مقدمه
برای اینکه با تعریف اتوترانسفورماتور یا اتو ترانس چیست؟ آشنا شوید، بهتر است بگوییم که این دستگاه یک ابزار قدرتمند در تجهیزات صنعتی است که از آن جهت تنظیم و کنترل ولتاژ متناوب AC به صورت دستی استفاده می شود. در واقع می توان گفت از اتوترانسفورماتور برای افزایش یا کاهش جریان یا ولتاژ به کار می رود، اما استفاده از آن تاثیری بر تغییر توان ندارد. در ساختار اتو ترانس تنها از یک سیم پیچ استفاده شده و این سیم پیچ هم زمان نقش سیم پیچ اولیه و ثانویه را ایفا می کند، در حالی که ترانسفورماتور دارای دو سیم پیچ مجزا (اولیه و ثانویه) است که توسط یک هسته مغناطیسی به هم متصل شده اند. واریاک، واریابل و دیمر صنعتی از دیگر نام های اتوترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر می باشد که در بازار با این نام ها شناخته می شود.
در این مقاله ضمن آشنایی با انواع اتو ترانس برق یا اتوترانسفورماتور متغیر(Autotransformer)، کاربردهای خاص اتوترانسفورماتور و پاسخ به این سوال که اتوترانس یا اتوترانسفورماتور چیست و چه کاربردهایی دارد؟ با مزایا و معایب اتوترانسفورماتور، نحوه انتخاب بهترین اتو ترانس برای کاربردهای خانگی و صنعتی و تفاوت اتو ترانس با ترانس آشنا می شوید تا بتوانید با اطلاعات کافی نسبت به خرید اتوترانس یا خرید واریاک اقدام نمایید و پس از خرید اتوترانس / واریاک تک فاز یا اتوترانس / واریاک سه فاز به خوبی از آن نگهداری کنید تا عمر طولانی تری داشته باشد.
خواهشمند است برای خرید واریاک با بهترین کیفیت و قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
اتوترانسفورماتور ( اتوترانس ) چیست؟
اتو ترانس یا اتوترانسفورماتور (Autotransformer) دستگاهی الکتریکی است که اصلی ترین بخش آن یک سیم پیچ بوده که بر روی هسته قرار گرفته و با انجام القای متقابل، انرژی الکتریکی را به طور یکسان از یک مدار الکتریکی به مدار دیگری انتقال می دهد. اتو ترانس به ترانسفورماتور دو سیم پیچ، شبیه هستند، اما تفاوت ترانسفورماتور به شکلی است که سیم پیچ اولیه و ثانویه به هم مرتبط هستند. اتوترانسفورماتور ( گاهی به آن «اتوفورمر» هم میگویند ) نوعی از ترانسفورمر الکتریکی است که تنها یک سیم پیچ دارد. دستگاه اتو ترانس، با تغییر تعداد دور سیم پیچ های تحت پوشش، قادر به تنظیم ولتاژ خروجی می باشد. سیم پیچ اتوترانسفورماتور متغیر حداقل دارای چندین نقطه اتصال است که به این نقاط اتصال، تپ گفته می شود. ولتاژ ورودی و بار الکتریکی به دو تپ متصل می شوند و یک تپ که در انتهای سیم پیچ قرار دارد مشترک است. با تغییر اتصال بار به تپ های مختلف، می توان میزان ولتاژ خروجی را به دلخواه تنظیم نمود. سیم پیچ داخل اتوترانسفورماتور در واقع می تواند عمل سیم پیچ های اولیه و ثانویه موجود در ترانسفورمر یا ترانسفورماتور را انجام دهد. و همین موضوع یکی از اصلی ترین تفاوت اتوترانسفورماتور با ترانسفورماتور به شمار می رود.
از مهم ترین مزایای اتو ترانسفورماتور (اتو ترانس) می توان به قابلیت تنظیم دقیق ولتاژ، جلوگیری از نوسانات شدید ولتاژ، افزایش طول عمر تجهیزات، کاهش مصرف انرژی و … اشاره نمود. به طور خلاصه، اتوترانسفورماتور یا اتو ترانس، یک دستگاه بسیار کارآمد برای تنظیم ولتاژ است که استفاده از آن در صنایع مختلف از جمله اتوماسیون صنعتی، برق و الکترونیک کاربرد گسترده ای دارد. اتوترانسفورماتور واریاک دارای انواع مختلفی است که می توان به اتو ترانس تک فاز و اتو ترانس سه فاز اشاره نمود. از اتو ترانس یا اتوترانسفورماتور تک فاز برای تغییرات ولتاژ در سیستم های تک فاز و اتو ترانس یا اتوترانسفورماتور سه فاز برای تغییرات ولتاژ در سیستم های سه فاز استفاده می شود.
مزایا و معایب اتوترانسفورماتور
مزایا اتو ترانس
- تنظیم پیوسته ولتاژ
- سهولت ساخت
- راندمان بالا
- جریان راه اندازی کمتر
- هزینه کمتر
معایب اتو ترانس
- محدودیت در تغییر ولتاژ
- خطر اتصال کوتاه
- حساسیت به نویز
- عدم ایزولاسیون گالوانیک
دلایل استفاده از اتوترانسفورماتور متغیر (واریاک، واریابل و دیمر صنعتی)
در مواردی که نیاز به تنظیم دقیق و پیوسته ولتاژ باشد، انتخاب اتوترانسفورماتور یا اتو ترانس متغیر (واریاک) گزینه مناسبی محسوب می شود. این دستگاه اتو ترانس واریاک، قادر است که ولتاژ خروجی را بدون ایجاد هرگونه نویز به شکل موج سینوسی کامل تنظیم نماید. یکی از مهم ترین دلایل استفاده از اتو ترانس متغیر، تنظیم دقیق ولتاژ خروجی متناوب AC است که با این کار می توان از تجهیزات در برابر نوسان و ولتاژ های بیش از حد محافظت نمود و طول عمر دستگاه واریاک، واریابل و اتو ترانس را افزایش داد. استفاده از اتوترانسفورماتور در صنعت نفت و گاز برای حفاظت کاتدیک از تاسیسات زیرزمینی بسیار پرکاربرد بوده و به عنوان یک ابزار قدرتمند و کاربردی در آزمایشگاه ها برای تست و کالیبراسیون تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی شناخته شده است. به طور خلاصه، با انتخاب و استفاده صحیح از اتو ترانس ولتاژ، می توان به نتایج مطلوب و بهینه در صنایع مختلف دست یافت. شرکت فنی و مهندسی راد الکتریک، ارائه دهنده انواع اتوترانس از 0.6 آمپر الی 1600 آمپر است که در دو مدل کاربردی ارائه شده و به شرح ذیل می باشد:
1. مدل تابلویی (بدون کاور)
جهت استفاده اتوترانسفورماتور در تابلو های برق با تست عایقی بالای 3 کیلو ولت مانند واریاک تک فاز بدون کاور، واریابل تک فاز بدون کاور دو لایه (دوبل لاک)، اتو ترانس تکفاز بدون کاور هوا خنک، واریاک سه فاز بدون کاور موتوردار، واریاک تکفاز بدون کاور ایزوله، واریاک سه فاز بدون کاورهوا خنک.
2. مدل آزمایشگاهی (کاوردار)
با نمایشگر دیجیتال LED، ولتاژ خروجی ( ولت V) و جریان مصرفی (آمپر A) مانند واریاک تک فاز کاوردار با موتور، واریاک سه فاز کاوردار با موتور، واریابل تک فاز موتوردار با ریموت کنترل، اتو ترانس سه فاز موتوری با مخزن و روغن خنک کننده، واریاک تک فاز و سه فاز با مخزن و روغن خنک کننده، اتو ترانس تک فاز با نمایشگر دیجیتال ولت آمپر، آمپر متر و وات متر.
خواهشمند است برای خرید اتو ترانس با بهترین کیفیت و قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
اتوترانسفورماتور چگونه کار می کند؟
ساختار داخلی اتو ترانس یا اتوترانسفورماتور به این صورت است که متشکل از یک ترانس حلقوی و یک زغال متحرک می باشد. ترانس حلقوی داخل دستگاه اتو ترانس با استفاده از یک زغال و اهرم متصل به آن به صورت دستی تا 360 درجه می چرخد تا ولتاژ خروجی متناوب AC را متناسب با دستگاه مورد نیاز ما در خروجی تولید نماید و همین امر با استفاده از یک ولت متری که بر روی اتو ترانسفورماتور متغیر نصب شده، قابل مشاهده می باشد. به عبارت ساده تر، اتوترانسفورماتور با ایجاد یک میدان مغناطیسی متغیر، امکان تنظیم دقیق ولتاژ خروجی AC را فراهم می کند. در واقع اتو ترانس براساس تغییر تعداد دور سیم پیچ ها عملیات تغییر ولتاژ را انجام می دهد، بنابراین با افزایش و یا کاهش تعداد دور سیم پیچ ها به وسیله بازوی متحرک دستی، میزان القای ترانس را تغییر داده و در نتیجه ولتاژ مورد نیاز کم و یا زیاد می شود. بالا بودن راندمان، توان، دقت و کیفیت کنترل شده ولتاژ خروجی از خصوصیات مهم این دستگاه ها به شمار می رود.
در برق تک فاز، اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر گرین دات بازده ای معادل ۴۰ الی ۱۱۵ درصد ولتاژ ورودی را دارد. نسبت ولتاژهای ثانویه به اولیه برابر است با نسبت تعداد دورهای سیم پیچی که ولتاژ به آن وصل می شود. برای مثال، وصل شدن به مرکز و پایین سیم پیچ اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر، ولتاژ را نصف می کند، یعنی ۵۰ درصد. بسته به شرایطی که اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر قرار است در آن کار کند، آن قسمت از سیم پیچ که تنها در ولتاژ زیاد (جریان کم) استفاده می شود ممکن است با سیم های کم ضخامت تر ساخته شده باشد، با این وجود کل سیم پیچ مستقیما به هم اتصال الکتریکی دارد.
انواع اتوترانسفورماتور
1. اتو ترانس تک فاز
اتوترانسفورماتور تک فاز گرین دات 220 ولت، یک دستگاه الکتریکی است که برای تنظیم دقیق ولتاژ خروجی متناوب AC از 0 تا 300 ولت (V) به کار می رود. تنظیم دقیق ولتاژ خروجی این اتو ترانس با کمک یک ولوم به صورت دستی انجام می شود. توان قابل ارائه در این نوع اتو ترانس تک فاز از 200 ولت آمپر VA تا 30 کاوا kVA (کیلو ولت آمپر) متغیر است. با استفاده از اتو ترانسفورماتور تک فاز (اتو ترانس تکفاز ) می توان ولتاژ مورد نیاز آزمایشگاه ها، صنایع کوچک و کاربردهای الکتریکی را به راحتی تنظیم نمود. اتو ترانس تک فاز معمولا با نام های دیگری مانند واریاک، منبع تغذیه AC، واریابل و دیمر صنعتی در بازار شناخته می شوند.
2. اتو ترانس سه فاز
اتوترانسفورماتور سه فاز گرین دات 380 ولت، قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی متناوب AC از 0 تا 500 ولت (V) را داشته و میزان توان قابل ارائه در این نوع اتو ترانس سه فاز از 600 ولت آمپر (600VA) تا 50 کیلو ولت آمپر(50 کاوا /50KVA) به همراه نول می باشد. از اتو ترانسفورماتور سه فاز برای تنظیم ولتاژ در آزمایش های دقیق، سیستم های سه فاز صنعتی، کنترل فرآیند ها و جایی که تعادل فاز اهمیت دارد، استفاده می شود.
تفاوت اتو ترانسفورماتور تک فاز و سه فاز
از اصلی ترین تفاوت اتو ترانس تک فاز با اتو ترانس سه فاز در ساختار و عملکرد آنها است. اتو ترانس تکفاز تنها بر روی یک فاز کار می کند، در حالی که اتو ترانس سه فاز به سه سیم پیچ مجزا برای هر فاز تجهیز شده که قابلیت کار بر روی هر سه فاز ولتاژ را دارد. عملکرد اتو ترانس تکفاز در تنظیم ولتاژ به این صورت است که با چرخاندن سر ولوم اتو ترانس، تعداد دور سیم پیچی که در مدار قرار گرفته، تغییر کرده و در نتیجه ولتاژ خروجی تنظیم می شود. اما عملکرد اتو ترانس سه فاز به این صورت است که هر فاز به صورت جداگانه تنظیم می شود و با تنظیم هر سه فاز می توان ولتاژ و تعادل فاز را کنترل نمود. اتو ترانس یا واریاک تک فاز نسبت به اتو ترانس سه فاز دارای ساختار ساده تر و قیمت کمتری می باشد و استفاده از آن در مدارهای تک فاز مانند مدارهای روشنایی، تجهیزات آزمایشگاهی و مدارهای کنترل و … کاربرد دارد. در صورتی که از اتو ترانس سه فاز در سیستم های سه فاز صنعتی، آزمایشگاهی و کنترل فرآیندها و صنایعی که نیاز به دقت بالا دارند، مورد استفاده قرار می گیرد.
بهترین برند های اتوترانسفورماتور (اتو ترانس)
- GOLDSTAR گلداستار: یک برند شناخته شده در کشور کره جنوبی است که در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگترین کمپانی های جهان محسوب می شود. از جمله محصولات گلداستار GOLDSTAR کره را می توان به اتو ترانسفورماتور (اتو ترانس)، واریاک و واریابل، استابلایزر یا تثبیت کننده ولتاژ، ترانس برق خانگی، ترانس اتوماتیک، یو پی اس UPS و … اشاره نمود.
- green Dot گرین دات: شرکت گرین دات (green Dot ) یکی از بهترین برند های معروف در کشور هند است که در تولید و صادرات واریاک، واریابل و یا اتوترانسفورماتور متغیر، رکورد منحصر به فردی را داشته و به عنوان لدر (Leader) در بین رقبای خود در صنعت شناخته شده است.
کاربرد اتو ترانس (اتو ترانسفورماتور متغیر)
یکی از مواردی که با کمک آن می توانیم به این سوال پاسخ دهیم که “اتوترانسفورماتور چیست؟” توجه به کاربرد های آن می باشد که پس از آن می توان متوجه مزایا و معایب اتوترانسفورماتور شد. به طور کلی وظیفه اتوترانسفورماتورها کاهش نوسانات ولتاژ است تا با این کار از آسیب دیدن دستگاه های الکتریکی حساس جلوگیری شود. انواع اتوترانسفورماتور مثل اتوترانس تک فاز، اتوترانس سه فاز، واریابل و واریاک در شرایطی مورد استفاده قرار می گیرند که بین سیم پیچ های ورودی و سیم پیچ خروجی نیاز به استفاده از هیچ نوع عایق الکتریکی وجود نداشته باشد. استفاده از اتوترانسفورماتور ولتاژ به منظور بر عکس کردن ولتاژهای تغذیه به سمت بالا یا پایین و معکوس کردن اتصالات انجام می شود. امروزه از اتو ترانسفورماتور ها در نقاط و شرایط مختلفی مثل اتوماسیون های صنعتی، ماشین آلات صنعتی مانند موتورهای سنکرون، موتورهای القایی، تجهیزات تولید و شبکه انتقال و توزیع برق و نیروی الکتریکی استفاده می شود. از دیگر کاربرد اتو ترانسفورماتور را می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- دستگاه های حفاظت کاتدیک
- دستگاه های تنظیم ولتاژ (استابلایزر)
- تغییر درجه حرارت در کوره های الکتریکی و …
- کنترل ولتاژ مستقیم قبل از یکسو کننده ها و …
- جهت تغییر تعداد دور موتورهای ذغالی، فن های AC و …
- جهت تنظیم روشنایی مورد نیاز در ستالن های بزرگ و سینماها و …
- نصب در ورودی ترانس های High Voltage جهت تست عایقی و …
- تست و کالیبره کردن ولت مترها، آمپر ومترعها، وات مترها، کسینوس فی مترها و …
تفاوت اتوترانس با ترانس معمولی
اتو ترانس در واقع یک نوع ترانسفورماتور الکتریکی متشکل از یک سیم پیچ، اما ترانس یا ترانسفورماتور معمولی از دو سیم پیچ مجزا (اولیه و ثانویه) تشکیل شده است. عملکرد اتو ترانس متغیر (اتو ترانسفورماتور) و ترانس معمولی (ترانسفورماتور) هر دو برای تغییر ولتاژ خروجی متناوب AC به کار می رود. سیم پیچی اتوترانس، عنصر اصلی و کلیدی در عملکرد دستگاه واریاک (اتوترانس) است که برخلاف ترانسفورماتور، تنها یک سیم پیچ دارد که هم به عنوان سیم پیچ اولیه و هم به عنوان سیم پیچ ثانویه عمل می کند. این ویژگی به اتو ترانس این امکان را می دهد تا ولتاژ خروجی را به صورت پیوسته و دقیق تنظیم نماید. راندمان بالا و حجم و وزن کمتر در اتو ترانسفورماتور متغیر (اتو ترانس) باعث شده تا از آن در مدارهای کنترل ولتاژ مثل لامپ های فلورسنت استفاده شود، در حالی که از ترانس های معمولی یا ترانسفورماتور در کاربرد های مختلفی مانند تجهیزات پزشکی، سیستم های توزیع برق و تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
اتوترانسفورماتور گلداستار مزایای فراوانی نسبت به ترانسفورماتور های معمولی دارند. به طور کلی کارایی آنها نسبت به رتبه بندی VA بیشتر است و در اندازه های کوچکتر طراحی شده اند و چون در ساخت آنها مس کمتری استفاده شده است. همچنین ضریب هسته و مس، I2R پایین تر بوده و آن هم به علت مقاومت کمتر و رطوبت نشت به مقررات ولتاژ برتر نسبت به ترانسفورماتور دو معکوس دو سیم پیچ می باشد.
از آنجایی که اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر گرین دات به سیم پیچ های کوتاه تر و هسته کوچکتری نیاز دارند، برای کاربرد هایی که قدرت در آن مهم است، بهتر و به صرفه تر از ترانسفورماتور های معمولی هستند. همچنین نسبت بازده ولتاژی آن سه برابر ترانسفورمر معمولی است. با این وجود از لحاظ اقتصادی ترانسفورمر معمولی به نسبت ارزانتر از اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر است.
خواهشمند است برای خرید اتوترانسفورماتور با بهترین کیفیت و قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
ترانسفورماتور ولتاژ و جریان چیست؟
ترانسفورماتورها نقش بسزایی در انتقال و توزیع برق ایفا می کنند که در دو نوع اصلی عبارتند از ترانسفورماتور ولتاژ (Potential Transformer یا PT) و ترانسفورماتور جریان (Current Transformer یا CT) می باشند. از ترانسفورماتور ولتاژ معمولا برای کاهش سطح ولتاژ بالا به ولتاژ پایین تر مانند حفاظت و کنترل سیستم های الکتریکی و اندازه گیری ولتاژ در تابلوهای برق استفاده می شود. از ترانسفورماتور جریان همانطور که از نامش پیداست برای کاهش جریان بالا به جریان پایین تر و ایمن تر مانند اندازه گیری دقیق جریان در تابلوهای برق، حفاظت از موتورها، اندازه گیری جریان در خطوط انتقال، سیستم های کنترل و اتوماسیون مورد استفاه قرار می گیرد.
نحوه عملکرد ترانس جریان
ترانسفورماتور جریان براساس القای الکترو مغناطیسی کار می کند و کار آن کاهش جریان سیستم به یک نسبت مشخص می باشد. سیم پیچ اولیه ترانس جریان به صورت سری در مدار اصلی قرار گرفته و تمام جریان مدار از آن عبور می کند. وقتی که جریان از سیم پیچ اولیه ترانسفورماتور می گذرد، باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی در هسته ترانس می شود. سیم پیچ ثانویه ترانس جریان که در اطراف هسته قرار دارد، ولتاژی متناسب با تغییرات شار مغناطیسی در آن القا می شود. بنابراین نسبت تعداد دور سیم پیچ های اولیه و ثانویه تعیین کننده نسبت تبدیل جریان می باشد.
وظیفه ترانس جریان چیست؟
ترانسفورماتور جریان یا CT (Current Transformer) دستگاهی است که از آن برای اندازه گیری جریان های بالا در مدار های الکتریکی استفاده می شود. این دستگاه با تبدیل جریان های بزرگ به جریان های کوچک تر و ایمن تر، امکان اندازه گیری دقیق جریان را فراهم می کند.
وظیفه ترانس ولتاژ چیست؟
ترانس ولتاژ یا PT (Potential Transformer) دستگاهی است که از آن برای کاهش سطح ولتاژهای بالا به سطح ولتاژ پایین تر و ایمن تر استفاده می شود. به عبارت ساده تر، ترانس ولتاژ قادر است که ولتاژ بسیار بالا را به ولتاژی تبدیل کند که برای اندازه گیری، کنترل و حفاظت از تجهیزات الکتریکی مناسب باشد.
ترانس ایزوله چیست؟
ترانس ایزوله یک دستگاه بسیار مهم و ضروری در بسیاری از سیستم های الکتریکی است که برای جداسازی مدارها و افزایش ایمنی استفاده می شود. این دستگاه معمولاً با نسبت یک به یک بسته می شوند تا ولتاژ ورودی به طور مستقیم به خروجی منتقل شود. در محیط های حساس مانند بیمارستان ها، اتاق عمل و بخش های صنعتی با ماشین آلات CNC، استفاده از ترانسفورماتور ایزوله از برق گرفتگی پرسنل و آسیب دیدن تجهیزات الکتریکی جلوگیری می کند. این نوع ترانس ها با کاهش اثرات ناشی از نویزهای الکتریکی، صاعقه و اتصال کوتاه، از سلامت افراد و عملکرد صحیح تجهیزات اطمینان حاصل می کنند. ترانسهای ایزوله در دو نوع خارجی (EXTERNAL) و داخلی (INTERNAL) موجود هستند و می توان آن ها را به صورت مستقل یا درون تابلو برق نصب کرد.
ساختار اتوترانس / اتوترانسفورماتور چیست؟
اتوترانسفورماتور یا اتو ترانس برخلاف ترانسفورماتورهای معمولی، تنها دارای یک سیم پیچ است. ساختار اتوترانسفورماتور به این صورت است که سیم پیچ آن به چندین نقطه تپ tap تقسیم شده که هر کدام ولتاژ متفاوتی را ارائه می دهد. هسته اتوترانسفورماتورها معمولاً به صورت آهنی یا فریتی می باشد که برای ایجاد میدان مغناطیسی لازم است. با تغییر نقطه اتصال بار به این تپ ها، می توان ولتاژ خروجی را تنظیم نمود.
اتوترانسفورماتور ولتاژ چیست؟
اتوترانسفورماتور ولتاژ، دستگاهی است که از آن به منظور تغییر سطح ولتاژ استفاده می شود. دقت بالا در تنظیم ولتاژ، راندمان بالا و پایداری ولتاژ از دیگر ویژگی های خاص اتوترانسفورماتور ولتاژ به شمار می رود. به طور کلی می توان گفت که اتوترانسفورماتور ولتاژ یک ابزار بسیار کاربردی و مفید در صنایع مختلف است که امکان کنترل دقیق ولتاژ را فراهم می کند.
خواهشمند است برای خرید واریاک تک فاز با بهترین کیفیت و قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
ترانسفورماتور خودکار چیست؟
ترانسفورماتور های خودکار (اتوترانسفورماتور) دارای یک سیم پیچ است که سیم پیچ اولیه و ثانویه به هم مرتبط هستند. در کل اتو ترانسفورماتور یا ترانسفورماتورهای خودکار دستگاه های مفید و کاربردی برای کنترل و تنظیم ولتاژ در سیستم های الکتریکی هستند که با افزایش کیفیت ولتاژ از تجهیزات محافظت کرده و میزان طول عمر آن ها را افزایش می دهد.
اتوترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر چیست؟
واریاک، واریابل، دیمر صنعتی از نام های دیگر اتو ترانس یا اتوترانسفورماتور گلداستار Goldstar یا اتوترانسفورماتور گرین دات green Dot به شمار می رود. اتو ترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر دستگاهی است که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید ولتاژ خروجی را به صورت پیوسته و در یک محدوده مشخص تغییر دهید. در واقع با اتو ترانس می توانید ولتاژ مورد نظر خود را با دقت بسیار بالا تنظیم نمایید.
مزایای اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر چیست؟
اتوترانسفورماتور های متغیر به دلیل ساختار ساده و عملکرد موثر، مزایای متعددی نسبت به ترانسفورماتورهای معمولی دارند که شامل تنظیم پیوسته ولتاژ، راندمان بالا، ساختار ساده و هزینه کمتر، وزن و حجم کمتر، کنترل دقیق ولتاژ، قابلیت تنظیم سریع و آسان، کاربرد های متنوع و … می باشد.
کاربرد اتوترانسفورماتور متغیر در سیستم های قدرت
استفاده از اتو ترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر گرین دات در سیستم های قدرت، به ویژه در شبکه های با ولتاژ بالا از اهمیت بالایی برخوردار است. این اتو ترانس به دلیل قابلیت تنظیم ولتاژ به صورت پیوسته، نقش بسیار مهمی در حفظ پایداری شبکه و بهبود کیفیت توان ایفا می کند. از مهم ترین کاربردهای این نوع ترانسفورماتور می توان به تنظیم ولتاژ در سطوح مختلف شبکه، کنترل جریان راکتیو، افزایش قابلیت اطمینان شبکه، کاهش تلفات انرژی و بهبود پروفیل ولتاژ و … اشاره نمود. در شبکه های فوق توزیع که ولتاژ در نقاط مختلف آن نوسانات زیادی دارد، استفاده از اتوترانسفورماتورهای متغیر برای حفظ کیفیت ولتاژ بسیار لازم و ضروری است. همچنین در مناطق روستایی که بین پست های توزیع، فاصله زیادی است، استفاده از اتوترانسفورماتورهای متغیر بسیار پرکاربرد می باشد. از کاربرد های دیگر اتو ترانس می توان در سیستم هایی که از منابع تولید پراکنده مانند نیروگاه های بادی و خورشیدی استفاه می شود، نام برد.
اتوترانسفورماتور یا اتو ترانس گرین دات یک ابزار کاربردی و کارامد در سیستم های قدرت است که با انتخاب و استفاده صحیح از این تجهیزات می توان به بهبود عملکرد سیستم و افزایش بهره وری کمک شایانی نمود. از اتو ترانسفورماتورها در سیستم های سه فاز برای جلوگیری از جریان های همسو، طراحی ویژه ای دارند. این جریان ها که ناشی از نامتقارنی بارها هستند می توانند به تجهیزات آسیب برسانند. بنابراین برای مهار این جریان ها، برخی از اتو ترانس های سه فاز بزرگ به سیم پیچ هایی در زیرزمین تعبیه شده اند که به عنوان یک سپر محافظتی در برابر این جریان ها عمل می کنند. این سیم پیچ ها بدون اتصال به بدنه اصلی، جریانهای همسو را جذب کرده و مانع از آسیب دیدن تجهیزات می شود. اتو ترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر همانند سایر ترانسفورماتورها برای تبدیل ولتاژ از اصل القای الکترومغناطیسی استفاده می کنند. یکی از کاربرد های گسترده اتو ترانس را می توان به تغییر سطح ولتاژ در شبکه های قدرت اشاره نمود. در کل اتوترانسفورماتور نقش مهمی را به دلیل قابلیت تنظیم ولتاژ، کنترل جریان های همسو و بهبود کیفیت توان در سیستم های قدرت ایفا می کند.
جاروبک ( جازغالی ) اتوترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر چیست؟
جاروبک یا جا زغالی، یک قطعه بسیار پرکاربرد در اتوترانسفورماتورهای متغیر است که نقش مهمی را در کنترل و تنظیم ولتاژ خروجی ایفا می کند. این قطعه در واقع با حرکت بر روی سیم پیچ اصلی، اتصال الکتریکی را در نقاط مختلف تغییر داده و در نتیجه باعث تنظیم ولتاژ خروجی می شود. تنظیم پیوسته ولتاژ، سادگی ساختار و قابلیت اطمینان بالا از دیگر مزایای جاروبک به شمار می رود. با انتخاب مناسب نوع جاروبک و استفاده از سیستم های کنترل پیشرفته، می توان به عملکرد بهینه و طول عمر بالای اتوترانسفورماتور دست یافت.
محدودیت های اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر چیست؟
بر خلاف ترانسفورماتورهای معمولی که سیم پیچ اولیه و ثانویه آن ها از نظر الکتریکی ایزوله ( جدا ) هستند، در اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر گرین دات بین این دو ارتباط الکتریکی وجود دارد و بنابراین اگر سیم نول ورودی زمین نشده باشد، سیم نول خروجی هم زمین نخواهد بود. بروز اشکال در عایق بندی سیم پیچ یک اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر می تواند منجر به اعمال کل ولتاژ ورودی بر خروجی گردد. قطعا به هنگام استفاده از اتوترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر گرین دات با کاربردهای ذکر شده، قضیه عایق بندی یک مسئله ایمنی بسیار مهم است.
ترانسفورمر الکتریکی چیست؟
اتوترانس یا اتوترانسفورماتور متغیر گرین دات ( گاهی به آن « واریاک / واریابل / اتوفورمر » هم می گویند ) گونه ای ترانسفورمر الکتریکی است که تنها یک سیم پیچ دارد. سیم پیچ اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر حداقل سه نقطه برای اتصال الکتریکی دارد که به آن ها تپ می گویند. ولتاژ ورودی و بار الکتریکی به دو تپ متصل می شوند و یک تپ که در انتهای سیم پیچ قرار دارد مشترک است. هر تپ می تواند با منابع ولتاژی و بار الکتریکی متفاوتی ارتباط داشته باشد. سیم پیچ موجود در اتوترانس / اتوترانسفورماتور متغیر در واقع می تواند عمل سیم پیچ های اولیه و ثانویه موجود در ترانسفورمر را انجام دهد.
اتوترانس چیست و چه کاربردی دارد؟
اتو ترانس که گاهی به آن ” اتوفورمر Autoformer” هم می گویند، نوعی ترانسفورمر الکتریکی است که تنها دارای یک سیم پیچ مشترک می باشد. یک سیم پیچ اتو ترانس حداقل سه نقطه برای اتصال الکتریکی دارد که به آن ها (تپ) گفته می شود. ولتاژ ورودی و بار الکتریکی به دو تپ متصل شده و یک تپ که در انتهای سیم پیچ قرار دارد، مشترک است. هر تپ می تواند با منابع ولتاژی و بار الکتریکی متفاوتی ارتباط داشته باشد. سیم پیچ موجود در اتوترانس در واقع میتواند عمل سیم پیچ های اولیه و ثانویه موجود در ترانسفورمر را انجام دهد.
تست روغن ترانسفورماتور
روغن عایق در ترانسفورماتور های ولتاژ و جریان نقش دوگانه ای مانند عایق کاری و خنک کاری را ایفا می کند. بنابراین، کیفیت دی الکتریک این روغن، مستقیماً بر عملکرد ایمن ترانسفورماتور تأثیر می گذارد. خواص عایقی روغن با گذشت زمان و نفوذ رطوبت کاهش می یابد. به همین دلیل، تست های دوره ای روغن ترانسفورماتور از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. برای آزمایش روغن ترانسفورماتورها استاندارد های بین المللی، روش ها و فرکانس مشخصی را تعریف کرده اند. شرکت های توزیع برق، با توجه به ارزش بالای ترانسفورماتورها در دارایی های خود، اهمیت ویژه ای به انجام این آزمایشات می دهند. بنابراین تست های دورهای روغن علاوه بر اطمینان از عملکرد ایمن ترانسفورماتورها، به افزایش عمر مفید آنها و کاهش هزینه های تعمیرات کمک شایانی می کند.
خواهشمند است برای خرید واریابل با بهترین کیفیت و قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
انواع تست ترانسفورماتور
- تست رنگ، براساس ASTM D۱۵۰۰
- تست ولتاژ شکست دیالکتریک، براساس D. ۸۷۷, ASTM D۱۸۱۶
- تست آنالیز گاز محلول، براساس ASTM D۳۶۱۲
- تست فلزات محلول؛ براساس ASTM D۷۱۵۱
- تست نقطه فلش، نقطه آتش، براساس ASTM D۹۲
- تست کشش سطحی، براساس D. ۹۷۱
- تست ترکیبات فوران، براساس ASTM D۵۸۳۷
- تست رطوبت کارل فیشر، براساس ASTM D۱۵۳۳
- تست توان مایع پاکتور، براساس ASTM D۹۲۴
- تست تعداد خنثی، براساس ASTM D۹۷۴
- تست محتوای مهار کننده اکسیداسیون، براساس ASTM D۲۶۶۸
- تست محتوای پلیکلرو بیفنیل ها، براساس ASTM D۴۰۵۹
- تست چگالی نسبی (وزن مخصوص)، براساس D. ۱۲۹۸, ASTM D۱۵۲۴
- تست مقاومت الکتریکی، براساس ASTM D۱۱۶۹
- تست بررسی چشمی، براساس ASTM D۱۵۲۴
روند تست روغن ترانسفورماتور
برای تست روغن ترانسفورماتور یکی از روش های رایج برای ارزیابی وضعیت عایقی روغن و تعیین سلامت ترانسفورماتور است. روغن ترانسفورماتور به عنوان عایق اصلی در ترانسفورماتورعمل می کند که با گذشت زمان و تحت تأثیر عوامل مختلف مانند رطوبت، حرارت و آلودگی ها، خواص عایقی خود را از دست می دهد. بنابراین انجام دوره ای تست روغن ترانسفورماتور برای اطمینان از عملکرد صحیح ترانسفورماتور یک امر لازم و ضروری به شمار می رود.
تست روغن ترانسفورماتور در محل
به تازگی روال های تست زمانگیر در آزمایشگاهها به وسیله روالهای تست روغن در سایت جایگزین شدهاند. با دستگاههای سبک وزن در محدوده 20 تا 40 کیلوگرم، تست تا 100 کیلو ولت RMS میتواند انجام و به صورت اتوماتیک در سایت گزارش شود. حتی برخی از این دستگاهها با باتری کار میکنند و دارای انواع لوازم جانبی هستند.
استاندارد های بینالمللی تست روغن ترانسفورماتور
- VDE۳۷۰-۵/۹۶
- OVE EN۶۰۱۵۶
- IEC ۶۰۱۵۶/۹۵
- ASTM۱۸۱۶-۰۴-۱
- ASTM۱۸۱۶-۰۴-۲
- ASTM۸۷۷-۰۲A
- ASTM۸۷۷-۰۲B
- AS۱۷۶۷.۲.۱
- BS EN۶۰۱۵۶
- NEN ۱۰، ۱۵۶
- NF EN۶۰۱۵۶
- PA SEV EN۶۰۱۵۶
- SABS EN۶۰۱۵۶
- UNE EN۶۰۱۵۶
عوامل حفاظت از ترانسفورماتور
ترانسفورماتور، نقش بسیار مهمی در انتقال و توزیع انرژی الکتریکی ایفا می کند، به همین دلیل حفاظت از آنها در برابر خطرات احتمالی از اهمیت بالایی برخوردار است. حفاظت از ترانسفورماتور شامل حفاظت داخلی و خارجی است که هر کدام به منظور تشخیص و رفع سریع خطاهای مختلف طراحی شده اند.
حفاظت داخلی ترانسفورماتور
حفاظت های داخلی برای تشخیص خطاهای داخلی ترانسفورماتور مانند گرم شدن بیش از حد سیم پیچ ها و هسته، تخلیه جزئی، ایجاد گاز و کاهش سطح روغن کاربرد دارد که از مهمترین انواع حفاظتهای داخلی عبارتند از :
- رله بوخهلتس (Buchholz relay): این رله در بالای مخزن روغن ترانسفورماتور نصب می شود و در صورت ایجاد گاز در داخل ترانسفورماتور سیگنال هشدار یا قطع مدار را صادر می کند.
- سنسورهای دمایی: این سنسورها در صورت افزایش بیش از حد دمای ترانسفورماتور عمل کرده و سیگنال هشدار یا قطع مدار را صادر می کند.
- سنسورهای فشار: از این سنسورها برای اندازه گیری فشار گاز تولید شده در داخل ترانسفورماتور استفاده می شود.
- سنسورهای سطح روغن: کاهش سطح روغن باعث ایجاد قوس الکتریکی و آسیب به عایق ها شود. بنابراین از این حسگر برای کنترل سطح روغن در مخزن ترانسفورماتور به کار می رود.
حفاظت خارجی ترانسفورماتور
حفاظت های خارجی برای محافظت ترانسفورماتور در برابر خطاهای خارجی مانند اتصال کوتاه، اضافه جریان و اضافه ولتاژ به کار می رود که از مهمترین انواع حفاظتهای خارجی عبارتند از:
- حفاظت اتصال کوتاه : از رله های اتصال کوتاه برای قطع سریع مدار در صورت وقوع اتصال کوتاه استفاده می شود.
- حفاظت اضافه ولتاژ: از شنتها و خازن های محافظ برای محدود کردن ولتاژها استفاده می شود.
- حفاظت اضافه جریان: از رله های اضافه جریان و فیوزها برای حفاظت ترانسفورماتور در برابر جریان های بیش از حد به کار می رود.
خواهشمند است برای خرید اتو ترانس سه فاز با بهترین کیفیت و قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
کاربرد اتو ترانس در سیستم صوتی
اتوترانسفورماتور ها معمولاً در سیستم های صوتی برای تطبیق امپدانس بین اجزای مختلف به کار می رود. به عنوان مثال، برای هماهنگ سازی میکروفونی با امپدانس پایین با ورودی تقویت کننده ای با امپدانس بالا، می توان از یک اتوترانسفورماتور استفاده کرد. با کمک اتو ترانس می توان انتقال بهینه سیگنال صوتی از میکروفون به تقویت کننده کمک کرده تا کیفیت صدای خروجی را بهبود بخشد.
عملکرد اتو ترانس
در سیستم های تک فاز، اتوترانسفورماتورها قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی در بازه 40 تا 115 درصد ولتاژ ورودی را دارا هستند. در واقع نسبت ولتاژ خروجی به ولتاژ ورودی در این تجهیزات به طور مستقیم به به نسبت تعداد دورهای سیمپیچی که تحت ولتاژ قرار می گیرند، وابسته است.
محدودیت های اتو ترانس
اتو ترانسفورماتورها برخلاف ترانسفورماتورهای معمولی که دارای دو سیم پیچ اولیه و ثانویه است از یک سیم پیچ مشترک استفاده می کنند. این ویژگی باعث شده که اتو ترانس برای کاربرد هایی که قدرت در آن مهم است، بهتر و به صرفه تر از ترانسفورماتورهای معمولی شناخته شود. همچنین اتو ترانس نسبت به بازده ولتاژی سه برابر ترانسفورمر معمولی می باشد. با این حال اتو ترانس با مزایای بسیاری که دارد، اما دارای محدودیتی است که می توان به عدم ایزولاسیون کامل بین سیم پیچهای اولیه و ثانویه اشاره نمود. در نتیجه بروز هرگونه مشکل در عایق بندی اتو ترانس می تواند به اعمال مستقیم ولتاژ ورودی به خروجی منجر شود. بنابراین در کاربردهایی که ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است، استفاده از اتو ترانسفورماتور با رعایت نکات ایمنی همراه خواهد بود.
قیمت و خرید اتوترانسفورماتور
اتوترانسفورماتور (اتو ترانس) یک ابزار کاربردی و مهم در سیستم های الکتریکی است که استفاده از آن در تابلو برق های ساختمانی بسیار پر کاربرد می باشد. عواملی که در قیمت اتوترانس تاثیر گذار است را می توان به برند سازنده، ظرفیت (توان)، ولتاژ ورودی و خروجی، تعداد فاز، جنس هسته (آهنی، آهنی سیلیکونی، فریت) و …. اشاره نمود. در ضمن گارانتی و خدمات پس از فروش، نوسانات بازار مواد اولیه و ارز و سفارشی سازی براساس مشخصات خاص و … از جمله مواردی هستند که بر قیمت اتو ترانس یا واریاک تاثیر می گذارد. هنگام خرید اتوترانس، علاوه بر قیمت، حتما به نکاتی همچون مشخصات فنی، کیفیت ساخت و گارانتی محصول دقت نمایید.
شرکت فنی و مهندسی راد الکتریک از بزرگترین توزیع کنندگان و بهترین تامین کنندگان فروش اتوترانسفورماتور واریاک (واریابل) در بازار تهران است که با کمپانی های بزرگ، سلدوک CELDUC فرانسه، گلداستار کره Goldstar و گرین دات هند Green Dot که تولید کننده انواع اتو ترانس، واریاک واریابل هستند، ارتباط مستقیم دارد و می تواند بهترین قیمت اتو ترانس متغیر را با کیفیت عالی به شما ارائه دهد. خرید اتو ترانس دست دوم اگر چه از نظر اقتصادی برای کسانی که به دنبال اتوترانسفورماتور ولتاژ برای مصارف عمومی یا آزمایشگاهی هستند، مقرون به صرفه است، اما مهندسین شرکت راد الکتریک به هیچ وجه خرید اتوترانسفورماتور دست دوم را توصیه نمی کنند. چرا که ممکن است که در هنگام نوسانات ولتاژ برق شهری به خوبی عمل نکند و همین امر باعث سوختن و یا خسارت جدی به دستگاه های برقی شما شود. با این حال قبل از خرید اتو ترانس و یا دستگاه واریاک، پیشنهاد می شود حتما از متخصصین و کارشناسان مجرب ما در مجموعه راد الکتریک راهنمایی و مشاوره بگیرید.
مزایای استفاده از واریاک یا اتو ترانس
- با دوام است چون داغ نمی کند.
- اضافه بار را می تواند تحمل کند. تا ۱۰۰۰% اورلودهای کوتاه مدت را تحمل میکند.
- مستقل از میزان بار و ضریب قدرت است. ولتاژ بار از بی باری تا بار کامل تغییرات اندکی دارد.
- بی سر وصداست و نویزی به خط اضافه نمیکند.
- قابل اطمینان است. سطح تماس انحصاری دوراترک از اکسیداسیونهای آسیب رسان بر اثر دمای بالا خودداری میکند.
- دارای نصب آسان میباشد و تمامی سخت افزارهای لازم جهت نصب را همراه دارد. نقشه سیم پیچی آن برروی صفحه ترمینال وجود دارد.
- در صدها نوع استاندارد برای براورده کردن نیازهای فرکانس خط، ولتاژ، فاز، اندازه بار، احتیاجات نصب ( قابل حمل و دارای دستگاههای اندازه گیری ) عرضه می شود.
- دارای ایمنی تضمین شده توسط آزمایشگاههای تست و تضمین کالا و موئسسه استاندارد کانادا برای اکثر مدلها میباشد و نیز مدلهای دارای کاربرد نظامی بخصوص برای فرکانس ۴۰۰ هرتز دردسترس میباشند.
ویژگی های ترانس اتوماتیک ( محافظ ولتاژ ) شرکت Green Dot هند
- مجهز به هشدار دهنده صوتی جهت اعلام اضافه بار.
- تثبیت ولتاژ خروجی در برابر نوسانات ولتاژ برق شهر.
- حفاظت از دستگاههای مصرف کننده در مقابل رعد و برق و دو فاز شدن برق شهر.
- مجهز به نشان دهنده مراحل کارکرد و میزان ولتاژ ورودی و خروجی به صورت آنالوگ.
- مجهز به فیلتر جهت حفاظت از دستگاههای مصرف کننده در مقابل نویزها و اختلالات برق شهر.
- مجهز به مدار تاخیر قابل تنظیم، جهت حفاظت از دستگاههای مصرف کننده هنگام قطع و وصل برق شهر.
خواهشمند است برای خرید واریاک سه فاز با بهترین کیفیت و قیمت ارزان تنها کافی است که با شماره تلفن درج شده در قسمت زیر با کارشناسان مجرب ما جهت دریافت مشاوره رایگان تماس حاصل فرمایید.
نگهداری و تعمیر اتوترانسفورماتور
اتوترانسفورماتور یا واریاک یک دستگاه بسیار پر کاربرد در سیستم های الکتریکی است که تنظیم دقیق و پیوسته ولتاژ خروجی را اعمال می کند. برای افزایش طول عمر و حفظ عملکرد صحیح واریاک، رعایت نکات نگهداری و تعمیر واریاک یک امر لازم و ضروری است که حتما باید به آن توجه شود. تعمیر اتوترانسفورماتور یا تعمیر واریاک حتما باید توسط افراد متخصص انجام گیرد، چرا که انجام تعمیرات واریاک به موقع می تواند از خرابی های ناگهانی و هزینه های بالای تعمیرات جلوگیری شود. همچنین تعمیر و نگهداری واریاک به صورت منظم، باعث کاهش تلفات انرژی و افزایش راندمان دستگاه می شود و با سرویس های دورهای، عملکرد واریاک بهینه شده و مانع از افت ولتاژ و نوسانات میگردد. از طرفی ایمنی دستگاه بالا رفته و خطر بروز حوادث مانند آتش سوزی و برق گرفتگی را کاهش می دهد.
اتو ترانس واریاک از پر کاربرد ترین تجهیزات در آزمایشگاه ها و صنایع مختلف است که استفاده طولانی مدت از آن باعث خرابی آن می شود که از جمله خرابی واریاک را می توان به سوختن سیم پیچ ها، خرابی هسته، خرابی عایق و یا خرابی براش ها و … اشاره نمود. تعمیر واریاک به تخصص خاصی نیاز دارد که برای تشخیص دقیق عیب می توانید از تجهیزات اندازه گیری مانند مولتی متر استفاده نمایید. در صورت تشخیص عیوب قطعات معیوب مانند سیم پیچ های سوخته، براش های ساییده شده یا هسته ترک خورده را تعویض کرده سپس پس از تعویض قطعات، داخل دستگاه واریاک را به خوبی تمیز کرده و واریاک / واریابل را مجدداً مونتاژ و عملکرد آن را تست نمایید.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تعریفی از ” اتوترانس چیست؟” یا “اتوترانسفورماتور چیست؟” بپردازیم و هچنین در کنار آن مزایا و معایب اتوترانسفورماتور، کاربرد و عملکرد ان را بیان کردیم. اتوترانس یا اتوترانسفورماتور با نام های دیگری مثل واریاک یا واریابل نیز شناخته می شود. از اتو ترانس ها در موارد متعددی استفاده می گردد که از جمله این موارد می توان تنظیم ولتاژ، راه اندازی موتور، تجهیزات صوتی، شبکه توزیع برق و تجهیزات آزمایشگاهی را نام برد. اتوترانسفورماتور ها از نظر تعداد ولتاز ورودی و خروجی به دو دسته اتو ترانس تک فاز و اتو ترانس سه فاز تقسیم بندی می شوند. در ساختار اتوترانس فقط از یک سیم پیچ استفاده شده، اما در ترانس های معمولی دارای دو سیم پیچ مجزا اولیه و ثانویه می باشد. سیم پیچی اتوترانسفورماتور یک عنصر اصلی و کلیدی در اتوترانسفورماتور (اتو ترانس) است که همین امر باعث ایجاد مزایای زیادی در قیمت اتو ترانس می باشد. همچنین راندمان بالا، تنظیم ولتاژ بهتر و وزن کمتر از دیگر خصوصیات اتوترانس به شمار می رود. اتو ترانسفورماتور نسبت به ترانسفورماتورها دارای ابعاد کوچک تر و بازدهی بیشتری بوده و در ضمن عملکرد بهتری برای تنظیم ولتاژ دارد.