مقالات رله

سوختن اس اس آر SSR

4.7/5 - (3 امتیاز)

مقدمه

اس اس آر (SSR Relay) یا رله حالت جامد یکی از بهترین رله الکترونیکی است که برخلاف رله های مکانیکی از قطعات متحرک استفاده نمی کند و جایگرین مناسبی برای کنتاکتور ها و رله ها در تابلو های برق صنعتی به شمار می رود. رله حالت جامد (SSR) با استفاده از عناصر نیمه هادی مانند ترایاک، تریستور و یا ترانزیستور قادر است که جریان های الکتریکی با بار بالا را کنترل نماید. قابل اطمینان پذیری بالا، عملکرد بی صدا، سرعت عمل بالا و عدم تولید نویز از ویژگی های بارز این رله الکترونیکی اس اس آر SSR به شمار می رود. عواملی که در تعیین قیمت رله (RELAY) تاثیر گذار است شامل برند، نوع رله، ولتاژ، جریان، تعداد کنتاکت ها و … می باشد. رله SSR با برندهای معتبر و شناخته شده مانند رله SSR سلدوک Celduc فرانسه، رله اس اس آر کروزت Crouzet فرانسه و رله الکترونیکی SSR کرایدوم Crydom مکزیک معمولا به نسبت کیفیت بالایی که دارد در مقایسه با برند های کمتر شناخته شده از قیمت بالایی برخوردار است.

شرکت راد الکتریک تنها نماینده سلدوک SSR در ایران است که به صورت انحصاری وظیفه توزیع رله اس اس آر سلدوک Celduc فرانسه، رله اس اس آر کروزت Crouzet فرانسه، رله SSR کرایدوم Crydom مکزیک و سایر برندهای اروپایی و آسیایی در سراسر ایران را بر عهده دارد. تمامی محصولات Celduc شرکت راد الکتریک از طریق نمایندگی رله سلدوک لاله زار که در تهران واقع شده، عرضه می گردد. شما می توانید بهترین انواع رله الکترونیکی خود را از فروشگاه راد الکتریک که ارائه دهنده انواع رله SSR تک فاز، رله اس اس آر سه فاز و رله الکترونیکی SSR دو فاز با امکان خرید آنلاین است، انتخاب و خریداری نمایید. از جمله انواع رله الکترونیکی SSR سلدوک Celduc براساس نوع و کارکردشان شامل رله پی ال سی PLC، رله صنعتی ، رله روبردی، رله چپ گرد و راست گرد، رله کتابی یا رله تخت، رله قدرت یا رله آمپر بالا، رله برد، رله مینیاتوری، رید رله یا رید سوئیچ می باشد.

SSR چیست ؟

رله SSR یا سالید استیت رله (Solid State Relay) یا رله حالت جامد، یک عنصر الکترونیکی نیمه هادی است که عملکردی مشابه کنتاکتور و یا رله الکترومکانیکی دارد، ولی با این تفاوت که در آن هیچ قطعه متحرکی استفاده نشده است. رله حالت جامد یا SSR متشکل از قطعات نیمه هادی مانند ترایاک، تریستور و یا ترانزیستور است که با یک سیگنال الکتریکی کوچک می تواند جریان های الکتریکی بالا را کنترل نماید. رله الکترونیکی اس اس آر (SSR Relay) با عنوان هایی مانند رله بدون نویز، رله بدون صدا، Solid State Relay، رله حالت جامد و یا SSR در بازار نامگذاری شده اند.

اس اس آر SSR شامل یک مدار فرمان و قدرت می باشد که در مدل های رله اس اس آر تک فاز، رله الکترونیکی SSR دو فاز، رله SSR سه فاز و در دو نوع تحریک DC و AC ساخته می شود. رله حالت جامد (SSR) از سرعت سوئچینگ بالایی در مقایسه با رله های الکترومکانیکی برخوردار است و به دلیل عدم تماس فیزیکی دارای عمر طولانی می باشد. رله SSR‌، معمولا در سیستم ‌های کنترل صنعتی، تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، توزیع برق و اتوماسیون و … کاربرد دارند.

 

رله SSR چیست

رله اس اس آر چیست؟

 

خواهشمند است برای استعلام قیمت رله سلدوک Celduc و جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان مجرب ما در بخش فروش راد الکتریک تماس حاصل فرمایید.

  تلفن تماس : 02136614690        موبایل :  09123118834    

 

چرا SSR‌ ها خراب می ‌شوند؟

SSR یا رله حالت جامد یک سوئیچ الکترونیکی است که برای سوئیچینگ بارهای الکتریکی بدون استفاده از کنتاکت ‌های مکانیکی طراحی شده اند. رله اس اس آر (SSR Relay) به طور کلی قابل اعتماد و بادوام بوده، اما علت خرابی SSR به دلایل مختلفی که در موارد ذیل قید شده، اشاره می کنیم.

  1. گرمای بیش از حد: رله اس اس ار SSR‌، هنگامی که در معرض دما و حرارت بالا قرار گیرند، ممکن است که از کار بیفتد. بنابراین گرمای بیش از حد می تواند یکی از دلایل خرابی SSR و یا قطعات الکترونیکی باشد.
  2. اضافه بار: زمانی که SSR‌ یا رله جامد تحت جریان یا ولتاژ بیش از حد نامی خود قرار گیرد، دچار شوک الکتریکی شده و در نهایت خراب می شود. به هیمن سبب اضافه بار می تواند باعث سوختن اس اس آر (SSR Relay) شود.
  3. نوسانات الکتریکی یا گذرا: اگر رله SSR در معرض نوسانات الکتریکیو یا تغییرات سریع جریان قرار بگیرید، اجزای حساس داخلی آن دچار خرابی می شود.
  4. عیوب ساخت: گاهی اوقات ممکن است که اس اس آر SSR به دلیل عیوب ساخت مانند قطعات معیوب، لحیم کاری ضعیف و یا مونتاژ نامناسب از کار بیافتد.

 

چرا رله SSR خراب می شوند

چرا رله SSR‌ ها خراب می ‌شوند؟

 

عملکرد رله اس اس آر SSR

نحوه کار رله اس اس آر به این صورت است که بدون نیاز به قطعات متحرک می تواند با یک سیگنال کنترلی کوچک، جریان یا ولتاژ بزرگتر را قطع یا وصل نماید. عملکرد SSR شبیه رله‌ های الکترو مکانیکی است، ولی با این تفاوت تغییرات جریان یا ولتاژ ورودی AC یا DC در رله اس اس آر SSR از طریق ترایاک، تریستور یا ترانزیستور با پاسخگویی سریع و دقت بالا کنترل می شود. از رله SSR معمولا برای کنترل مدارهای توان بالا و کاربردهای صنعتی مناسب می باشد. اس اس آر SSR در کاربرد هایی مانند کنترل سرعت موتور ها، کنترل دما، کنترل نورپردازی و سیستم‌ های خنک‌ کننده به کار می رود.

حتما بخوانید:  نحوه تست رله

 

رله SSR چگونه کار میکند؟

 

 

 

 

 

علت خرابی SSR در چیست؟

یکی از سوالاتی که ذهن اکثر افراد را به خود درگیر کرده، این است که چرا SSR ها می سوزند؟. یکی از دلایلی که امکان سوختن SSR وجود دارد، این است که جریان مجاز خروجی SSR رعایت نمی شود. دلیل دیگر سوختن اس اس آر SSR، رعایت نشدن ولتاژ کاری SSR اعم از تحریک کننده و خروجی سمت بار می باشد. برخی از دلایل سوختن SSR عبارتند از :

  1. انتخاب جریان نامی SSR: یکی از عواملی که باعث سوختن رله الکترونیکی SSR می شود، انتخاب نادرست جریان نامی SSR می باشد. جریان نامی به حداکثر جریانی گفته می شود که رله اس اس ار (SSR Relay) باید بتواند بدون مشکل کار کند. اگر جریان عبوری از SSR بیشتر از حداکثر جریان نامی باشد، دمای داخلی آن افزایش می‌یابد که همین امر منجر به سوختن اس اس آر SSR می شود.
  2. انواع جریان SSR: اس اس ار از نظر تحریک پذیری به دو حالت DC و AC تقسیم می شوند. در هنگام انتخاب رله حالت جامد یا SSR، حتما توجه داشته باشید که براساس شرایط کار، درست انتخاب شود. چرا که جریان DC و AC بیش ‌ازحد مجاز رله باعث افزایش گرما یا مشکلات دیگر می شود و همین امر می تواند منجر به سوختن SSR شود.
  3. محیط نصب: دمای محیط می تواند در سوختن رله الکترونیکی SSR تاثیر گذار باشد. اگر اس اس آر SSR در محیطی با دما و رطوبت بالا قرار گیرد، عملکرد آن را تحت تاثیر قرار می دهد و به سوختن آن منجر می شود.

 

علت خرابی SSR

علت خرابی SSR

 

پیشگیری از سوختن اس اس آر

برای پیشگیری از سوختن اس اس آر SSR، حتما باید اس اس آر SSR حتما باید با توان کافی برای بار مورد نظر خود انتخاب کنید. در ضمن مطمئن شوید که ولتاژ اعمال شده به SSR بیشتر از حد مجاز نباشد. حتما اتصالات را به درستی انجام دهید و از سیم‌ هایی با سایز مناسب برای اتصالات به منبع تغذیه، بار و ترمینال‌ های کنترلی SSR استفاده نمایید. یکی از نکاتی که در پیشگیری از سوختن SSR کمک می کند این است که حتما رله SSR را در محیط های خنک، خشک و عاری از گرد و غبار نصب کنید. به طور مرتب رله اس اس آر SSR را از نظر وجود علائم آسیب مانند تغییر رنگ، سوختگی یا ترک خوردگی مورد بررسی قرار دهید. لازم به ذکر است که بدانید، در صورت بروز هرگونه مشکل و یا خرابی حتما SSR را با یک اس اس ار (SSR Relay) جدید تعویض نمایید. با رعایت این نکات، می‌ توانید از سوختن SSR خود جلوگیری کرده و عمر مفید آن را افزایش دهید.

خواهشمند است برای استعلام قیمت رله سلدوک Celduc و جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان مجرب ما در بخش فروش راد الکتریک تماس حاصل فرمایید.

  تلفن تماس : 02136614690        موبایل :  09123118834   

بررسی ساختار رله الکترونیکی اس اس آر SSR

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، رله SSR دارای دو ترمینال ورودی و خروجی است که در ادامه به صورت اختصار درباره انها توضیح می دهیم.

  • ترمینال‌ های ورودی

رله براساس ولتاژ ورودی که به ترمینال‌ های ورودی آن اعمال می کنیم، فعال می گردد. ولتاژ های ورودی رله می تواند از نوع AC یا DC باشد.

  •  ترمینال‌ های خروجی NO (Normally Open)

تمامی رله های الکترونیکی با مدل های مختلف در حالت عادی، قسمت خروجی آنها نرمالی اوپن NO (Normally Open) یا به اصطلاح باز می باشد، یعنی هیچگونه اتصال الکتریکی در خروجی آنها برقرار نمی باشد. هنگامی که ولتاژ مشخصی به قسمت ورودی رله الکترونیکی SSR جهت کنترل خروجی اعمال می شود، در آن زمان است که رله اس اس آر SSR به حالت نرمالی کلوز NC (Normally Close) یا به اصطلاح بسته درآمده و اتصال الکتریکی برقرار می شود و به راحتی جریان برق از آن عبور می کند (بر اساس آمپر رله مورد نظر).

کاربرد رله SSR

رله اس اس آر SSR به دلیل مزایای متعددی که دارد، در طیف وسیعی از کاربرد ها استفاده می شود که شامل :

  • کنترل المنت‌ های گرمایشی : رله اس اس آر SSR برای کنترل المنت های گرمایشی مانند المنت ‌های بخاری به کار می رود.
  • کنترل لامپ‌ های روشنایی : از رله حالت جامد SSR می‌ توان برای کنترل لامپ ‌های رشته‌ ای و LED استفاده نمود.
  • کنترل موتورهای الکتریکی : رله SSR یکی از بهترین رله های الکترونیکی است که برای کنترل موتورهای الکتریکی با توان های مختلف استفاده می شود.
  • کنترل تجهیزات صنعتی : رله‌ های اس اس آر (SSR Relay) می‌ توانند برای کنترل تجهیزات صنعتی مانند PLC، پمپ‌ ها، شیرها، کنتاکتور و … مورد استفاده قرار گیرند.
  • صنایع پزشکی : رله ‌الکترونیکی SSR به دلیل ایمنی و قابلیت اطمینان بالایی که در تجهیزات پزشکی مانند دستگاه‌ های دیالیز و لیزر دارند، به کار می رود.
  • صنایع غذایی : رله‌ های SSR به دلیل مقاومت بالایی که در برابر رطوبت از خود نشان می دهند در صنایع غذایی بسیار پر کاربرد می باشند.

 

 

کاربرد رله ssr

 

 

رله پی ال سی چیست و چه کاربردی دارد؟

رله PLC مخفف عبارت (Programmable Logic Controller Relay) است که به عنوان یک واسط بین PLC (کنترل ‌کننده منطقی قابل برنامه‌ ریزی) و اجزای خارجی مانند مانیتور های صنعتی، شیر ها، سنسور ها و موتور ها عمل می‌ کند. رله پی ال سی PLC یکی از پرکاربرد ترین انواع رله الکترونیکی SSR است که استفاده از آن در کوره های صنعتی، خدمات ساختمانی نظیر بالابرها، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، صنایع پلاستیک سازی، صنایع خودرو سازی، سیستم های تهویه هوا و سیستم های روشنایی خودکار و … کاربرد دارد.

 

 

رله PLC پی ال سی چیست و چه کاربردی دارد

 

 

رله روبردی PCB

رله PCB یا رله روبردی مخفف عبارت ( Printed Circuit Board ) است که به معنای برد مدار چاپی می باشد. نوعی دیگر از رله الکترونیکی SSR، رله روبردی است که به صورت مستقیم بر روی برد مدار چاپی (PCB) نصب می شود. رله SSR روبردی از سرعت سوئیچینگ بسیار بالایی برخوردارند که در کسری از ثانیه می تواند جریان را قطع و وصل نماید. در بازار SSR روبردی را با نام هایی دیگری مانند رله روبردی SMD (Surface Mount Device) و یا رله روبردی SMT (Surface Mount Technology) می شناسند.

حتما بخوانید:  تفاوت رله و کنتاکتور چیست؟

مزایای‌ رله الکترونیکی SSR

  • سرعت سوئیچینگ سریع
  • قابلیت اطمینان پذیری بالا
  • عملکرد بی صدا
  • مصرف انرژی کم
  • عدم تولید نویز

 

مزایا رله‌ جامد SSR

مزایا و معایب رله‌ جامد SSR

 

معایب رله SSR و نحوه تست آن

رله حالت جامد SSR یک رله الکترونیکی است و علاوه بر مزایای زیادی که دارد، دارای معایبی مانند حساسیت به دما، قیمت بالا، جریان نشتی و محدودیت در جریان خروجی می باشد. رله SSR با توجه به مدلی که خریداری می شود، می تواند عملیات سوئیچینگ را روی بارهای AC و DC اعمال نماید. SSR قادر است که با یک سیگنال ضعیف یک بار الکتریکی بزرگ را راه اندازی یا متوقف نماید.

نحوه تست رله SSR به این صورت است که اگر پراب های مولتی متر را بر روی پایانه های برق خروجی (AC) قرار دهیم و حالت مولتی متر را بر روی تست اهم تنظیم کنیم، مقاومت را با علامت OL نشان می دهد که این به معنی مدار باز است و مشکلی وجود ندارد. حال اگر یک باتری یا منبع تغذیه 24 ولتی را به پایانه های کنترل ورودی SSR متصل کنیم و به محض روشن شدن منبع تغذیه چراغ LED رله الکترونیکی اس اس آر SSR روشن شده و جریان را از طریق مدار الکتریکی داخلی یا کنتاکت باز هدایت می کند. با هدایت شدن جریان الکتریکی در مدار رله SSR مولتی متر مقاومت صفر را بر روی نمایشگر خود نشان می دهد و صدای بوق از بیزر مولتی متر شنیده می شود که این بدان معنی است، SSR به خوبی کار می کند.

عیب یابی و حل مشکلات SSR

از پرکاربرد ترین علائم و نشانه های رایج مشکلات SSR شامل موارد ذیل است که به شرح آن می پردازیم .

  • SSR روشن نمی شود: به دلیل عدم وجود برق در ورودی SSR، اتصالات شل یا معیوب، یا خرابی خود SSR، این مشکل رخ می دهد.
  • بار روشن نمی شود: این مشکل می تواند به دلیل عدم روشن شدن SSR، اتصالات شل یا معیوب در مدار بار، یا خرابی خود بار باشد.
  • SSR جرقه می زند یا دود می کند: این نوع خرابی می تواند به دلیل اضافه بار، اتصالات کوتاه، یا خرابی خود SSR باشد.
  • SSR نویز الکتریکی ایجاد می کند: این مشکل می تواند به دلیل اتصالات شل یا معیوب، نویز در منبع تغذیه، یا مشکلات مربوط به سیم کشی باشد.

 

تست رله

تست رله

 

انواع رله SSR را براساس ولتاژ تحریک یا کنترل ولتاژ خروجی

1. رله DC به DC

از این نوع رله‌ SSR برای کنترل جریان برق مستقیم (DC) استفاده می شود. کاربرد رله DC به DC زمانی است که با منبع ولتاژ DC، بار DC را کنترل نماییم.

 

 

اس اس ار DC به DC،رله اس اس ار DC به DC

 

 

2. رله AC به AC

از این نوع رله‌ الکترونیکی SSR برای کنترل جریان برق متناوب (AC) استفاده می شود. ورودی و خروجی این نوع رله SSR هر دو از نوع AC می باشد.

 

 

اس اس ار AC به AC،قیمت رله AC به AC

 

 

3. رله DC به AC

با استفاده از این نوع رله اس اس آر DC به AC زمانی که بخواهیم در ورودی با منبع ولتاژ DC، بار AC را در خروجی کنترل نماییم.

 

 

رله اس اس آر تک فاز با خروجی DC به AC

 

 

روش عیب یابی اس اس آر SSR

  • بررسی ولتاژ: برای بررسی ولتاژ در ورودی، خروجی و سیگنال کنترل SSR از ” ولت متر” استفاده نمایید.
  • بررسی جریان: از آمپر متر می توانید برای بررسی جریان عبوری از SSR استفاده کنید.
  • بررسی اتصالات : تمام اتصالات را جهت اطمینان از محکم بودن، تمیز بودن و عاری از خوردگی بررسی نمایید.
  • بررسی SSR: اس اس آر SSR را از نظر آسیب دیدگی فیزیکی یا علائم سوختگی مورد بررسی قرار دهید.

خواهشمند است برای استعلام قیمت رله سلدوک Celduc و جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان مجرب ما در بخش فروش راد الکتریک تماس حاصل فرمایید.

  تلفن تماس : 02136614690        موبایل :  09123118834    

بهترین رله SSR

SSR سلدوک، یکی از بهترین رله الکترونیکی اس اس آر SSR موجود در بازار است که توسط مجموعه راد الکتریک، تنها نمایندگی اس اس آر سلدوک Celduc فرانسه در ایران، توزیع و عرضه می گردد. کیفیت و مرغوبیت بالا، دامنه گسترده جریان و ولتاژ خروجی، داشتن استاندارهای اروپایی و جهانی، تنوع مختلف مدل SSR و برخورداری از کمترین شوک الکتریکی از مهمترین ویژگی های رله SSR Celduc به شمار می رود.

شرکت فنی و مهندسی راد الکتریک طیف گسترده ‌ای از انواع رله‌ الکترونیکی SSR را با برند های مختلف و قیمت ‌های رقابتی ارائه می ‌دهد و با کمال افتخار اعلام می دارد که بزرگترین فروشنده رله الکترونیکی اس اس آر (SSR Relay) در بازار تهران است که مناسب ترین قیمت رله SSR را همراه با کیفیت عالی به کارخانجات سراسر ایران از جمله شهرستان های زیر ارسال می دارد :

  • اس اس آر 50 آمپر در استان خراسان جنوبی (شهرستان بیرجند)
  • رله جامد DC در استان خراسان شمالی (شهرستان بجنورد)
  • رله اس اس ار SSR در استان خراسان رضوی (شهرستان مشهد)
  • رله SSR (Solid State Relay) در استان خوزستان (شهرستان اهواز)
  • SSR سه فاز در استان فارس (شهرستان شیراز)
  • SSR سلدوک در استان قزوین (شهرستان قزوین)
  • کنتاکتور حالت جامد در استان قم (شهرستان قم)
  • رله جامد SSR در استان کردستان (شهرستان سنندج)
  • رله اس اس آر در استان آذربایجان شرقی (شهرستان تبریز)
  • رله اس اس ار تکفاز در استان آذربایجان غربی (شهرستان ارومیه)
  • انواع SSR در استان اردبیل (شهرستان اردبیل)
  • رله اس اس ار سه فاز در استان اصفهان (شهرستان اصفهان)
  • اس اس ار سه فاز در استان البرز (شهرستان کرج)
  • اس اس آر CELDUC در استان ایلام (شهرستان ایلام)
  • رله الکترونیکی در استان تهران (شهرستان تهران)
  • رله حالت جامد در استان زنجان (شهرستان زنجان)
  • اس اس آر تک فاز در استان سمنان (شهرستان سمنان)
  • SSR تک فاز در استان سیستان و بلوچستان (شهرستان زاهدان)
  • رله الکترونیکی سه فاز در استان چهارمحال و بختیاری (شهرستان شهرکرد)
  • انواع رله های الکترونیکی در استان کرمان (شهرستان کرمان)
  • رله الکترونیکی سه فاز در استان کرمانشاه (شهرستان کرمانشاه)
  • رله مینیاتوری در استان کهکیلویه و بویراحمد (شهرستان یاسوج)
  • رله اس اس آر تکفاز سلدوک در استان هرمزگان (شهرستان بندرعباس)
  • رله الکترونیکی SSR در استان گلستان (شهرستان گرگان)
  • انواع رله در استان گیلان (شهرستان رشت)
  • نمایندگی اس اس ار سلدوک در استان لرستان (شهرستان خرم آباد)
  • نمایندگی celduc سلداک در استان مازندران (شهرستان ساری)
  • رله اس اس آر SSR سه فاز در استان مرکزی (شهرستان اراک)
  • رله الکترونیکی اس اس آر در استان همدان (شهرستان همدان)
  • رله SSR در استان یزد (شهرستان یزد)
حتما بخوانید:  رله حفاظتی چیست و انواع آن

 

خرید بهترین انواع رله

خرید بهترین رله SSR

 

نکات نصب و راه اندازی SSR

رله حالت جامد یا SSR جایگزین مناسبی برای رله ‌های الکترومکانیکی است که در طیف گسترده ‌ای از صنایع مختلف کاربرد دارد. برای پیشگیری از عوامل سوختن رله الکترونیکی SSR، توجه به نکات نصب و راه ‌اندازی صحیح رله اس اس آر SSR امری لازم و ضروری است که در موارد ذیل به شرح آن می پردازیم.

  • انتخاب رله SSR مناسب براساس ولتاژ کاری، نوع بار، تعداد فاز، ویژگی‌ های اضافی اعم از حفاظت در برابر اضافه بار و کنترل فاز تعیین می گردد.
  • محل نصب SSR باید خنک، خشک و عاری از گرد و غبار باشد.
  • اتصالات SSR باید از سیم‌ های با سایز مناسب برای اتصالات به منبع تغذیه، بار و ترمینال ‌های کنترلی SSR استفاده شود.
  • مطمئن شوید که هیت سینک SSR به درستی نصب شده و فضای کافی برای گردش هوا وجود دارد.
  • جهت راه اندازی SSR، ولتاژ و جریان را برای جلوگیری از آسیب به SSR و شوک الکتریکی به تدریج اعمال شود.

تفاوت رله الکترونیکی SSR و رله الکترومکانیکی EMR

رله‌ های الکترومکانیکی از نظر ساختار، دارای قطعات مکانیکی (سیم پیچ و کنتاکت) هستند که با ایجاد میدان مغناطیسی عمل می کنند. در حالی که رله الکترونیکی یا رله حالت جامد SSR، فاقد قطعه مکانیکی بوده و از عناصر نیمه هادی مانند تریستور، ترایاک و ترانزیستورها برای سوئیچینگ استفاده می کند. رله الکترونیکی SSR سرعت عملکرد بالاتری نسبت به رله الکترومکانیکی دارند. SSR ها به دلیل نداشتن قطعات مکانیکی متحرک در مقایسه با رله مکانیکی از عمر طولانی تری برخوردارند.

رله الکترونیکی در برابر لرزش و شوک بسیار مقاوم بوده و در حالی که رله الکترومکانیکی ممکن است تحت تأثیر این شرایط دچار اختلال شوند. رله الکترونیکی معمولاً مصرف انرژی کمتری دارند و کار آمدتر از رله های مکانیکی هستند. به دلیل عدم وجود قطعات متحرک، از قابلیت اطمینان بالاتری برخوردارند و کمتر دچار خرابی می شوند. رله الکترومکانیکی EMR معمولا قیمت ارزان تری نسبت به رله الکترونیکی اس اس ار دارند.

 

 

 

 

روش تست رله SSR

  • برای تست رله الکترونیکی SSR تحریک AC که برای بارهای المنتی طراحی شده نیاز به برق AC از 220 ولت تا 265 ولت با یک عدد بار مقاومتی، المنتی و روشنایی می باشد.
  • برای تست رله الکترونیکی SSR تحریک DC که برای بارهای المنتی طراحی شده نیاز به منبع تغذیه مبدل AC به DC با یک عدد بار مقاومتی، المنتی و روشنایی می باشد.
  • برای تست رله الکترونیکی SSR تحریک AC که برای بارهای موتوری طراحی شده نیاز به برق AC از 220 ولت تا 265 ولت با یک عدد موتور، کندانسور، کمپرسور و پمپ می باشد.
  • برای تست رله الکترونیکی SSR تحریک DC که برای بارهای موتوری طراحی شده نیاز به منبع تغذیه مبدل AC به DC با یک عدد موتور، کندانسور، کمپرسور و پمپ می باشد.

 

نحوه تست رله

نحوه تست رله

 

عوامل تاثیرگذار در قیمت انواع رله

قیمت رله SSR یا رله حالت جامد با توجه به نوع، برند و کاربرد آن ‌ها متفاوت است. برای دریافت قیمت و خرید بهترین انواع رله با برند معتبر و شناخته شده مانند SSR سلدوک فرانسه Celduc، اس اس ار کروزت فرانسه Crouzet و رله الکترونیکی اس اس آر کرایدوم مکزیک Crydom تنها کافی است که با کارشناسان بخش فروش راد الکتریک تماس گرفته و از آنان راهنمایی و مشاوره بگیرید. همکاران ما همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما دوستان عزیز در تمام ساعات روز هستند.

کلام آخر

در این مقاله به‌ صورت کامل علت خرابی SSR و روش های عیب یابی آن را توضیح دادیم و شما را با معایب SSR و نحوه تست آن آشنا کردیم. رله SSR یا حالت جامد یک المان سوئیچینگ الکترونیکی است که با یک سیگنال کنترلی می تواند جریان یا ولتاژ بزرگتر را کنترل نماید. در واقع رله اس اس آر (SSR Relay) یک عنصر الکترونیکی نیمه هادی است که عواملی همچون گرمای بیش از حد، اضافه بار، نوسانات الکتریکی و … می تواند باعث سوختن اس اس آر SSR گردد. برای پیشگیری از به وجود آمدن این مشکل، بهتر است که اس اس آر SSR را با کیفیت ساخت و برند معتبر استفاده نمایید. رله SSR سلداک Celduc فرانسه، رله اس اس آر SSR کروزت Crouzet فرانسه و رله SSR کرایدوم Crydom مکزیک از بهترین رله های الکترونیکی شرکت راد الکتریک است که همراه با کیفیت و ساخت عالی به بازار توزیع و عرضه می گردد.

شرکت بازرگانی راد الکتریک یکی از بزرگترین توزیع کنندگان و تنها نماینده رسمی رله اس اس آر سلدوک Celduc، رله الکترونیکی SSR کروزت فرانسه Crouzet و رله SSR کرایدوم مکزیک Crydom در ایران است که به صورت انحصاری وظیفه توزیع محصولات Celduc فرانسه در سرتاسر ایران را برعهده دارد.

 

 

بله، رله اس اس آر SSR قادر است، طیف وسیعی از بارها که شامل بارهای مقاومتی، موتوری، القایی و خازنی می باشد را تحمل نماید.

رله الکترونیکی SSR سلدوک Celduc فرانسه، رله اس اس آر کروزت Crouzet فرانسه و رله SSR کرایدوم Crydom مکزیک، از بهترین رله های الکترونیکی در بازار به شمار می رود.

SSR یا رله حالت جامد یک عنصر الکترونیکی نیمه هادی است که با یک سیگنال الکتریکی کوچک می تواند جریان های الکتریکی بالا را کنترل نماید. رله اس اس آر SSR شامل یک مدار فرمان و قدرت است که در مدل های رله اس اس آر تک فاز، رله الکترونیکی SSR دو فاز، رله SSR سه فاز و در دو نوع تحریک DC و AC ساخته می شود.

انتخاب نادرست جریان نامی (Nominal Current)، انواع جریان SSR و محیط نصب رله الکترونیکی از جمله مواردی است که باعث سوختن اس اس آر SSR می شود.

حساسیت به دما، قیمت بالا، جریان نشتی و محدودیت در جریان خروجی از جمله معایب رله الکترونیکی اس اس آر SSR به شمار می رود.

سرعت سوئیچینگ سریع، قابلیت اطمینان پذیری بالا، عملکرد بی صدا، مصرف انرژی کم وعدم تولید نویز از مزایای رله اس اس ار محسوب می شود.

رله پی ال سی PLC، رله قدرت یا رله آمپر بالا، رله صنعتی، رله برد الکترونیکی، رله کتابی، رله چپ گرد و راست گرد، رله روبردی، رید رله یا رید سوئیچ

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =