30 فوت
یک عدد یخچال و فریزر دو قلو
دو عدد کولر ابی 7500
یک عدد کولر آبی 3500
یک عدد ماشین لباسشویی
یک عدد ماشین ظرف شوبی
یک عدد خشک کن لباس گازی
یک عدد پمپ آب 1.5 اسب بخار است .
درود برشما، عرض ادب
مجموع توان مصرفی بارهای موتوری و کندانسوری شما 2/22 کیلو ولت آمپر می باشد. نزدیک ترین دستگاه استابلایزر سه فاز سروو موتوری گلداستار که از لحاظ توان خروجی پاسخگوی تمامی مصرف کننده های برقی شما باشد ابتدا توان20 کیلو ولت آمپر می باشد ولی به شرط آن که تمامی مصرف کننده های برقی شما به صورت همزمان با یکدیگردر حالت روشن در مدار قرار نگیرند و هم اینکه مصرف کننده برقی جدیدی به استابلایزر متصل نشود در غیر این صورت باید دستگاه استابلایزر سه فاز 30 کیلو ولت آمپر خریداری کنید تا در آینده به مشکل ساز نشود.
خواهشمند است در هنگام نصب دستگاه استابلایزر سه فاز گلداستار، توان مصرفی خود را تا جایی که امکان دارد به صورت مساوی ما بین فاز ها تقسیم نمایید.
سلام درود بر اساس خوندن این مطلب من این نتیجه گرفتم
دستگاه استابلایزر، یک وسیله الکترونیکی است که برای کنترل و تنظیم ولتاژ خروجی یک منبع تغذیه مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه به صورت خودکار و پویا عمل کرده و تغییرات ولتاژ ورودی را تشخیص داده و ولتاژ خروجی را در محدوده مشخصی ثابت نگه میدارد. این ویژگی از استابلایزرها آنها را برای استفاده در صنایع و اماکنی که وابستگی به تغییرات ولتاژ دارند، مانند سیستمهای رایانهای، تجهیزات الکترونیکی حساس، تجهیزات پزشکی و سایر دستگاههای برقی بسیار مفید میکند.
تشکر من این محتوا برای ارائه به دانشگاه استفاده کردم
درود برشما، عرض ادب
استابلایزر برق یک دستگاه الکترومکانیکی ( ادغام مکانیک و الکترونیک با یکدیگر ) می باشد و برای تنظیم و تثبیت ولتاژ ورودی تجهیزات برقی در منازل، صنایع و رشته های شغلی مختلف به کار برده می شود و معمولا در مناطقی که افت ولتاژ و یا افزایش ولتاژ ( نزدیک تابلوهای اصلی اداره برق ) و نوسان ولتاژ( کاهش و افزایش ولتاژ به صورت متوالی در 24 ساعت شبانه روز) دارند بالاترین کارایی را دارد.
پرسنل مجموعه راد الکتریک برای شما آرزوی موفقیت دارد.
واقعا ممنونم از راهنمایی مفید و کاربردیتون و تشکر میکنم از اطلاعات جامع و کاملی که به کاربرا ارائه می دهید.
محافظ برق پله ای چیست؟
درود بر شما، عرض ادب
محافظ برق پله ای همان ترانس اتوماتیک و یا استابلایزر رله ای می باشد که به منظور محافظت از ولتاژ ورودی تجهیزات برقی استفاده میشود به این دلیل که در نقاط مختلف ایران، افت یا افزایش ولتاژ که به صورت ثابت و یا همراه با نوسان می باشد به تدریج باعث تخریب و یا از بین رفتن تجهیزات برقی میشود که به این منظور برای جلوگیری از بروز این نوع مشکلات از محافظ برق پله ای همان ترانس اتوماتیک و یا استابلایزر رله ای به عنوان محافظ برق جهت تثبیت ولتاژ استفاده میشود.
شایان به ذکر است محافظ برق پله ای همان ترانس اتوماتیک و یا استابلایزر رله ای، متشکل از یک ترانس برق با یک ورودی و چندین خروجی که به برد هوشمندی متصل میشود و از طریق یک آی سی برنامه ریزی شده تک تک خروجی های ترانس برق به طور اتوماتیک به صورت پله های 16 ولت تا 22 ولت ب هر کدام از آن رله ها متصل می شود که هر رله به صورت جداگانه نسبت به نوسانات ولتاژ ورودی، وظیفه تثبیت ولتاژ خروجی را به عهده دارد.
سلام قیمت دستگاه ثابت نگه داشتن ولتاژ برق چنده وچی دارید؟
درود برشما، عرض ادب، بی زحمت بفرمایید به چه تعداد، با چه توان مصرفی و چه نوع دستگاه هایی قرار است به صورت دائم و در حالت روشن به استابلایزر متصل شود ترجیحا فقط به مصرف کننده های بار موتوری و یا کندانسوری اشاره فرمایید و اگر هم استابلایزر چه از کنتور فاصله زیادی دارد و چه تا مصرف کننده و با اشاره به نوع کابل، قطر سیم و تک فاز یا سه فاز بودن کنتور، کارشناسان فنی راد الکتریک را راهنمایی فرمایید.
سلام روز بخیر، تفاوت بین تثبیت کننده ولتاژ و تنظیم کننده ولتاژ چیست؟
درود برشما، عرض ادب
تثبیت کننده ولتاژ: دستگاه یا مداری است که برای رساندن ولتاژ ثابت به خروجی بدون تغییر در ولتاژ ورودی طراحی و ساخته شده است.
تنظیم کننده ولتاژ: دستگاه یا مداری است که برای رساندن ولتاژ در حد دلخواه به خروجی بدون تغییر در جریان بار طراحی و ساخته شده است.
با سلام و عرض ادب
لطفا بفرمایید با توجه به تعداد وسایل خانه دو واحدی که شامل :
۱ عدد یخچال ساید
۱ عدد یخچال
۱ عدد فریزر
۲ عدد لباسشویی
۱ عدد کولر آبی ۳۵۰۰
۱ عدد کولر گازی ۱۸۰۰۰ t1
۱ عدد کولر گازی ۱۲۰۰۰ t1
یک دستگاه 10kv جوابگو هست !؟با تشکر.
درود برشما، عرض ادب
در صورتی که تمامی مصرف کننده های برقی نام برده به صورت همزمان در مدار برق کنتور شما فعال نباشد، توان 15 کیلو ولت آمپر جوابگو می باشد. در غیر این صورت حتما توان 20 کیلو ولت آمپر را خریداری نمایید.